Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Spritt

För ibland hittar man saker som är intressanta, men inte förtjänar en egen post.

ANNONS

***

Veckas story från Frankrike: Olympique de Marseilles president Labrune vägrade möjligheten att värva Riayd Mahrez förra sommaren med motiveringen ”Hur kan en spelare från Leicester lyfta det här projektet?” och frågan “Tar du mig för en idiot?”. Det var Mahrez’ agent som kom med förslaget.

Tio mål och fem assist i Leicester i höst. Serieledare i Premier League. Olympique de Marseille ligger på plats 9 i Ligue 1.

***

Lätt att fokuset på FIFA-skandalen handlar om Qatar-mutorna, USA-mot-Qatar-jakten på grund av ledsna för att de inte fick VM 2022, men det händer mer utveckling i de södra delarna av den amerikanska kontinenten.

Minst 16 personer från Syd- och Centralamerikas respektive fotbollsförbund, CONMEBOL och CONCACAF, kommer att åtalas av det amerikanska rättssystemet. De ska ha tvättat sammanlagt $200 miljoner i form av mestadels TV-pengar, och fått det i egna fickor.

ANNONS

Samtliga medlemsländer i CONMEBOL (Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) har minst en misstänkt. Det handlar om oroväckande många (ex-)presidenter för fotbollsförbunden, men också personer som är med i FIFA:s exekutiva kommitté samt diverse utskott, ex-presidenterna för CONMEBOL och CONCACAF, CONMEBOL:s kassör, domaransvariga, generalsekreterare, och massa annat.

CONCACAF är lika sunkiga, men deras president var ett tag en bankman från Caymanöarna. Jag vet inte hur mycket tydligare fusk under ytan kan bli.

***

Ytterligare en läcka från Doyen Sports, ett investeringsbolag som främst lånar ut pengar till klubbar i utbyte mot framtida försäljningspengar. Från den 15:e juli till den 31:a december i år räknar de med att betala €11,7 miljoner och få in €27,1 miljoner, det vill säga gå plus €15,4 miljoner. Då gjorde de ändå sina stora överföringar innan den 15:e juli.

ANNONS

Under de närmaste tre åren är prognosen att de ska plocka ut minst €60 miljoner ur fotbollsvärlden, utan att behöva investera mer. Det inkluderar inte pengar som de fortfarande tjänar på Rojo, Neymar, och Xavi.

Sammanfattningen av Doyens affärer 15:e juli till 31:a december.

***

Några av de spelarna som avslutade sina karriärer förra veckan:

Rogéri Ceni. Spelade hela sin proffskarriär i São Paulo. 1237 matcher, 131 mål på straffar och frisparkar som målvakt.

Marcelo Zalayeta. Fyller idag 37 år, varit i Peñarol sedan 2011. Tillhörde Juventus 1997-2007 och var bland annat en ibland-Ibrahimovic-ibland-Zalayeta-inhoppare.

Sébastien Frey. Juventus ville ha honom ett par år innan de tog Buffon, och Arsenal ryktades ofta ihop med honom som Seamans ersättare. Bra Serie A-karriär, men inte mer. ”Bara” 35 år, men har inte orkat hitta något sedan Bursaspor.

ANNONS

Luis Perea. Åtta år i Atlético de Madrids backlinje. Colombian som har varit i Mexiko de senaste åren.

***

Veckans nörderi: Analytics FC. Det är de här som är högsta möjliga kvalitet när det gäller siffror och analyser. De har podd, blogg, och Twitter.

***

Adel Taarabt stökar 2015:

https://twitter.com/bola24pt/status/673544216065257472

***

Kerem Demirbay (Fortuna Düsseldorf) var en sopa och drog en “kvinnor har ingen plats i fotbollen”-rant om en kvinnlig domare. Sexism är oacceptabelt, men nu rapporterar BBC om en än större undersökning kring samtliga former av attacker mot domare.

ANNONS

Över 2000 domare var med i undersökningen. 22% av dem sa att de upplevde att de fick ta emot verbala attacker varje match, och 19% av de någon gång har blivit fysiskt attackerade av spelare.

Till alla idioter: sluta vara idioter.

***

Serbiska ligan just nu, där Partizan blev mästare i våras med sju poäng fler än Röda Stjärnan.

serbiska ligan

@jonas_hansson

Publicerad 2015-12-07 kl 16:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto