POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Silly Season: När man har Holmalunds Jonathan Walters som förebild

Semester om ett par veckor, vilket innebär att man ändrar rutiner.

Stiga upp efter lunch -> kolla sig i spegeln -> hata sin kropp för resten av dagen -> äta müsli ->

skriva om fotboll -> gå -> prata -> serier -> två timmar kattklipp -> sova.

Nu kanske skriva om fotboll inte kommer förrän efter prata, för att fylla upp dagen och dämpa skrivmissbruket. Innan dess: Silly Season-genomgång.

500080 OLYMPIQUE LYONNAIS 

Vi får se vad Lyon gör för andrasäsong. En Die Hard 2 eller en RoboCop 2? Det Aulas jobbar in i medvetandet hos alla är att Gonalons, Lacazette, Umtiti, Fekir, och Lopes är omöjliga att sälja. Han skulle också vilja lägga in Grenier, men där vävs 2016-kontraktet in.

Dumpningsmaterialet: the lonesome death of Yoann Gourcuff, en transferlistad Bedimo, en utlåningsbar Ghezzal (GFA Ajaccio), och fem-i-tre-kvaliteten (Koné, Yattara, Benzia, Zeffane, Dabo, Mvuemba).

Champions League-glittret handlar om vänsterbackar, mittbackar, och anfallare. Mer än något annat en uppfyllnad för de platserna där akademin inte ger nog med kvalitet. Digne (PSG), Amavi (Nice), Bussmann (Metz), Rami (AC Milan), Ben Yedder (Toulouse), Martial (AS Monaco)…

500099 MONTPELLIER HSC
Roussillon (från Sochaux, vänsterbacksråhet, ?)

Loulou satte sig i en intervju med en fansajt och vi förväntade oss inget annat än brutal ärlighet. Congré, Mounier, El Kaoutari, Gissi, Jebbour, och Barrios spelar inte i Montpellier 2015/2016, och Loulou tror han kan få €12-14 miljoner för de tre förstnämnda.

Is there medication that you may need a lot of and have taken none of or maybe too much of?

Vi kan också fråga oss om flyttar för den för Montpellier för frispråkiga (ja: den för Montpellier för frispråkiga) Jourdren, den för gamla Tiéné, den för undanhypade Martin, och den för fina Sanson av olika anledningar.

Trycker in Roussillon (Sochaux) – från en förlorad fingeneration i Sochaux som har goda verktyg men fel tankar – och kanske Rémy (Dijon) för vänster- och mittbackspositionerna, och sedan anfallare. Kanske Sio (Basel), Delort (Wigan), eller Maupay (OGC Nice) ska in i Giroud- eller Herrerafacket.

Estac_troyes2 L’ES TROYES AC
Karaboué (från Nancy, mittallrounderi, bosman)

Troyes jobbar fotboll som en långkok. Det ska härdas ihop tillsammans, det ska smältas samman, det ska vara lika mycket processen som resultaten, det finns inga hetsmoment, och sedan kan man tinkra med finsmakerna.

De vill låta spelarna som nu är upplärda med Troyesboll få vara kvar, det blir inga stora rörelser mer än för spelarna som är där för smulorna. Offensiv kvalitet, det där med finsmakerna, kan komma in tillsammans med Karaboué. Aguilar (Deportivo Anzoátegui), Le Bihan (Le Havre), Nouri (Nîmes). Sånt där. Troyes letar upp lagjobbande kompletta äldre spelare som varit med länge nog för att tänka fotboll, och har en sympatisk och kunskapssugen personlighet till att förstå klubbens idealfotboll.

Kanske Jessy 3,1415926535 (AS Monaco) inte kan behållas på lån, eller länge FM-starka Jean kan säljas, men annars ska vi låta det här koka.

501904 NANTES
Hansen (till Midtjylland, mittback, €1,5m)
Gakpé (till Genoa?, Gradelkopierande, bosman)

Transferförbudet är över, och vi minns att Nantes’ trupp redan innan det förbudet en fyra dagar dusch-, tandborst- och rakfri överviktig man i urtvättad vit T-shirt och gråa mjukisar. Nu ska vi höja sexighetsnivå: Rémy (Dijon), Bauthéac (OGC Nice), Kodjia (Angers), Thomasson (TG), Sarr (Metz). Jag fick en faktiskt glad magpirr av att bara skriva namnen.

Först in: Hansen-pengarna kanske inte ska lämna de danska bankerna. Nantes lär klubba in Thomsen (AaB) för €1,5-2m, ytterlandslagstalang som är halvblind (ja.) och allra helst ville vara Elmander när han lekte på skolgården (ja. – han tejpade till och med fingrarna på samma sätt som Holmalunds Jonathan Walters). “Et stort løbepensum og en fin teknik” säger man om Thomsen.

Djilobodji, Veretout, och Nkoudou (OM) – truppens tre enda finkonstspelare – pratar alla om att dra sig till klubbar en nivå uppåt, så vi får se vad sexighetsnivån egentligen slutar på här. Gakpé hamnade i Genoa. Kontraktsutgående Bessat ville bli bäst betald i klubben, så ny vänsterback blir Moimbé (Brest) vilket bör definieras som en uppgradering, Alhadhur kommer hamna i Caen, och transferförbudets orsak Bangoura är so-so med stannandet nu när allt är över.

500211 GIRONDINS DE BORDEAUX
Planus (till någonstans, mittbacksmittback)

Inflyttningspresenten till arenan ska bli att få Yoann Gourcuff. Paketet på på €1,5 miljoner i årslön plus bonusar i tre år är i sig inte attraktivt nog för att accepteras, men Sagnols idéer kan vara det.

Av nummerskäl pratas det mittbackar av typen Landre (RC Lens) då Planus och Ilori (Liverpool) lämnar. Vi ser Faubert, Poundjé, Sertic, Sala, och Jug som potentiella ex-Bordeauxspelare, och offensiv snabbhetskvalitet ska lyftas in. Benzia (Lyon), Bahebeck (PSG), Matheus (AS Monaco), Pléa (OGC Nice). Något sånt?

Ingen underhållande tvist i Bordeauxdelen. Något med vin:

[youtubeplay id=”j8wJbxD9TG4″ size=”large”]

@jonas_hansson

Publicerad 2015-05-27 kl 17:51
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto