Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norge: "Se Sverige få grisebank"

Headlines Blogg

ENGLAND

1

The Times låter som de flesta engelska tidningar Wayne Rooney helt dominera sportens förstasida för andra dagen i rad. I går var det för att anfallaren sa att han aldrig kommer att nobba landslaget, i dag för att hans senaste mål (Schweiz 2-0) som gör att han är uppe i 50 och passerar Bobby Charltons notering. ”Rekordsättaren Rooney”, lyder rubriken, och fler mål lär det alltså bli.

Daily Mail
konstaterar i en trött rubrik, ”Rooney, Englands främste målskytt någonsin”.

The Guardian
är inte mycket fyndigare med ”Rooney förbi Charlton och in i historieböckerna”.

Metro
tar i alla fall i med ”Roo är den störste”.

Annons

The Sun
försöker vara putslustig med ”Dream come tROO” (ni förstår nog). Dessutom lockar tidningen med en hyllningsposter med ännu en ordlek ”50 shades of great”.

Daily Mirror
 (vänster) leker fram ”R50NEY”, och lägger till ”Den tårögde anfallaren skapade historia när han passerade Charltons målrekord”.

Daily Telegraph har stor bild på landslagsstjärnan och orden ”Gyllene mål”.

ITALIEN

1

La Gazzetta dello Sport (höger) ger nästan hela första sidan till ex-tränaren Marcello Lippis syn på läget i Serie A: ”Juve i kris? Är ni galna!”, ”Perisic, vilket kap”, ”Balotelli kommer fixa det” och  ”Garcia, ge Totti utrymme”. Sveriges match tillägnas en kort notis i tidningen under rubriken ”Österrike vidare, Ibras Sverige i bekymmer”.

Corriere dello Sport har stora rubriken ”Juve bland de mäktiga”. Men det har inte med laget att göra utan att klubbordförande Andrea Agnelli tagit plats i Uefas exekutivkommitté. Tidningen försöker också skruva upp hettan inför söndagens Milanoderby med bild på Inters och Milans tränare under rubriken ”Käre vän, jag ska klå dig”.

Annons

Tuttosport bär på överrubriken ”Argentinarens mål för att väcka Juve”, som följs av typ ”Dybala är svaret”. Det är i alla fall andemeningen från Zamparini, ordföranden i Juve-förvärvets förra klubb Palermo. ”Ge honom förtroende”, är uppmaningen.

SPANIEN

Spanien

Marca (vänster) recenserar Spaniens seger (Makedonien 1-0) med rubriken ”Lite flyt”, och förklaringen ”ett inlägg av Mata som blev till ett självmål gör att Spanien är två poäng från EM”. Det finns även en rubrik på engelska på förstasidan, ”Welcome De Gea”. Den syftar på att målvakten ”i dag har möte med Manchester United, som välkomnar honom med öppna armar efter den misslyckade affären med Real Madrid”.

AS konstaterar “Självmål av Pacovski”, och gläds åt seger men menar att matchen var “omöjlig att orka titta på”

Sport har förstås inte Spaniens landslagsfotboll på topplats. Där finns i stället en Barça-målvakt. ”De värsta farhågorna besannade, sju matcher utan Bravo”, vilket följs av ”Ter Stegen spelar mot Atlético, Levante, Celta, Las Palmas och Sevilla i ligan, samt Roma och Leverkusen i Champions League”. Lyxproblem, kan tyckas.

Annons

Mundo Deportivo konstaterar att Spanien är ”Ett steg från Frankrike”, alltså EM. Det finns också en rubrik kring Barças affärer. ”Barças skydd kring Pogba funkar”, vilket syftar på att PSG, Chelsea och Man City misslyckades med bud och att Barça nu kommer att slutföra köpet kommande sommar.

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe (höger) bär på beskrivningen ”Fenomenet” på första sidan, och det handlar inte om Pogba utan Matuidi. ”Balise Matuidi passaren, Blaise Matuidi målskytten, Blaise Matudi räddaren – PSG:s och landslagets mittfältare slutar inte att imponera”. Sveriges match får ganska stor uppmärksamhet inne i tidningen men under rubriken ”En doft av ’Wunderteam’”, vilket syftar på Österrikes klassiska lag från 30-talet. I den påföljande artikeln noteras bara att det var en ”hemsk kväll” för Sverige” och att man ”bör vara orolig för fortsättningen”.

Annons

Le Parisien, som igår skrev om farhågor kring Zlatans medverkan mot bl a Malmö FF, har rubriken ”Det är bättre med Ibra, men inte med Sverige”. Fast den artikeln var skriven innan Zlatan själv uttryckte sin tveksamhet kring spel mot MFF för TV4.

TYSKLAND

Tyskland

Sport Bild (vänster) har en förstasida som säkert får många fotbollsfrälsta att slicka sig om munnen: ”Neuer – Ännu fler risker!”, lyder den väldiga rubriken, som följs av ”Världsmästaren presenterar sitt nya målvaktsspel”. På annan plats på ettan finns bild på Dortmunds Kagawa, Reus, Mkhitaryan och Aubemyang till rubriken ”Den fantastiska kvartetten”. Medföljer gör också en Champions League-guide.

Bild toppar sporten med uppgiften om…en separation mellan Ilkay Gündogan och hans käraste Sila Sahin. Det säger ungefär lika mycket om Bild som om nyheter på fotbollsfronten.

Annons

ÖVRIGT

Norge

Kurir (Österrike) tillägnar största rubriken på nyhetsettan åt segern i Sverige, och ger den EM-touch ”Bienvenue en France” (”Välkomna till Frankrike”). Kronen Zeitung har inte tid med att dissekera Sveriges insats utan skriver om ”välförtjänta 4-1” och har huvudrubriken ”Seger i Sverige, EM här kommer vi!”.

Algemeen Dagblad (Holland) ser sannolikt Sveriges debacle ur VM-kvalperspektiv (där Holland och Sverige lottats mot varndra) med rubriken ”Sverige verkar härma Holland”. Två landslag på dekis, helt enkelt.

BT (Danmark) tycks också finna någon form av tröst för det egna landslagets misslyckande i Sveriges dito, “Förödmjukade av Österrike: Sverige kan också missa EM”

VG (Norge) toppar Sverigerapporteringen på nätet (höger) med citatrubrik hämtad från Aftonbladets Simon Bank, “Patetiskt att se på”. Man lockar också med ett webb-tv-inslag med rubriken “Se Sverige få grisebank” (ung “storstryk”). Dagbladet konstaterar att “Svensk förödmjukelse kan ge EM-kvaldrama mot Norge”. Men liksom VG ger man på nätet svenska journalisters åsikter om matchen störst utrymme, “Jag kan faktiskt inte minnas att jag sett ett så eländigt landslag någon gång förut”.

Annons

 

Publicerad 2015-09-09 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto