Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Believe, Belize

Belizes högstadivision?

King Energy/Freedom Fighters. Belmopan Bandits (tidigare Builders Hardware Bandits). Plancencia Texmar Assassins. Arméns klubb Belize Defence Force. Police United. San Pedro Seadogs. Raymond Gentle-City Boys United.

Placencia_Assassins police_united_blz bz_wagiyaRG_City_Boys_United

Men visst. Det är ju också sexigt att ta [Stadens namn] och lägga till FF/IFK/IF/BK.

Belize (340 000 invånare = ett centralamerikanskt Halland som slipper Per Gessle) har haft en förhållandevis gigantisk utveckling de senaste åren. 2013 var deras första Gold Cup, Nordamerikas EM. Trippen förstördes dock av att förbundets vicepresident och allt-i-allo Rawell Pelayo blev gripen av US Marshals så fort planet hade landat i USA, därefter fick sitta i fängelse i 21 månader för att ha sysslat med kokainaffärer.

Pelayo var förövrigt anställd av Belizes förbund under hela fängelsedomen.

Mer intressant är Verdes FC, som dessvärre nyligen tog bort Hankook från namnet Hankook Verdes. 2008 spelade de i kvalet till nordamerikanska Champions League mot mexikanska Cruz Azul. De förlorade med 12-0 över två matcher. De kunde inte ens spela hemmamatchen i Belize, för det fanns ingen arena i landet som höll tillräckligt hög standard, och huvudtränaren tog dem från andradivisionen i Guatemala.

Efter det fick de renoverings- och belysningspengar från FIFA, och började även plocka in utländska spelare. I dagens trupp har de spelare från Honduras, Trinidad and Tobago, Mexiko, och Brasilien. Dessutom tog de hem landets storstjärna Deon McCauley, som hade misslyckats i Atlanta Silverbacks i botten av den amerikanska andradivisionen. Verdes blev nämligen den första klubben i Belize att heltidsanställa sina spelare.

Spola fram till augusti 2015. För första gången någonsin är ett lag från Belize i Champions Leagues gruppspel. De fick storsatsande Querétaro i första matchen, ett mexikanskt lag som i somras bröt sitt kontrakt med Ronaldinho. Matchen spelades inatt: 0-0.

[youtubeplay id=”VBE75Xgxj_0″ size=”large”]
Verdes i grönt.

Typ: Belize är fantastiska på lagnamn och klubbemblem. I natt spelade en klubb från landet för första gången en gruppspelsmatch i Champions League, 0-0 mot ett storlag från Mexiko.

Källor: Goal, CONCACAF, CTV 3, News 5

@jonas_hansson

Publicerad 2015-08-19 kl 15:22
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons