Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Gigi Becali augusti 2015: Vägrar acceptera pengar för att sälja spelare

Så släpptes han från fängelset i april i år, Steaua Bukarests ägare och en av Rumäniens rikaste personer Gigi Bicali. Domen var inte för det olagliga frihetsberövandet av tre personer som han trodde hade stulit hans bil. Det var inte heller för hans verbala och fysiska misshandlingar av journalister, eller för alla års kommentarer som har varit rasistiska, sexistiska, och homofobiska.

Han hade varit inne i fängelset ett par år för att han hade fifflat till sig land i slutet på 90-talet, samt för att ha mutat motståndare för att slå rivalerna Cluj.

Under fängelseperioden hade den rumänska armén tvingat Steaua Bukarest, via högsta domstolen, att skrota allt med klubben som kunde kopplas till armén. Steaua grundades av den kommunistiska armén, men blev självständig tio år efter den rumänska revolutionen 1989.

De fick inte längre använda färgerna, loggan, eller ens klubbnamnet, utan i en hemmamatch blev de officiellt uppskrivna som “Värdarna”.

Till slut löstes problemet med att Steaua fixade en ny logga, och armén tillät dem att fortsätta att ha kvar namnet.

Bicali är ju dock kvar, och han måste fortsätta att ge oss galenskaper med någon månads mellanrum. För 42 dagar sedan värvade Steaua in den franske anfallaren Grégory Tadé från Cluj för €0,5 miljoner. I torsdags förra veckan hade Steaua en Europa League-hemmamatch mot Rosenborg. Förlust med 3-0. Syndabockarna pekades ut två dagar senare.

– Jag ger bort Tadé gratis. Om någon vill ge mig €50 000 för honom så svär jag att jag kommer att tacka nej.

Samma besked gavs även till Aymen Tahar, som även han värvades in i somras för €150 000. Problemet med just Tadé är att han gjorde en tävlingsmatch för Cluj i somras. Regelverket säger att en spelare endast får representera två klubbar per säsong, så Bicali får pumpa ut €20 000 i månadslön till Tadé säsongen ut, utan att spela honom.

Raith-Rovers
Grégory Tadé, badlakanmodell under kommande året?

Det är inte första gången Gigi Becali gör något sånt här. 2007 värvade han in Élton, men slängde ut honom från klubben efter sju matcher då han tyckte att brassen bara var 32 kilo cirkus. Två år senare röstade Steaua-supportrarna in Élton i årtiondes bästa Steaua-elva.

Huvudtränaren Mirel Rădoi får dock vara kvar den här gången, eftersom Bicali “älskar honom tio gånger mer än klubben”. Rădoi som är den 23:e tränaranställningen sedan Bicali köpte Steaua för tolv år sedan.

Källor: Observator, Emanuel Roşu, Sport.ro, Guardian, ESPN, Transfermarkt

Publicerad 2015-08-24 kl 14:20
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons