Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”United-stjärnor i träningsbråk med Van Gaal”

Headlines Blogg

ENGLAND

The Times stämplar sällan sina artiklar med ”Exklusivt”, men det gör man i dag. ”United-stjärnor i träningsbråk med Van Gaal” är rubriken som sedan följer. Enligt tidningen har en grupp av lagets mer erfarna spelare konfronterat tränaren, missnöjda med hans träningsmetoder, som de upplever för stela och hårda. Mötet ska ha skett för ett par veckor sedan, men spelarna ska inte ha fått någEnglandot gehör.

Daily Mirror är alltid frikostig med sina ”Exklusivt”-markeringar. Dagens sätter man bland annat på en ”Three Lions Exclusive” med rubriken ”Messi: Det finns ingen bättre än Rooney”. Att tidningen skulle ha intervjuat Messi kan vi glömma, och citatet från Barça-stjärnan i tidningen är ”Wayne Rooney är för mig en unik spelare i sin generation. En av de där speciella spelarna som man inte kan jämföra med andra”. Mirror använder också ”Exklusivt” på ”Jake kommer undan två års avstängning”, om att Livermoore undkommer straff för att ha testat positivt för kokain. Men WADA och den engelska dopningsenheten överväger att ifrågasätta domen. En tredje ”exklusiv” artikel är att Everton erbjuder John Stones, som jagats av Chelsea, nytt kontrakt, men att den unge mittbacksstjärnan kräver en utköpsklusul.

Annons

The Sun ordvitsar med ”Wane Rooney – rekordmannen fruktar att bli petad”, som utan ett ”y” i förnamnet betyder ”blekna”, och syftar på att 29-åringen ska vara oroad över att få ge plats åt yngre spelare. Citatet? Anfallaren säger att ”man måste vara rädd för att förlora sin plats. Jag tränar varje dag som om min plats vore hotad och så har jag gjort hela karriären”.

Daily Express har liksom The Sun inget bättre att komma med än ”Rooney: Jag är rädd för att tappa min plats”.

Dail Star? Samma sak. ”Jag är rädd för att tappa min plats”. Liksom The Sun har man också slängt in en bild på unge Harry Kanebredvid.

Daily Telegraph lockar i alla fall med lite mer djupläsning, ”Imperier som bleknat: Varför United och Liverpool inte längre är jättar”, inför lagens kommande möte.

 

ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport låter efter gårdagens mellandag i fotbollens värld, för en gång skull bollsparkarna ha en undanskymd plats på ettan. Men man fortsätter att räkna ner till Milanoderbyt under vinjetten ”Derby, -3” (dagar, alltså). Överrubriken ”Intervju med Milanstjärnan som röstar för en tridente” följs av ”Luiz Adriano till attack: Jag, Bacca och Balo funkar”. Från andra lägret har man ”Inter har ångest: Osäkert kring Miranda, besked i dag”. En rubrik som syftar på den brasilianske backen, som skadade knäet på landslagsuppdrag.

Annons

Corriere dello Sport meddelar att ”Morata är tillbaka” för Juve mot Chievo, trots att han haft feber. Rubriken ”Järn-Dzeko” syftar på att nyförvärvet ”redan är en nyckelspelare för Roma”. Tidningen uppmärksammar också att ”Napoli och Mertens är nära en kontraktsförlängning”.

Tuttosport domineras förstås av Turinnyheter. ”Heta dagar för spanjoren” följs av feta rubriken ”Feber för Morata”. Enligt Tuttosport är Morata ändå också redo för spel, fast tidningen skriver också att Juve vill omförhandla kontraktet som gör det möjligt att för Real Madrid att köpa tillbaka anfallaren till en fastställd summa (enligt uppgift 30 miljoner euro).

 

SPANIEN

Marca har basket i fokus på ettan men lite plats för De Gea tycks Madridtidningen alltid ha. ”Van Gaal och De Gea som om ingenting har hänt”, syftar på en bild med de båda från träningen. Jaha.

Annons

Sport lever kvar i fajten kring Piqué, och i förlängningen SergioSpanien Ramos. ”Piqué vill inte ha något krig”, är huvudrubriken som följs upp av ”Funderar på att snacka med Ramos för att få slut på spänningarna” samt ”I dag talar han till pressen och är beredd att be om ursäkt om han förolämpat någon”. I korthet syftar det på att Barça-backen blivit tillsagd av Ramos att tänka sig för vad han säger, och vad Piqué har sagt är som bekant att några häcklande ord kring Real Madrid samt visat viss förståelse för katalanska fans som buat nationalsången. Sport, som gärna skriver om problem kring Real Madrid, uppger att klubbordföranden ”Florentino Pérez bryter med (superagenten) Jorge Mendes”, som följd av den misslyckade De Gea-affären.

Mundo Deportivo frågar sig ”Ramos, varför håller du inte käften?”, och hänvisar bland annat tillbaka till att Real Madrid-backen firade Champions League-titeln 2014 med hånfull sång om Atlético.

Annons

AS menar att ”Stridigheterna är tillbaka” och Madridtidningen menar att ”de dåliga relationerna Piqué-Ramos påverkar stämningen i landslaget”

 

FRANKRIKEFrankirke

L’Equipe utmärker sig i dag främst negativt, genom att halva ettan upptas av reklam. Andra halvan bär rubriken ”OM:s plan”, och följs av ”Michel, Marseilles nye tränare, ger detaljerna i sin strategi för att få ordning på laget”. Inne i tidningen bär artikeln rubriken ”Ibland uppträder laget suicidalt”.

Le Parisien har på sin nyhetsetta med en PSG-presentation, ”Ny tröja: Men In Black”. Det syftar på den helsvarta tredjeställ som klubben lanserat och som ska användas i stora matcher. Det kan få sin premiär mot Malmö FF. På nyhetsettan slår man också ett slag för en exklusiv intervju med fotbollslegendaren, och den socialt engagerade, Eric Cantona under rubriken ”Jag är beredd att härbärgera flyktingar”. På sportsidorna skriver tidningen att det är osäkert om Zlatan spelar mot Bordeaux på fredag. Ett beslut tas i dag. Zlatan, som haft skadeproblem, ”vill inte riskera att missa Champions League-matchen om fyra dagar” mot Malmö FF.

Annons

 

TYSKLAND

Tyskland

Kicker synar ligaledaren. ”Jämförelsen med FC Bayern” följs av huvudrubriken ”Så starka är Dortmund”. I övrigt försöker tidningen fånga in läsare med en dubbelintervju i kölvattnet på Julian Draxlers övergång. Dels med spelaren själv, “Draxler om Schalke: Där hade jag inte lyckats” och dels med Schake-vd:n Heldt, ”Även utan Julian (Draxler) har vi tillräcklig kvalitet”.

Bild tar grepp på omstarten i Bundesliga efter landslagsuppehållet. ”Dessa nya stjärnor är redo för startelvan”, och understryker sedan bredden på sin artikel med att ”Tolv klubbar har nya stjärnor”. Januzaj (Dortmund), Höjbjerg (Schalke), Dante (Wolfsburg) och Pizarro (Bremen) är några av profilerna som omnämns.

 

Publicerad 2015-09-10 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto