Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"United går ut i krig"

Headlines Blogg

https://www.tv4play.se/iframe/video/3199652?starttime=0

ENGLAND

MirrorDaily Mirror (vänster), sätter tonen for de engelska sportsidorna dagen efter övergångsfönstret stängt. Och det är krigsrubriker som gäller i dubbel bemärkelse. ”Krig”, basunerar Mirror ut med jättebokstäver, och påpekar att United och Real skyller på varandra sedan De Geas 29-miljonerpundsaffär kollapsat”. Den andra jätterubriken, ”Krig och fred”, funkar bara på engelska, ”War and Peace”, en ordlek med efternamnet på West Brom-ordföranden Jeremy Peace. Underrubriken är ”Berahino i strejk sedan Spurs-flytten omintetgjorts”.

daily mailDaily Mail (höger) menar att ”United går i krig”, med tillägget att ”Real får skulden efter De Gea-haveriet”. Den andra stora rubriken är ”Böter väntar Berahino efter strejkhot”.

Annons

Daily Star konstaterar kort att ”United är galna på Real” och utlovar tre sidor ”Deadline-drama” i tidningen.

SunThe Sun (vänster) är snubblande lik tabloidrivalerna i rubriksättningen men har en mer generell överrubrik: ”Rekordfönster på 863 miljoner pund, men två jätteaffärer slutar i fars”.

The Times är som morgontidningarna brukar vara; mer måttfulla och närmast skolboksförklarande i sin rubriksättning: ”West Brom nobbar Spurs och bötfäller Berahino” och ”De Gea-fiaskot skapar bitter United-strid”.

The Guardian går på ”Tottenhams Berahino-bud slutar i vrede” samt ”Real och United skyller på varandra i övergångsdebacle”.

ITALIEN

gazettaLa Gazzetta dello Sport (höger) konstaterar – i en knackig översättning – att ”Mancini ställs på ett nio-prov”, vilket syftar på antalet nyförvärv och att Inter-tränaren nu ”fått allt han önskade sig”. Som kuriosa kan nämnas att tidningen också lyfter fram en krönika med rubriken ”Martial dyrare än Zidane? Men…”.

Annons

Corriere dello Sport har också Inter-tränaren på ettan, men med annat fokus. ”Mancini utmanar myterna”, och underrubriken ”Är ute efter fjärde Inter-scudetton och därmed att slå Herrera”. Tidningen noterar, i en något halvdan översättning, även att ”Juve-babyn är tre år yngre”. Snittåldern i mästarklubben har ”sjunkit från 29 till 26 år i förberedelserna för framtiden”.

Tuttosport har för en gång skull inte Juve allra störst på ettan, utan Turins andra storklubb. ”Framtiden är Torinos”, är knappast en vetenskaplig slutsats, men väl ett citat från Torino-bossen Cairo, som uppmärksammas med anledning av att han suttit som ordförande i tio år.

SPANIEN

Marca lägger tonvikt vid den andra sidan av den misslyckade De Gea-affären med bild på Keylor Navas och huvudrubriken ”Här är jag”.  Över det skriver tidningen ”Real Madrid ber Keylor om ursäkt”. Marca skyndar också att tillägga att målvakten ”tränade som vanligt” och ”är nöjd” med att vara kvar i Real Madrid. Förstås.

Annons

ASAS (vänster) har en annan vinkel på målvaktsdebaclet med rubriken ”Två skyldiga, ett offer”, och bild på De Gea.

Mundo Deportivo gör som en katalansk sporttidning kunde förväntas göra: gottar sig i Reals målvaktsfiasko. För en gång skulle får inte Barça huvudrubriker, i stället är de bild på De Gea och hånfulla ”Åh nej, Florentino” som rubrik. Tidningen påpekar att Real-fansen lägger skulden på klubbens ordförande. MD hävdar på annan plats på ettan att ”Barça-stjärnorna ser svart”, vilket syftar på en misstro bland spelarna att vinna ligan och spelarna ”är bekymrade över de senaste domarinsatserna och bestraffningarna”.

SportSport (höger), MD:s lokalrival, har minst lika kul åt Real Madrid. Man har klippt ihop märkliga ansiktsbilder på De Gea och Navas med rubrikerna ”Besviken” respektive ”Utnyttjad”. Över det tronar stora rubriken ”Offer i fiaskoaffär”.

Annons

Estadio Deportivo, den Sevilla-baserade sporttidningen, ägnar inte oväntat förstasidan åt den förlorade sonens hemkomst i Real Betis. ”Hängivenhet för Joaquin”, lyder rubriken. 20 000 supportrar fanns på plats.

FRANKRIKE

francefootballL’Equipe låter ett gigantisk Premier League-lejon dominera förstasidan och påpekar att ”de stenrika engelska klubbarna agerat och värvat åtskilliga franska spelare” men blickar också framåt med uppföljningsfrågan ”och det blir en ny offensiv i vinter?” Inne i tidningen påpekar man att Frankrike är den liga som Premier League hämtat flest spelare ifrån (13), samt att ”Den engelska ’medelklassen’ räddar Ligue 1” ekonomiskt.

France Fotboll (vänster) har under rubriken ”Le Big Bang” liknande fokus som L’Equipe: de franske övergångarna till Premier League.

Le Parisien har sportfri förstasida, men inuti tidningen ges utrymme åt att bland annat berätta att ”Sirigu fick inget bud från Valencia”.

Annons

La Provence skulle kunna skriva mycket om lokalklubben Marseilles fönster, som stått på vid gavel. Fokus på nyhetsettan ligger dock på bristen på anfallare, ”Batshuayi kommer att ha att göra!”

TYSKLAND

coverBild (höger) tar grepp på miljonrullningen i övergångsfönstret och ger den till och med plats på sin nyhetsetta. Där finns bild på Martial och De Bruyne och rubriken ”Miljonvansinnet”, som följs upp av ”Är fotbollsspelare verkligen värda så mycket? Vad psykologen, tränaren och spelaren säger”.

Kicker, vars pappersupplaga utkommer måndagar och torsdagar, har på morgonen fokus på Bundesligajumbon Mönchengladbachs bekymmer. ”Favre måste arbeta med ’insidan av skallen’”, är rubriken, som också syftar på tränarens uttalade mål att arbeta med spelarna mentalt och även på att klubben inte panikköpt sig ur situationen.

Annons

ÖVRIGT

6da2abf83a708fc004346e5f71cdab12Goal (vänster) i Grekland lyfter fram övergången som de flesta missade. Tidningen har klockslaget 01.00 på framträdande plats och stora rubriken ”Berbatov!”.

Det blev ingen Ola Toivonen för PAOK, men väl en lynnig bulgar i Thessalonikiklubben.

O Jogo (Portugal) noterar att Ola Johns flytt från Benfica till Reading ”kan ge 8 miljoner euro”. Det rör sig i nuläget om ett lån.

 

 

 

Varje vardag kl. 08.00 publiceras ett nytt Headlines-svep av Frederic Pavlidis. Senare på förmiddagen kommer också ett program där Frederic analyserar och ger senaste nytt.

Publicerad 2015-09-02 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto