Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Van Gaal: "Vet inte om vi är tillräckligt bra"

Headlines Blogg

EnglandENGLAND

The Independent bär på rubriken ”Van Gaal ’osäker på om United klarar av Europaspelet”. Ett ämne som tar stor plats på de engelska tidningarnas sportsidor i dag, och som baseras på att Man United-tränaren i går sa att ”Vi kvalade oss hit (Champions League) i år, det var vårt mål och nu får vi försöka visa att vi klarar av att spela på den här nivån, och det vet jag inte ännu. Jag får vänta och se”. Man noterar också West Hams seger (Newcastle 2-0) med orden ”Payets mål tar Glada Hammers till femte plats”.

Daily Mirror dramatiserar Van Gaal-uttalandet med rubriken ”Jag vet inte om vi är tillräckligt bra”, och en bild på United-tränaren med hängande huvud. Man försöker även dramatisera mötet Manchester City-Juventus med rubriken ”Exklusiv”-stämplade rubriken ”Citys misslyckande att värva Pogba ’en seger för fotbollen’”, och sätter citatet i Juve-veteranen Buffons mun.

Annons

The Sun har också med West Hams seger och Van Gaals uttalande med, men en helt annan huvudrubrik. ”Dystert är ordet” beskriver stämningen i Chelsea och handlar om en källa som säger att det ”inte förekommer några skämt mellan spelarna längre”.

Daily Telegraph dammar av MC Hammers gamla 80-talshit ”Hammer Time” som överrubrik in till puffen ”Payets två mål lyfter West Ham och tvingar McClaren att fortsätta leta efter första segern”. Liksom The Sun skriver tidningen också om skämtförbud på Stamford Bridge, men i en mer kollektiv mening, att “José Mourinho och hans spelare har bannlyst skämtandet i ett led att komma tillrätta med klubbens värsta start”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport frossar vidare i Inters serieledning. ”Che grINTER”, är en ordlek med ”grinta” (i taskig svensk översättning ”vilja”, alltså “Vilken vilja” eller kanskItaliene “Vilken tåga”), bild på Felipe Melo och orden ”Med Melo och Co. Nu kan man slåss om scudetton”. Tidningen förklarar med att ”brasilianaren genast visat sig avgörande”. Man höjer även fram Perisic och menar att ”Nu är det upp till Mancini att få laget att växa”. I svallvågorna från Milanoderbyt skriver Gazzettan även att ”Till och med Berlusconi applåderar Balo”.

Annons

Corriere dello Sport har huvudrubriken ”Juve: Leminas tur”, vilket syftar på att det franska nyförvärvet kastas in i laget mot Man City. Onsdagens möte mellan Roma och Barcelona presenteras redan med ”I dag landar Messi i Rom och Olimpico blir fullsatt”. Det finns också alltid utrymme för en argentinsk legendar: ”Maradona, vilken show: ”Scudetton till Roma, Sarri passar inte i Napoli”.

Tuttosport försöker elda på sitt Turinlag med ”Juve, med högt huvud”, och lägger till ”För att sudda ut krisstämpeln behöver de svartvita ett bra resultat mot favoriten”.

 

SPANIEN

SpanienMarca har Bale och Cristiano Ronaldo i träningsbild inför Champions League-äventyrets start, och talar om ”Återerövrandet” och ”jakten på Den Elfte”.

Sport skriver om ”Ett Champions League för historieböckerna”, och även om det bara är bilder på Barça-spelare så överraskar den katalanska tidningen med att även nämna att ”fem spanska är med, tre gör premiär (i kväll)”. Resten av de potentiella historieskrivarna är förstås Barça. ”Messi, Iniesta och Piqué ute efter femte titeln” och ”Barça vill bli först med att vinna två titlar i rad”. Som kuriosa kan nämnas att Sport har en webbfråga på sin hemsida: ”Pågår en domarkampanj mot Barça?”. 91 procent (!) har hittills svarat ”ja”.

Annons

Mundo Deportivo har hakat upp sig. För andra dagen i rad har man fokus på att Messi gör sin hundrade Champions League-match i samband med Roma-matchen. Den här gången under rubriken ”Europalegendar”.

Estadio Deportivo, den Sevillabaserade sporttidningen, tar i så man nästan spricker inför premiären mot Mönchengladbach. En bild över ett kvällsupplyst Sánchez Pizjuán ackompanjeras av rubriken ”Himmelska toner” och massa nonsensutrop på engelska, tyska och franska, typ ”Den största turneringen”, De bästa” etc.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har drömmande rubriken ”På jakt efter stjärnorna”, med Di Maria, Thiago Silva och Zlatan på bild och budskapet, ”Parisarnas målsättning är klar: att Frankrikevinna Champions League”. Inne i tidningen skriver man det självklara: att Zlatan finns med från start. L’Equipe söker också vad MFF kan hota med och kommer fram till främst tre saker: sin fysik (i artikeln exemplifierad av Felipe Carvalho), sina fasta situationer och Markus Rosenberg.

Annons

Le Parisien har på sin nyhetsetta en stor bild på en viss svensk och rubriken ”I Zlatans fotspår i Malmö”. Tidningen har gjort en djupdykning i Rosengård. På nätsidan är översta rubriken ”Svenskar utan komplex”, vilket syftar på Harreides och Rosenbergs optimism.

France Football utkommer på onsdagar men finns redan tillgänglig för prenumeranter. Förstasidan har siktet inställt på söndagens stormöte Marseille-Lyon och påpekar att det är ”Två klubbar ute efter samma mål, andraplatsen, men med helt olika strategier”, och att det Olympiska namnet ”i stort sett är det enda man har gemensamt”. Vad man syftar på kanske sammanfattas i ett citat av Benoît Pedretti, som spelat för båda klubbar. ”I OL har man ett långsiktigt projekt. I OL så lever man dag-för-dag”. På sin nätsida ringar tidningen in tre MFF-spelare som PSG bör se upp med: Rosenberg, Berget och Yotún.

Annons

 

ÖVRIGT

OvrigtBild (Tyskland) har något på nätet hämtat översta rubriken från andraligan. ”Mitt i spelet: Duisburgtränaren tar selfies med St Pauli-fans”. WAZ, lokaltidningen i Wolfsburg, menar att hemmalaget närmar sig CL-premiär mot CSKA Moskva med ”Förväntan, anspänning – och ett ganska stort frågetecken för formen”.

De Telegraaf (Holland) har förstås Memphis Depays hemkomst i PSV Eindhoven-Man United-mötet i strålkastarljusen. ”Kommer Memphis att tillfoga PSV smärta?”, frågar man sig.

A Bola (Portugal), som liksom Record har främsta fokus på att argentinaren Franco Cervi nu är helt klar för Benfica, menar att Lissabonlagets CL-match mot Astana i kväll är en ”Match mot miljonerna”.

Publicerad 2015-09-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto