Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Un taco pour Gignac

Det gick att förstå varför Gignac ville bort från Frankrike. Olympique de Marseilles ekonomi klarade inte av höga löner, och att studsa till Lyon hade kunnat slå fel. Dessutom hade han upplevt några år med svårt med kärlek. Det var under flera års tid fler folk som gissade på hur mycket Gignac vägde snarare än hur många mål han skulle göra.

ANNONS

Gignac sammankopplades med Serie A och Premier League, men han sa att han ville så långt bort som möjligt, samtidigt som det hackade i Ligue 1 under våren. Han ville bara sticka ifrån allt, och det underlättades av att han redan pratade franska, engelska, och spanska.

Ryssland? Qatar? MLS? EM 2016-drömmen var ändå svår, då Deschamps inte hade använt sig av Gignac under hela våren. Samtidigt vet vi vad Gignacs karriär har handlat om: har han förtroende och kärlek så är han en fotbollsbest. Om han inte får det så är han ett fotbollshån.

Mexikanska Tigres erbjöd €4 miljoner netto om året. Dubbelt så mycket som han hade i Olympique de Marseille, dubbelt så mycket som Liga MX:s då bäst betalda spelare tjänade.

Han skulle få spela semifinal i Copa Lipertadores, och göra det i ett lag var officiella publiksiffra den här säsongen har varit att samtliga matcher har varit helt utsålda, 40 000 åskådare per match. Gignac rådfrågade Bielsa, som sa något i stil med “det blir hur bra som helst”.

ANNONS

Gignac tog bokstavligen på sig en sombrero och för att lätta på stämningen sa han att han flyttade till Mexiko för matens skull.

https://twitter.com/JonasSatin/status/611596467543932928

Tigres tog även in Jürgen Damm, ligans kanske bästa spelare, för €9 miljoner, samt Villarrealduon Uche-Aquino för knappt €8 miljoner. Tigres’ cementmogulsägare öste på. Liga MX ska utmana MLS om pengar, popularitet, och kvalitet.

Efter ett halvår har Gignac en förlorad Copa Libertadores-final och gårdagens ligatitelseger, där han återigen gjorde mål. 25 matcher, 16 mål. Som vanligt när Gignac gör mål så existerar inte begreppet “fulmål”, utan det har varit pressade distansskott, graciöst nedbrottande av motståndarmittbackar, och cykelsparkar.

Nyligen föddes hans son Eden, där Gignac sa att han ville att Eden skulle växa upp i Mexiko och han presenterade såhär och med texten “Mi tigre”:

ANNONS

eden

Vi ser mexikanska familjer som döper sina barn till André-Pierre, en Tigres-klubbshop som blir av med alla Gignac-prylar samma dag som de kommer in, och en Gignac som är tillbaka i franska landslaget och gör mål mot Tyskland.

Med Benzema-grejen i åtanke: för några dagar sedan pratade Gignac om sitt stora karriärsmål. Det är såklart hemma-EM 2016. Nu när vi alla pratade om att en flytt till Liga MX skulle ta bort hans EM-chanser. Gignac, Liga MX:s Giovinco.

@jonas_hansson

Publicerad 2015-12-14 kl 14:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto