Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Kris? Vilken kris?"

Headlines Blogg

ENGLANDmirror

Daily Mirror leker fram feta rubriken ”Smash and Zagreb” för att beskriva Arsenals debacle i Champions League-premiären (Dinamo Zagreb 1-2). Man följer också upp Luke Shaws benbrott från i tisdags med ”Förkrossad Shaw blir borta sex månader”.

Daily Star tycks ge utvisade Giroud skulden för Arsenals förlust. ”Giroud högröd”.

Daily Telegraph klamrar sig i stället fast vid Englands enda framgång i Champions League-premiären. ”Special One biter tillbaka”, syftar på att ”Mourinho dumpar sina stjärnor men Chelsea tar en enkel seger” (Maccabi Tel Aviv 4-0). Nu dumpade nog inte Mourinho Terry och Co lika mycket som sparade dem till helgens rivalmöte med Arsenal.

Annons

The Times tror inte på den teorin, om att vila. Eller rättare sagt Steven Gerrard tror inte på den. ”Att Terry petades visar att det finns spänningar i Chelsea”, menar Liverpoollegendaren.

The Independent har Chelsearubriken ”Kris? Vilken kris?”, och tillägget ”Mourinhos mannar kör över Maccabi”.

The Sun hugger tag i de engelska CL-insatserna redan på nyhetsettan med två kort ordvitsar som jag låter förbli oöversatta: ”Gunner be hard” och ”Costa Bravo”. Så där, va? På sportsidan går man hårt fram mot Arsenal med rubriken ”Oxen och Åsnan”, som syftar på Oxlades namn (och självmål) och på Girouds insats, får man anta.

 

ITALIENcorriere

La Gazzetta dello Sport har rubriken ”Florenzi, något annant än Messi…”, efter Romaspelarens häpnadsväckande kvittering (Barcelona 1-1). Summeringen av matchen kommer i ”Offsidestående Suaréz gav katalanerna ledningen. Därefter kom mittfältarens magi i Maradona-stil”. Florenzi får dessutom högst betyg av alla spelare, åtta (av tio). Tidningen har till och med långskottet i tecknad form på ettan. Upprymdheten över det målet tycks ha spillt över på annat. Målvakten Buffon och backarna Barzagli, Bonucci och Chiellini presenteras med ansikten i Mount Rushmore, under rubriken ”Juve-skapelsen: Buffon och tre klippor”, vilket syftar på den stabila defensiva insatsen mot Man City i tisdags.

Annons

Corriere dello Sport drar också paralleller till en viss argentinare med stora rubriken ”Diego Armando Florenzi”. Även här suger man vidare på tisdagskaramellen. ”Buffon, den bäste någonsin”. Men här finns också ett helt annat ämne. ”Lazio, storm kring tröja”. Det är den nya helsvarta tröjan, som ska ha premiär mot Dnipro i dag, som fått kritik i Le Monde för att ge associationer till fascismen, och påpekar att Lazio ”är ökänt för sina nyfascistiska fans i Curva Nord”.

Tuttosport uppmärksammar förstås också Florenzis ”galna” mål. Men fokus ligger fortfarande kring Juves seger i Manchester, och en dialog mellan tränare och segerskytt. Rubriken är ”Moratoneta”, en ordlek med ”Moratta” och ”maraton”. Förklaringen är en ordväxling mellan Allegri och segerskytten. ”I Manchester sa tränaren till mig ’Alvaro, sätt fart’ och jag svarade ’Javisst’”, och tidningen lägger sedan till Moratas uttalande om mästarlaget ”En del tog oss för döda, för det är många som inte vill Juve väl”. En intilliggande krönika bär rubriken ”Alvaro, gasellen och lejonet”. Och så noterar Tuttosport nöjt att hashtagen #SanGigi uppstått.

Annons

 

SPANIENsport

Marca domineras av basket, inför EM-semin Frankrike-Spanien, men pyntar förstasidan med smärre fotbollsrubriker. Som den (säkert inte så lite skadeglada) ”En dålig dag för Barça” efter matchen på Olimpico (Roma 1-1). Där finns också ”Spänd väntan på Bale”, och tillägget ”han kan bli borta en månad och missa matcherna på San Mamés och Calderón”, alltså mot Athletic och Atlético.

Sport summerar Barças match med en ”En poäng och en elände”, summerar man Barças match. Sistnämnda syftar på Nainggolans tackling på Rafinha, som kan hålla 22-åringen borta från spel i tre månader. Tidningen uppmärksammar Nainggolan just för hans hårda spel, och är inte sena att nämna att Federico Matiello bröt benet efter en närkamp med Romaspelaren.

Mundo Deportivo rubbar på italienska ”Va Bene” (ung ”Okej”) om Barças match i Rom. Den aningen längre summeringen är ”Ett bra Barça klev fram och skapade chanser men kunde bara få med sig en poäng”. Man noterar också att det var ”ett otroligt mål av Florenzi”.

Annons

Super Deporte, sporttidningen i Valencia, har överrubriken ”Han låg bakom reaktionen men kan inte göra allt” och stora rubriken ”Ingen som André”. Mittfältaren André Gomes, alltså. Valencia förlorade (Zenit 2-3) och det var inte det enda problemet i Super Deportes ögon. ”28 005 åskådare”, fnyser tidningen, ”Dystert Mestalla. Det här får inte hända igen!”

 

TYSKLANDkicker

Bild skriver på sin nyhetsetta om ett ”Supermål av Mülller” i FC Bayerns bortaseger (Olympiakos 3-0), men på nätet också om ”skrattmål”, långskottet/inlägget som fick målskytten att le brett. En annan FC Bayern-rubrik är inte lustfylld på något vis. ”Polisen stormade Bayerns sektion”, lyder den, och handlar om hur grekisk polis svingade vilt med sina batonger vid en incident på arenan (klipp här) . En tyska supporter ska ha skadats svårt. Tidningen noterar också Florenzis mål men med rubriken ”Ter Stegen överlistad av 55-metersskott”.

Annons

Kicker, som kommer ut två gånger i veckan, pryder sin förstasida med ”Målmaskinen Müller”, men noterar att just gårdagens fullträff var ”kuriös”. Tidningen bjuder vidare på bland annat ”Stuttgart: analys av en felstart” och ”Mönchengladbach: Pressat inför derbyt” (mot Köln).

Leverkusen Anzeiger bjuder på synnerligen måttfulla ”En framgångsrik premiär för Bayer 04” efter hemmasegern (BATE 4-1).

 

ÖVRIGTojogo

O Jogo (Portugal) menar att ”Aboubakar blev sviken”, vilket syftar på att det som skulle varit ett vinstmål för Porto (Dynamo Kiev 2-2), jämnades ut av en kvittering i sista minuten, och Casillas-citatet: ”Det var offside vid Dinamos andra mål”. Tidningen påstår i en annan rubrik att ”Chelsea är ute efter Rúben Neves”.

24 Sata (Kroatien) är förstås belåtet efter Dinamo Zagrebs triumf mot Arsenal och har på nyhetsettan rubriken ”Sensationen på Maksimir”.

Annons

Het Laatste Niuews (Belgien) låter Gent-målvakten Matz Sels ta plats på nyhetsettan till orden ”Hjälte i 88:e minuten” (Lyon 1-1).

 

Publicerad 2015-09-17 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto