Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Loge och glass till Zlatan"

Headlines Blogg

ENGLAND

Metro får inleda fredagens svep med sin minst sagt ofyndiga rubrik ”David De Stayer”. Det ska på något vis rimma med det engelska uttalet av De Gea, och syftar på att målvakten blir kvar i Man United, sedan förhandlingar igår inletts om nytt kontrakt. En uppgift som bloggen skrev om redan i går morse, då spanska Marca berättade om de stundande samtal.

DEnglandaily Mirror har en liknande rubrik, ”De Gea a Stayer”, och tillägget ”Målvakten gör en uppseendenväckande u-sväng och skriver på ett avtal värt 200 000 pund i veckan”. En annan rubrik handlar om en knäskadad Chelseamålvakt, ”Joses misär – Courtois blir borta fyra veckor”. En tredje ”Wenger säger till Arsenals fans: Sluta gnäll”.

Annons

Daily Mail uppger att Chelseamålvakten Courtois blir borta minst två månader (finns också ännu värre uppgifter, se i slutet av bloggen), men har annars en intervju med Steven Gerrard som huvudnummer. Det är en puff för kommande gobitar ur Liverpoollegendarens självbiografi som ska presenteras i tidningen med start lördag. Dagens rubrik är ”Så kunde Liverpool ha behållit mig”, om att Gerrard kunde blivit kvar om han fått rätt jobberbjudande.

Daily Star använder ”Deal me in” och en fräsig actionbild på superagenten Jorge Mendes för att symbolisera De Geas stundande kontraktsskrivning.

The Times anspelar med rubriken ”De Gea-avtal ger Van Gaal ett lyft” också på tidningens uppgift igår, om träningsbråk mellan spelare och Van Gaal.

The Guardian däremot tycks fortfarande lägga tyngdvikten vid gårdagens uppgift. ”Myteri i United”, med tillägget ”Van Gaals stil får kritik av både spelare och fans, men De Gea i kontraktssamtal för att stanna”.

Annons

ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport har ett budskap från Sinisa Mihajlovic inför Milanoderbyt: ”Den som vinner betalar”, en slags utmaning till derbykollegan Roberto Mancini. Milantränaren har själv skrivit i tidningen om en ”utmaning från hjärtat”, och om att ”det är mitt sätt att tacka Milan och hjälpa flyktingar”. Mihajlovics idé är att vinnaren i säsongens Milanoderby gör en på förhand bestämd insats för en välgörenhetsorganisation. Milan får också utrymme för ettan för sin lagpresentation där 3 000 fans närvarade. Rubriken ”Den som inte hoppar är blåsvart” syftar på en supportersång, och med tillägget ”till och med tränaren sjöng”. Till detta missar tidningen inte chansen att slänga in en bild på Barbara Berlusconi. Gazzettan menar också att det nu är dags för ”Juve 2.0: Uppdrag comeback”.

Annons

Corriere dello Sport bär på huvudrubriken ”Inters tio steg till scuddetton”, och är ett lockbete för en intervju med sportchefen Piero Ausilio om klubbens uppmärksammade nyförvärv. ”Vinna ligan? Ja, det kan vi”, menar han. Tidningen uppmärksammar också att ”Mihajlovic blev en ultras” när han sjöng med fansen i går samt slår på trumman för den gratisdel man har om Serie B-varje lördag.

Tuttosport hoppas i stor rubrik på ett ”Samba Juve”, och menar att ”det är upp till Alex Sandro och Hernanes. Till det finns ord från forne brasilianske landslagsstjärnan Roberto Carlos: ”Inlägg och rusher – Alex liknar mig, och Hernanes är lite som Brasiliens Pirlo”. Känn ingen press, grabbar.

 

SPANIEN

Marca beklagar sig över Real Madrid-skador under rubriken ”Det vita korset”. Man skriver om ”Fifa-viruset” (här skador på landslagsuppdrag) och konstaterar att både Danilo ocSpanienh James Rodriguez blir borta en månad. Tidningen följer också upp sin nyhet från i går om De Gea med att målvakten redan i dag kan skriva på det nya kontraktet. Man ger också lite utrymme åt en infekterad följetong, ”Piqué ångrar inte sina handlingar”, vilket syftar på att Barça-backen inte ber om ursäkt för något han sagt om Real Madrid.

Annons

AS har Piqué i topp med citatrubriken ”Det sista jag skulle göra är att lämna landslaget”, och menar att backen efter gårdagens presskonferens ”lättat på spänningarna i landslaget”.

Sport vinklar helt annorlunda med glad bild på Piqué och citatet ”Jag vill alltid att Real Madrid förlorar”, och menar att Barça-backen ”är uppriktig”. Däremot är tidningen förstås ilsken över att Barcelona tvingas släppa ungdomsspelare efter tal om ytterligare sanktioner. ”Fifa fortsätter med sina hot”, biter Sport ifrån sig.

Mundo Deportivo har en identisk rubrik som sin katalanska rivaltidning, ”Jag vill alltid att Real Madrid förlorar”, och tar bl a med citaten om att ”Jag såg semifinalen Real Madrid-Juventus med Buffon-tröja”. Ingen av de spanska tidningarna har dock med det bästa citatet från Piqué på förstasidan: ”Jag mår väldigt bra, både på ett personligt och på ett sportsligt plan. I går plockade jag svamp. Jag är en lycklig människa”.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe täcks inför PSG-Bordeaux i kväll av rubriken ”Di Maria-revolutionen”. Tidningen menar att ”hans närvaro förändrar mycket både i spelet och i omklädningsrummet”.Frankrike Inne i tidningen talar man om ”mer vertikalitet” (om argentinarens långbollar), ”mer variation” och ”fler kontringar”. Men L’Equipe undrar också hur Pastore, Lucas och Lavezzi kommer att reagera.

Le Parisien konstaterar på nyhetsettan att ”Det är debut för Di Maria på Parc des Princes”. Men tidningen har också andra rubriker. Som ”Zlatan gillar glass”. Svensken har nu tillgång till en av de ny privata logerna, med tolv platser, där han kan se kvällens match. Le Parisien skriver vidare att ”svensken för några dagar sedan bad Parc des Princes-anställda på VIP-avdelningen att glass av märket Häagen-Dazs ska finnas tillgänglig för hans familj och gäster under matcher. När Häagen-Dazs fick förfrågan ställde man upp gratis”. Tidningen har tidigare skrivit om de nya logerna, som kostar från 214 000 till 600 000 euro för en säsong.

Annons

 

ÖVRIGT

BÖvrigaild (Tyskland) uppmärksamma Franz Beckenbauers 70-årsdag med ett brev från en annan gammal FC Bayern-profil Uli Hoeness. Nästan otäck är den “Franz Morph – 50 år på 45 sekunder”, som tidningen har på nätet, och där legendarens ansikte förändras med åren. Hua. Kicker hyllar Beckenbauer med rubriken ”Kejsare, ledagestalt och världsmästare”, och ett bildkollage där man påpekar att ”Beckenbauer är den bästa fotbollsspelare Tyskland någonsin haft”.

Het Laatste Niuews (Holland) har ett ännu dystrare besked till Chelseafans än de engelska tidningarna: ”Tungt besked: Courtois borta minst tio veckor”.

 

Publicerad 2015-09-11 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto