Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Köpt från Gabon för €75 000, fem Ligue 1-mål på 620 minuter

Hansson blogg

Montpellier, Ligue 1-mästare 2012, började den här säsongen med fem poäng och sex stycken gjorda mål på de första tio matcherna, deras sämsta säsongsstart någonsin.

I omgång elva slängde de in Casimir Rodrigue Ninga. Ett mål, en assist mot SC Bastia. Efter det har han varit en startspelare. Två mål mot Lyon, två mål nu i helgen mot Olympique de Marseille.

Så… Vem?

Född och uppväxt i Tchad. Han hamnade i Mangasport i Gabon när han var 20 år, efter att en person på Tchads ambassad i Gabon hade tipsat klubben. Han kom dit, gjorde totalt 23 ligamål på två säsonger, och började leta provspel i Europa.

Franska Laval i Ligue 2 försökte i somras, de tog in honom men ville inte betala €300 000. Montpellier tog själva in honom på provspel, och trots stök med papper och agenter så värvade de honom under de sista transferdagarna. De såg en 22-årig anfallare med både snabbhet och kraft, och som irriterade motståndarna.

Annons

Prissumma: €75 000. 711 000 SEK. Allsvenska klubbar ger mer i sign on-bonus till mediokra 26-åringar.

Så sent som för sex veckor sedan sa Montpelliers president Laurent Nicollin det här:

– Han måste utvecklas hos reserverna de kommande tre månaderna.

Ninga hittades av en slump, då klubbens scout i Marocko hade råkat se honom i en landskamp. De har själva erkänt att han värvades av sportchefen Carotti för att spela i reservlaget, som hör hemma i den franska femtedivisionen.

Efter fyra års rätt värdelös transferscouting så träffade Montpellier rätt. Om jag minns rätt så hände detta senast de plockade en ung anfallare direkt från Afrika.

image_thumb[8]

@jonas_hansson

Publicerad 2015-12-07 15:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto