Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Martial - vilket slöseri med pengar"

Headlines Blogg

ENGLAND

COVJ70MWoAADarIThe Times sportetta domineras av ämnet för dagen i engelsk sportpress: ”Rooney: Jag kommer aldrig att nobba England”.

The Guardian har nästan identisk Rooney-rubrik, men också en populär bild i brittisk press denna tisdag, den på en jublande Kyle Lafferty efter Nordirlands sena kvittering (Ungern 1-1) som gör att nationen sånär är framme vid EM. Tabloida ordvitsen ”The Last Lafferty” (från ”The Last Laugh” – ”Sista skrattet”) bildar rubrik.

The Sun (vänster) vill förstås inte vara sämre med sina ”fyndigheter”. På Rooneys besked sätter man rubriken ”I’m nott Russian to quit”. VM i Ryssland 2018 – ”Rush”. Hänger ni med? En annan rubrik är ”Underbarnet Ant kan fixa det”, som handlar om att Louis Saha tror på Martial.

Annons

COVKeJ6WIAABkpgDaily Mirror (höger) tror däremot inte på Martial. Inte alls. I alla fall har tidningen med stora, feta bokstäver ”Bortkastade pengar”. Det följs upp av ”Manchester United betalade TRE gånger mer än han är värd – och spenderade mer på transfermisslyckanden än något annat lag i Europa”. Transfermisslyckanden, alltså. Redan. Vad Daily Mirror hur som helst lutar sig emot är en pris/värde-tabell av CIES som kom i går, och som baseras på deras ekonometriska modell. Men enligt den var också Man Citys värvning av Raheem Sterling sommarens bästa. Pris: 63 milj euro, Värde: 95,1 milj euro…. Så vad det bevisar är tveksamt. Värt att upprepa de bevingade orden “Statistics are used much like a drunk uses a lamppost”.

The Independent är enda tidning som går på ett helt annat Rooney-spår än anfallarens eviga trohet till Three Lions. ”Rooney uppmanar att stötta den speciella talangen Kane” (i lite för direkt översättning).

Annons

ITALIEN

COVSnLiWgAA3FprLa Gazzetta dello Sport (vänster) stämplar sin huvudartikel med ”Exklusivt”, och är en intervju med Ivan Perisic, där kroaten säger sig tro på sitt Inter och ”att de stora i Europa får se upp nästa år”. Ett annat citat från Perisic på förstasidan är ”När en klubb i två månader visar att den vill ha dig är det ett enkelt beslut”. På annan plats på sportettan upprepar Juve-tränaren Allegri sportchefen Gallianis budskap efter den dåliga starten: ”Det här ska inte bli ett omställningsår” för mästarlaget.

Corriere dello Sport har en ganska splittrad rubriksida med på varandra följande ”Mancini ser framåt” (om att man värvat väl och ”nu måste låta det rulla på och vinna derbyt”), ”Allegri startar om” (om att ”Detta Juve har mästarkvaliteter, den nya säsongen startar nu”) och ”Totti är het” (om att lagkaptenen är tillbaka i spel).

Annons

Tuttosport har en intervju med forne stortränaren Trapattoni som huvudnummer. ”Juve är som en sjuhövdad drake, man kan hugga av två men man dödar den inte”, är ett av citaten tidningen slänger fram på förstasidan.

SPANIEN

COVYmkLWcAADUcWMarca har glada ”Ännu en fest” som anslag inför Makedonien-Spanien, och fortsätter med ”Efter uppvisningen i Oviedo är Spanien ute efter den definitiva knocken mot Makedonien” (för att nå EM, alltså) och ”Del Bosque funderar på De Gea för att motivera både spelaren och laget”. En annan rubrik är från förre Real Madrid-tränaren Ancelotti, ”Jag är säker på att Cristiano Ronaldo kommer tillbaka och blir skyttekung”.

Mundo Deportivo har helt och hållet Gerard Piqué i fokus, om allt stöd från lagkamraterna efter att ha blivit utvisslad i landslaget, och om att Barça försöker få avstängning lyft så att mittbacken kan spela mot Atlético.

Annons

Sport menar att ”Piqué-fallet är större än fotboll”, vilket leder fram till huvudrubriken ”En fråga om arena”, om att förbundet bytt bort Spanien-England från Santiago Bernabeu för att skydda mittbacken (som skojat med/hånat Real Madrid).

FRANKRIKE

une_hdL’Equipe menar att ”Det finns glädje” i det franska landslag som i går vann igen (Serbien 2-1). Inne i tidningen hyllas också Blaise Matuidi för sina två mål, varav den ena en pärla till volley, med rubriken ”Det var Zlatan Matuidi”. L’Equipe noterar dock att Bordeaux-publiken buade ut Giroud.

Le Parisien fortsätter på inslagen linje om dystrare teorier kring Zlatans skada än många andra har. Enligt tidningen är PSG oroliga för att svensken ”missar hemmamatchen mot Bordeaux på fredag och första matchen i Champions League….mot Malmö, hans första klubb”.

Annons

France Football (vänster) kommer ut med sitt veckonummer på onsdag, men det finns ute för prenumeranter redan nu. Vad som möter dem är en bild på Man Uniteds mest uppmärksammade nyförvärv under rubriken ”Stackars Martial”. Tidningen konstaterar att den 19-årige anfallaren ”blivit symbolen för en helt oanständig transfermarknad”. Inne i tidningen förtydligas vinklingen om en rå business ”som tar liten hänsyn till den pressen en ung spelare hädanefter kommer att tyngas av”. I en sidoartikel slår France Football fast att 100 miljoner euro-gränsen för en transfer kommer att passeras under 2016. Ett tips tidningen ger är Cristiano Ronaldo till Man United, men påpekar oavsett Cristiano Ronaldo att Premier League-topplagen har pengarna. Och att Premier League saknar de allra största stjärnorna.

TYSKLAND

Annons

bildBild (höger) är sig inte lik i dag. För att uppmärksamma vikten av bilden i nyhetsjournalistiken så har man inga bilder i tidningen eller på nätet. Så ingen jublande Thomas Müller efter Tysklands seger (Skottland 3-2), men väl en rubrik om att ”Müller spelade bort skottarna”, och en artikel om hur tysken gillade publikens mäktiga sång ”Flower of Scotland” och säckpipor som föll tungt i betongen.

Die Welt menar att ”Denne Thomas Müller är verkligen ett fenomen”.

Frankfurter Allgemeine Zeitung summerar matchen med att det var ”Ett tungt arbete” att brotta ner skottarna.

ÖVRIGT

tm37A Bola (Portugal) utropar glatt ”Vive La France”, som en flört med kommande EM, efter måndagens seger (Albanien 1-0).

Record påpekar att Portugal i princip ”Redan är där”.

Ekstrabladet (Danmark), till vänster, ger inte mycket för landslaget efter måndagens insats (Armenien 0-0). ”Ynkligt” är den stora, feta rubriken som väl är så långt ifrån dansk dynamit man kan komma.

Annons

The Sun (Skottland) använder bild på Gündogan efter Skottlands förlust (Tyskland 2-3) och ordleker fram ”Gunned down” (”Nedskjutna”) fast lägger till ”…men inte ute”.

The Sun (Irland) har en nästan helgrön sportsida med rubriken ”Otroligt” efter Irlands viktiga seger (Georgien 1-0).

Publicerad 2015-09-08 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto