Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Allt fler britter som spelar utomlands?

Gareth Bale (Real Madrid), Ashley Cole (AS Roma), Ravel Morrison (Lazio), Izzy Brown, Lewis Baker, Dominic Solanke (alla Vitesse), Ryan Gauld (Sporting CP), Taylor Moore (Lens), Chuks Aneke (Zulte), Carl Stewart (Udinese), Marcello Jones (AC Milan), Luke Steele (PAO), Mandela Egbo (Gladbach), Todd Kane (NEC), Daniele Collinge (Stuttgart)…

Plus MLS-högen. Är jag överdrivet optimistisk om jag säger att de brittiska spelarna verkar hamna utomlands med högre frekvens än för några år sedan? Det gäller framför allt den äldre generationen som vill ta det lugnt i USA, men mer intressant den yngre generationen som vill ha en annan fotbollsskolning än den som erbjuds i Storbritannien.

ANNONS

Ryan Gauld, Daniele Collinge, Mandela Egbo, Taylor Moore, och Marcello Jones hade kunnat välja stora klubbar i Premier League, men ville ha något annat och fick stora klubbar i Portugal, Tyskland, Frankrike, och Italien. Några som tidigare har valt en liknande karriärsflytt har kommit tillbaka. Eric Dier (ex-Sporting) är i Tottenham, Jack Harper (ex-Real Madrid) i Brighton, Dale Jennings (ex-Bayern München) i MK Dons.

Spelare som känner att de har tömt ut sig har velat komma bort från det svåra engelska mediaklimatet och få en lugn nystart (Ashley Cole, Ravel Morrison). Lägg också in tränarna. David Moyes (Real Sociedad), Ian Cathro (Valencia), Phil Neville (Valencia), Steve McClaren (Wolfsburg, Twente), Paul Clement (Real Madrid, PSG).

Det stora problemet har varit att de engelska klubbarna har så mycket pengar i så många lag att det inte har funnits så många argument till att flytta utomlands. De bra brittiska spelarna är för dyra i pris. De andra kan välja mellan att tjäna stabilt i en engelsk klubb, eller chansa med en klart mindre lön i en klart mer instabil miljö för en kort karriär och möjligen utan utbildning.

ANNONS

Men vi är optimistiska. I helgen fick exempelvis Chelsealånutskickade Izzy Brown (18 år) och Lewis Baker (20 år) starta för farmarklubben Vitesse, samtidigt som Dominic Solanke (17 år) hoppade in. Ingen brittisk revolution, men evolution?

@jonas_hansson

Publicerad 2015-08-25 kl 13:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto