Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Champions League-final? Champions League-final

Hansson blogg

Champions League-final? Champions League-final. PSG mot FFF Frankfurt.

Vita gamla gubbar UEFA valde den arenan som kunde visa deras subtila “fuck you”-indikation mot damfotbollen, vilket inte bara var respektlöst utan också bedrövlig PR, men Platini ska damma bort det med att låta Angela Merkel trycka på läktaren.

Då så. Allt är löst. Alla mår bra.

Men. Maktbalansen PSG/Lyon just nu? Förutom att PSG är i CL-final medan Lyon har blivit utslagna i de två senaste säsongernas åttondelsfinaler.

Lyon har haft en årlig budget på ungefär €3,5 miljoner i några års tid nu. PSG hade för tre år sedan en budget på €0,8 miljoner. Siffran idag: runt €7 miljoner. En ökning på sådär 800-1000%.

Annons

FFP-balansen i damfotbollen.

Inte bara negativt, dock. Jessica Houara-d’Hommeaux behövde för tre år sedan jobba som sekreterare på ett sjukhus 35 timmar i veckan, som skulle tryckas in bland A-landskamper och sånt. Nu är standard runt €5000 i månadslön för PSG-spelare, även om stjärnorna har det dubbla.

Leonardo och Nasser ansåg att det var billigt att använda damfotbollen som reklamverktyg. Att damerna ska vinna Champions League kan inte ge samma genomslagskraft som när herrarna gör det, because pengar och intresse, men det har varit enklare att utmana, because pengar och intresse.

PSG tog inget ligaguld heller den här säsongen, men även om de missade ligaguldet och även om de skulle missa Champions League-titeln ikväll så kommer de fortsätta att gå mot ett Galácticos-projekt. Nästa säsong inkluderas Anja Mittag.

Annons

Om PSG bara fortsätter att öka så vill de att detta är starten på sådär åtta Champions League-titlar under de kommande tio åren.

@jonas_hansson

Publicerad 2015-05-14 17:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto