POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Gigi Becali november 2015: armén vill tvångsnedflytta Steaua Bukarest

Steaua Bukarests ägare Gigi Becali är på det igen. Förutom de kontinuerliga bråken med armén om Steaua Bukarests rättigheter så har han stökat med annat under säsongen. I somras sparkade Constantin Gâlcă, efter ett år som huvudtränare där Gâlcă vann ligan, ligacuptiteln, och cuptiteln.

Två av sommarens nyförvärv fick efter en månad i klubben veta att de skulle säljas, och Becali sa själv att han skulle vägra att acceptera övergångssummor för dem. Om någon erbjöd pengar för spelarna så skulle han tacka nej. De skulle skänkas bort (ingen ville ha dem, så de blev kvar).

I september pratade han om att Gica Popescu, tidigare lagkapten i Barcelona, skulle ta en huvudroll i Steaua Bukarest, men problemet var att Popescu då hade suttit i fängelse i ett och ett halvt år för pengatvätt och skattefiffel.

Efter det såg vi rykten om att en spelare hade slagit en lagkamrat, och en annan spelare blev anklagad för att ha misshandlat sin flickvän, innan det faktiskt kom den goda nyheten att Steaua (som spelat utan sin arméägda logga under 2015) och armén hade kommit överens om ett nytt avtal.

Sedan gick det ett par veckor, Steaua blev återigen utslängda från arenan som ägs av armén och reservarenan i Bukarest får inte användas av säkerhetsskäl efter en brand på en nattklubb som tog 60 människors liv.

Steaua spelade sin första hemmamatch i Cluj – 50 mil från Bukarest – men har nu fått en arena säsong ut som ligger 12 mil från Bukarest. De orkade inte betala €50 000 per match i hyra för att se den här mängden fans dyka upp.

CRYGOKbUEAAkfbW

Den här veckan har varit nytt stök. Förlust med 3-1 mot Dinamo Bukarest och som vanligt hamnade all skuld på en utländsk spelare när Becali öppnade munnen.

– Jag kommer att vidta en åtgärd efter matchen. Jag vill aldrig mer se Guilherme på planen. Skicka in en junior! Han har inget fotbollssinne. Det är bättre att spela utan en vänsterback.

… och fortsatte med att säga att det istället ska värvas 20 rumäner i vinter, där Becali hoppas att tre-fyra stycken av dem är bra nog.

Vad som borde oroa mer för Steaua, just nu tre i ligan, är att armén den här veckan också skickade in en anmälan till fotbollsförbundet, om att Steaua var skyldiga dem pengar. Summorna ska vara så pass stora att armén själva skriver att det inte kan finnas något annat val än att tvångsnedflyttade Steaua.

Typ: Gigi Becali fortsätter att jobba ihop sig till en citatbok, och Steaua Bukarests skulder till armén kan göra att de tvångsnedflyttas.

Källor: GSP, Pro Sport, Ziare, Sport.ro, Digisport, Emanuel Roşu

@jonas_hansson

Publicerad 2015-11-23 kl 13:45
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto