Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"TACK LARS"

Headlines Blogg

ENGLAND

HeadSunThe Guardian skriver att stackars Danny Welbeck kan bli borta längre än väntat. Fyra månader kan bli sex, och EM-spel kan också vara i riskzonen för Arsenalanfallaren, befarar förbundskapten Roy Hodgson

The Sun (vänster) menar med ordleken ”The Crock Ticking” (”crock”- skadad, i stället för ”clock”) att tiden kan bli knapp för både Welbeck och Sturridge inför EM. Till avdelning “Bisarrt” hör nyhetstidningens förstasidan. Ja, det gör den förstås för jämnan, men i dag också med sport. Stämplad som “The Sun undersöker” kommer man fram till att “Premier League-stjärnor beroende av häxdoktorer” – utan att egentligen namnge någon…

Annons

Daily Star är inne på samma linje som The Sun med skadorna på Welback och Sturridge: ”Roy fruktar EM-knock för duo”.

Daily Mirror skriver också om ”Roys rädsla för lättviktigt anfall”.

HeadIndependentThe Independent (höger) struntar i England och följer upp grannlandet Wales i stället. En slagkraftig bild med Gareth Bale och Simon Church med händerna på huvudet i förtvivlan efter tappade poäng (Israel 0-0) pryder sportettan, till rubriken ”Wales får vänta” (på EM-plats).

Daily Mail slår på stora trumman för en ”exklusiv” nyhet: ”Berahino KOMMER att spela för Pulis igen”, alltså att den talangfulle liraren som ville till Tottenham i övergångsfönstret och som surat sedan dess, även framför kommer att dra på sig WBA-tröjan och spela match. Okej.

ITALIEN

HEadGazettaLa Gazzetta dello Sport menar att det är ”Två steg framåt” för Italien efter söndagens seger (Bulgarien 1-0), och konstaterar att landslaget nu är två poäng före tvåan Norge och ger priset till matchens lirare till Stephan El Shaaraway. Tidningen bullar också redan upp för söndagens Milanoderby, ”Jovetic och Bacca i första derbyt”, och underrubriken ”Montenegrinen har redan Inter i sina händer, Milan hoppas på colombianen”.

Annons

Corriere della Sera summerar Gli Azzurri-insatsen under orden ”Framåt Italien”, och konstaterar att ”Vi toppar gruppen och är ett steg från EM i Frankrike”.

Tuttosport låter Italiens EM-match ta en blygsammare roll på ettan under rubriken ”EM-Italien – det är nästan klart”, och ger i stället störst utrymme åt Turins lag med bild på klubbarna tränare och rubrikerna” Så här hittade Torino sin själ” och ”Så här blir Juve strålande igen i fyra steg”

SPANIEN

HeadMarcaMarca (höger) är käck med sin rubrik ”Mästartakter”, följd av ”Spanien tillbaka med sitt passningsspel som gav titlar”, och pekar på att man slog Slovakien i helgen med Silva, Iniesta och Cesc, ”och ett överväldigande passningsspel och bollinnehav”.

Mundo Deportivo har sin vana trogen landslaget på sparlåga (om det inte är Barça-stjärnor att hylla). Det hamnar i en liten sidorubrik, t o m under en rubrik om att Barças nyförvärv Turan gjorde mål mot Holland. I ställer ligger fokus på Barças kontraktssituation: ”Rafinha den enda med utgående kontrakt 2016, och Adriano skriver nytt kontrakt denna vecka”.

Annons

Sport har fokus på ”Piqué trakasserad”, och menar att ”buandet ökat på de spanska arenorna”. Det hela syftar på att spanska fans visslade ut Barça-backen i EM-kvalmatchen i Oviedo i helgen (Slovakien 2-0). Tidningen tillägger också att Piqué ”i går blev trakasserad på en nattklubb i Gijón” (och skyndar att tillägga att han var där med förbundskaptenens goda minne). Anledningen till trakasserierna uppges vara Piqués negativa uttalanden om Real Madrid samt för katalanskt självstyre.

AS, Madridtidningen, sätter också strålkastarljusen på Piqué-situationen, ”Komplikationer av buandet mot Piqué”, och påpekar även att situationen riskerar att förvärras med mötet Spanien-England på Santiago Bernabeu i november på horisonten.

FRANKRIKE

HeadlequipeL’Equipe (vänster) toppar med bild på Valbuena till orden ”Den missförstådde”, vilket syftar på att den säregne och kortväxte mittfältaren ”alltid varit ett lätt byte för skepsis och sarkasmer”. Kring Islands succé nämns Lagerbäck blott med en rad på slutet i artikeln, att svensken ”tillfört soliditet och erfarenhet”.

Annons

Le Parisien citerar Erik Hamrén från svenska presskonferensen om Zlatans skada som toppartikel på nätet, men tillägger också oroat att PSG-stjärnan hade en liknande skada förra året som nu, och den gången blev borta en månad.

TYSKLAND

Kicker toppar med en intervju med landslagsspelaren Jerome Boateng och citatet ”Vi är kapabla att skapa en era som Spanien”. Inne i tidningen fortsätter bland annat fotbollens initiativ för flyktingar att uppmärksammas under rubriken ”Mer mänsklighet”. Liksom exempelvis de italienska tidningarna passar även Kicker i dessa landslagsuppehållstider på att ge de lägre divisionerna uppmärksamhet. Tidningen kommer i dag med tolv sidor om andra- och tredjeligan.

HeadBild

Bild (ovan) bär på rubriken ”Jogi ger Tyskland fart med dubbel-G” och förklaringen ”Gündogan och Götze i startelvan”. Tidningen noterar också att Tyskland bara vunnit en av sina sex senaste landskamper på bortaplan mot Skottland.

Annons

ÖVRIGT

HeadFrettaFrettabladid (Island) tvekar inte om vem som ligger bakom Islands smått sensationella EM-kvalavancemang efter (Kazakstan 0-0). ”Tack, Lars” skrivs med stora bokstäver på den största isländska tidningens förstasida. Först inne i tidningen har man rubriken ”Grattis grabbar” till laget.

Algemeen Dagblad (Holland) har en krass summering efter Hollands senaste fiasko (Turkiet 0-3): ”Duger inte för EM”.

De Telegraaf har på nyhetsettan blygsamma ”Blind hårt ansatt redan efter två matcher” men på sportsidan smaskar man till med huvudrubriken ”Vilken skam”.

Fotomac (Turkiet) presenterar inte oväntat andra tongångar. ”Episkt”, ”Heroiskt” är ord tidningen basunerar ut på förstasidan efter segern mot Holland, och nationalismen frodas med turkiska flaggor som vävs in bilden av jublande hemmaspelare.

Annons

VG (Norge) levererar med tabloidgreppet ”JO! – nu lever hoppet”, vilket förstås syftar på Malmö FF:s tvåmålsskytt för Norge, Jo Inge Berget (Kroatien 2-0).

Dagbladet fyller på med, fritt översatt: ”Grymt”, och tilläggen ”Nu snackar vi EM!” och ”Berget sköt Kroatien i sank”.

La Dernière Heure (Belgien) menar att ”Hazard skickar våra Djävlar till EM”, efter söndagens seger (Cypern 1-0).

Publicerad 2015-09-07 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto