Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

15 spelare hotar att sluta i Venezuelas landslag

Europa har ännu inte påverkats av FIFA-skandalen, vilket gör det enkelt att prata om att de bara ska fortsätta att gräva upp skit på de som förtjänar det. I Sydamerika har skandalen fått faktiska sportsliga konsekvenser för landslagen.

I Sydamerika har mycket kretsat om mutor i samband med Copa América-turneringar. Jag skrev tidigare om att förbundskapten Sampaoli kan lämna Chile för att deras förbundspresident har lämnat för USA.

I Venezuela har de ett snäpp värre. Baseballnationen sminkade över sin dåliga fotboll under många år när de hade tillslagskonstnären Juan Arango. Nu är han inte kvar, men de har i alla fall Salomón Rondón (WBA).

Eller. Hade. Förra veckan slutade Fernando Amorebieta (Middlesbrough) från landslaget då han tyckte att det var för uselt styrt, och nu har 15 landslagsspelare följt efter i en protest mot förbundet. Bland de spelarna: Rondón, Vizcarrondo (Nantes), Rincón (Genoa), Martínez (Torino), och Rosales (Málaga).

Man kan göra argument för att det inte finns någon okej-bra spelare kvar att välja av, och detta för ett landslag som redan nu hade börjat med fyra raka förluster i VM-kvalet.

Varför protestera spelarna? Den tidigare förbundspresidenten Rafael Esquivel är en av de som har blivit tillfångatagna av USA, för att ha sysslat med penningtvätt och korruption. Han har varit borta sedan i maj, efter att ha varit på posten i 28 år (!), men förbundet har bara ersatt honom internt.

Det verkar finnas korruptionsproblem kvar i ledningen, och självklart saknas det pengar eftersom gubbarna skulle tvätta till sig själva. Inför kvalet anställdes Noel Sanvicente som förbundskapten. Det pratades om Marcelo Bielsa, men det skrek Esquivel ut att de absolut inte hade råd med. Istället skulle Sanvicente själv vara ”Venezuelas Bielsa”.

Esquivel har fått en tillfällig ersättare, Laureano Gonzalez. Gonzalez gick i förra veckan ut med att säga att spelarna medvetet spelade dåligt för att få Sanvicente sparkad samtidigt som ranten var i stil med att “allt dåligt är spelarnas fel”, vilket var den där droppen som fick spelarna att säga ”Nej, nu har det varit för uselt för länge”. De publicerade ett brev där de sågade sönder förbundet och kräver att flera personer där uppe byts ut innan de kan komma tillbaka.

Nu pratas det om att Sanvicente också ska få sparken som förbundskapten. Vem som det pratas mest om som ersättare? Marcelo Bielsa.

Typ: 15 spelare strejkar från Venezuelas landslag på grund av korruption och hårda anklagelser från förbundet.

@jonas_hansson

Publicerad 2015-12-01 kl 13:42
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons