Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ligue 1-Silly Season-nörderi, del 4

Hansson blogg

Om Guingamp, Lille OSC, SM Caen, Nantes, OGC Nice
Om Lyon, Montpellier, Rennes, Lorient, Angers
Om Paris SG, Olympique de Marseille, Reims, Saint-Étienne, Troyes

Spelare i kursivt är avslutade lån.

Monaco_AS AS MONACO (+€18,6m)

In: Cavaleiro (Benfica, m/a, €15m), Traoré (Lille OSC, m, €14m), Carrillo (Estudiantes, a, €8,8m), Fabinho (Rio Ave, b, €6m), Lemar (Caen, m, €4m), Jean (Troyes, a, €4m), Bahlouli (Lyon, m, €3,5m), El Shaarawy (AC Milan, a, lån för €2m med option), Costa (Benfica, m/a, lån med option), Pašalić (Chelsea, m, lån), Nardi (Nancy, mv), Cissako (Zulte, b)

Ut: Kondogbia (Inter, m, €40m), Ferreira Carrasco (Atlético, m, €20m), Ocampos (OM, m, €7,5m), Falcao (Chelsea, a, lån för €6m med option), Isimat-Mirin (PSV, b, €2,4m), Obbadi (Lille OSC, m), Berbatov (a), Germain (OGC Nice, a, lån), Jean (Troyes, a, lån), Diallo (Zulte, b, lån), Tisserand (Toulouse, b, lån), Ndinga (Lokomotiv Moskva, m, lån), Stekelenburg (Fulham, mv), Traoré (Lorient, m/a), Carvalho (Fluminense, m/a)

Annons

Många spelarförändringar som kräver att man tänker till kring vad klubben egentligen har gjort, men den grova idén: de har lekt Football Manager. Sålt av ett par äldre färdiga talanger och några gamlingar, och ersatt uteslutande av yngre och billigare spelare. AS Monaco är mer Porto än Porto.

Det här ska fortsätta. Abdennour (AC Milan?) och Kurzawa (AS Roma?) är de enda topptalangerna som är i möjligt försäljningsläge. El Kaoutari (Montpellier) har varit ryktad Abdennourersättare. En offensivtalang till ska in till kanterna: Saint-Maximin (Saint-Étienne). Han har samma situation som Bahlouli och delvis Lemar: en fransk megabamsetalang vars klubb har tröttnat på beteendet. AS Monaco är nära köp för €5 miljoner. Kollar även spelare som 21-åringen Gümüs (Galatasaray) och en potentiellt comebackande Ménez (AC Milan) till kantpositionerna.

Annons

Det som har hänt i sportslig väg: Argentinas Gignac Carrillo in för Berbatov, momentumletande El Shaarawy in för Ferreira Carrasco, Jorge Mendes-placerade Cavaleiro in för Germain, kreativhöga Adama Traoré och höjdhöga Pašalić in för Kondogbia, smygsuccén Nardi in för Stekelenburg, och trion Lemar/Bahlouli/Costa in till en nummermässigt kort offensivuppsättning. Mer kvalitetsfyllt lag? Kanske. Mer intressant? Förmodligen. Bättre presterande? Oklart.

500211 BORDEAUX (+€3,7m)

In: Gajić (OFK Beograd, b, €0,8m)
Ut: Mariano (Sevilla, b, €3,5m), Sala (Nantes, a, €1m), Kaabouni (Red Star, m, lån), Jug (Sporting, mv), Planus (b), Faubert (b), Ilori (Liverpool, b)

Sommarens två kvalitetsfrågor kretsar kring Gourcuff och Rolan. Gourcuff har ett prestationsbaserat kontrakt som comebackerbjudande, men totalsumma ser för låg ut. Rolans vårtripp gjorde honom till en så pass frekvent målskytt att Aston Villa, Newcastle, och Sevilla alla funderar på om han är värd priset €20 miljoner. Newcastle har varit i kontakt. Om han säljs är Benzia (Lyon) och Ayew (Lorient) spelarna som Sagnol har pekat på.

Annons

Värvade annars Kiese Thelin (vars roll inte lär påverkas av en Rolan-försäljning) och Chantôme i vintras för den här sommarens transferpengar. Stort alternativutbud i offensiven, men några defensiva stabilitetsbärare ska in. På mittbackssidan är Landre (RC Lens) och El Kaoutari (Montpellier) än så länge för dyra. Dynamiske mittfältaren Sassi (Metz) ska kunna anlända för €2-2,5 miljoner. Sagnol har godkänt profilen och kvaliteten.

Det enda konkreta som har hänt, förutom löneutrensning på för dåliga spelare (Sala, Ilori, Planus, Faubert), är högerbacksbyte. Den väl kompetente Mariano ville säljas, och serbiske U20-mästaren Gajić är en 19-årig chansning som de ändå hypar med ett femårskontrakt och goda ord. Ryktas om att Manquillo (Atlético) också kan lånas in för att lyfta bort en god del av den mentala pressen under Gajićs inskolningssäsong.

Annons

508009 SC BASTIA (+€1,7m)

In: Diallo (Rennes, m), Jebbour (Montpellier, b), Ba (Niort, a)
Ut: Boudebouz (Montpellier, m, €1,7m), Cissé (Saint-Pierroise, a), Diakité (b), Sio (Basel, a), Gillet (Anderlecht, m), Tallo (AS Roma, a), Aréola (PSG, mv), Ongenda (PSG, a), Ba (Sunderland, m)

SC Bastia blev tvångsnedflyttade för att kontot saknade €1,3 miljoner. En Boudebouzförsäljning senare kan de röja på transfermarknaden med säkrad Ligue 1-status. Det innebär också att de behåller Kamano, truppens enda stora försäljningsalternativ, trots att Lilles Hervé Renard älskar den pjäsen. Avslutade lånen Aréola, Gillet, och Sio var dock kanske lagets tre viktigaste poänggivare i Ligue 1-bekräftelsen.

Diallo såldes för €4 miljoner för tre år sedan, men återvänder gratis. Klassificeras som prestationsfattig men verktygsfull tekniktalang, trots att han fyller 25. SC Bastia har frågat Flamini och Aliadière om de vill komma dit, men nä.

Annons

En målvakt ska in. Isaksson var ett av tre namn som slängdes runt, men Kahriman (Röda Stjärnan) är i förhandlingsfasen, trots att han är bänkad i klubblaget av (visserligen megabamsetalangen) Rajković. Vänsterbacken Palmieri (sista kontraktsåret) vill säljas, och för pengarna ska fyra nya in: ytterback, två mittar (varav en defensiv), och en anfallare. Svårt att hitta rykten. De har nobbat Balmont. Clerc (Saint-Étienne)? Chavarria (RC Lens)?

Gazélec_Ajaccio_logo GAZÉLEC AJACCIO

In: Sylla (Toulouse, b, lån med option), Touré (Tours, b), Le Moigne (Lens, m), Djokovic (Bologna, m)
Ut: Andreau (Angers, b), Rivieyran (Clermont, b), Fabre (Nîmes, m)

Puttrar in med Ligue 1-historiens (etablerades 2002) lägsta omsättning: €10 miljoner, motsvarande ett Allsvenskt mittenlag.

Har dock fått in några gratisnamn. Sylla är en elastisk och positiv ytterbackstalang som kan vara för bra för dem, Djokovic är mittfältsstorlek och tilltänkt grinta, Le Moigne är rutin, Touré är ojämn mittbacksstarter. Kader Mangane, för fem år sedan en av Ligue 1:s bästa mittbackar som ett monster i lagom skarpa kedjor, har skrivit på, men det bökar med hans förra klubb och tar därför extra tid. Han har dock knappt spelat de senaste åren på grund av skador. Även en högerback är nära, oklart vem.

Annons

Anfallaren Marc-Antoine Fortuné kör provspel eftersom de gillar hans profil (en del fysik, snittar två mål per säsong oavsett antal starter). Det verkar som att ekonomisituationen gör att huvudplanen är att det ska göra ont att möta Gazélec. Har även nobbat THE Hleb, och det bör komma in några attackerande spelare till en trupp som endast är 17 i nummerstorlek.

524391 TOULOUSE FC (+€10m)

In: Goicoechea (Arouca, mv, €0,5m), Tisserand (AS Monaco, b, förlängt lån)
Ut: Aurier (PSG, b, €10m), Boucher (Auxerre, mv, €0,5m), Grigore (Al-Sailiya, b, lån), Furman (Legia, m, lån), Sylla (GFC Ajaccio, b, lån med option)

Vårens brandman Arribagé är fortsatt huvudtränare. Han jobbade tidigare inom klubbens scoutingorganisation, så hans transferidéer är breda och många, men utförandet är ännu på en underkänd nivå.

Annons

Målvaktsposten, med bollrädda Boucher och kamikaze-Ahamada, skulle stabiliseras efter två fiaskosäsonger. Förstavalet var Aréola, men det gick inte. Efter det slängdes tio olika namn runt innan de fastnade på den forna AS Roma-mediokerheten Goicoechea.

På högerbacksplatsen blev det också ett lågt rankat namn. En brasse vid namn Cicinho och Granadas Foulquier diskuterades, men det slutade med ett nytt lån på egenskaper-snarare-än-helhet-Tisserand, vilket varken Toulouse eller AS Monaco tyckte var exalterande. Det nådde endast upp till minimigränsen för stimulans.

Scoutingansvarige Ali Rachedi fick en floppförsvarare, Grigore, utlånad, och har även bjudit ut Ninkov, Moubandje, Veškovac, Roman, och Aguilar till andra lag. Ben Yedder hade Sevilla efter sig, men en affär för €12 miljoner gick inte att fixa. Dock osannolikt att han stannar.

Annons

En eller två nya ska in. På mittfältet har det funnits kontakt med Gillet (Anderlecht) och Mesloub (Lorient), men Arribagé påpekar att samtliga ungdomslag, från U19 till U14, kommer från en ”extraordinär säsong”. De vill ta än fler spelare därifrån. Arribagé petade till och med Aguilar som lagkapten och satte bindeln på den egna produkten Akpa-Akpro. Den här säsongen är det centrala mittarna Bodiger och Blin som hypas.

@jonas_hansson

Publicerad 2015-07-23 18:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto