Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Diego Costa – ”smutsigast” i Premier League?

Headlines Blogg

ENGLAND

1Daily Mirror får inleda veckans första tidningssvep med sin ordlek där ”Martial law”, ”krigslagar”, bytts ut till ”Martial awe”, där ”awe” står för beundran”. Det handlar förstås om Man United 19-åring Anthony Martial, som svarade för två mål i går (Southampton 3-2). Tidningen uppger vidare att John Terry får ”stå ut med förödmjukelsen att spela i Chelseas andrauppställning” i cupmötet mot Walsall.

Daily Star har exakt samma huvudrubrik om Martial som Mirror, men med tillägget ”Van Gaal: Min hjälte kommer att bli ännu bättre”, viket förstås inte är ett ordagrant citat. Är jag verkligen först att på tabloidvis kasta in ”Martian” (”marsiansk”) i ordleken? Italienska rubriksättare hade använt begreppet långt tidigare. Nåväl, ”Wengers krav efter Costas brott” handlar om att Wenger vill att Chelseas anfallare straffas retroaktivt av fotbollsförbundet,

Annons

Daily Telegraph har fotbollsetta med Martial på stor bild och rubriken ”Van Gaal hyllar Uniteds femtioåttamiljonerpundstonårshjälte”. Sorry, var bara tvungen att göra den direktöversättningen.

The Sun spinner också som en katt vid Martials fötter men har i andra ändan på hyllningsskalan en mindre rubrik, ”Costa är ’smutsigast’”. Under den skriver tidningen att 85 procent av dess läsare röstat fram Chelseas anfallare som just den ”smutsigaste” spelaren i Premier League. För den som är intresserad av aktiviteter vid sidan av planen så drar tidningens nyhetsetta stort, stort på ”Gabby gör ett hattrick”, om Aston Villas-anfallaren Gabriel Agbonlahors kvinnoaffärer.

The Times lockar med 20 sidor fotboll och tre smårubriker, ”Martial Uniteds nya hjälte”, ”Förtroendet för Rodgers börjat ta slut”, efter Liverpools senaste svaga insats (Norwich 1-1) och ”Son slår till igen som Spurs matchvinnare (Crystal Palace 1-0). Dessutom uppger The Times inne i tidningen att förbundet väntas straffa Diego Costa i efterhand.

Annons

Daily Express bär på rubriken ”Martial, talangtävlingens vinnare”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter Formel 1 (eller, ja, Ferrari) och fotboll exakt dela förstasidan med en skarp linje. ”Inter flyger”, skriver tidningen efter M1ilanolagets fjärde raka seger (Chievo 1-0), och sammanfattar sedan matchen med ”Bunkerförsvar, Medel och Melos muskler, anfallarens bett (målskytten Icardi): de svartblåa kom undan”. Man noterar också Juventus första “hurra!” – men Morata skadad” efter 2-0 mot Genoa. Inne i tidningen finns också citat från Milans ägare Berlusconi som ger en annan bild än Zlatan om sommarens Silly-story. ”Ibra ville komma hit men de ville inte släppa honom”, och är nöjd med Balotelli i stället. ”Han är yngre”. Det fortsatta intresset för svensken tycks svagt. ”Ibra är som jag, han åldras”.

Annons

Corriere dello Sport har liksom Gazzetta dello Sport bilder på Icardi (Inter) och Pogba (Juve) på ettan, och menar att ”Två unga talanger hjälpte Mancini och Allegri till framgång”. Sedan finns en rubrik som är för söt för att inte bevara italienska formen på, ”Mamma, vilket Napoli” (Lazio 5-0).

Tuttosport har också två lag i fokus på ettan, men Inter har bytts ut mot Turins oväntade ligatvåa Torino. Rubrikerna är ”Juve, med en mästares hjärta” och ”Torino, med scudetton inom synhåll”.

Il Mattino, den neapolitanska dagstidningen, jublar förstås ikapp med sitt lag, som tog andra 5-0-seger på en vecka. På nyhetsettan slås söndagens triumf mot Lazio upp stort, “Napoli är en målmaskin, Higuaín och Insigne skapar drömmar”. Men det är inte det enda Napoli. På nyhetsettan finns också “De Laurentiis, skräcken på havet – megayachten förstörd i lågor”

Annons

 

SPANIEN


1Marca
är en yta för spanskt basketjubel efter söndagskvällens EM-guld. Så pass att det upptar både fram och baksida.

AS vill inte vara sämre, utan har också det strålande basketlandslaget över hela fram- och baksida.

Mundo Deportivo ger lite andrum för den som inte bara vill mötas av korgboll på en förstasida. ”Tillbaka med mål” handlar om att Barça äntligen tog en storseger i ligan igen (Levante 4-1), efter tre inledande uddamålsvinster. Tränaren Luis Enrique höll efteråt inte med om att det fanns något mänskligt i att Messi missade en straff igen. ”Nej, det gör honom inte mänsklig, eftersom han gjorde två mål och en assist. Det finns väldigt lite som är mänskligt med Messi”.

Sport konstaterar om Barça att man är ”Serieledare”, och det ”efter mycket rotation och mycket från Messi (två mål), Neymar och Bartra”

Annons

Estadio Deportivo deppar med Sevilla (Celta 1-2) till rubriken ”Jumbo”, och konstaterar att det nu är ”röd varningslampa” för CL-laget som ännu är utan seger.

 

FRANKRIKE

1Le Parisien tar vid det L’Equipe påbörjade under söndagen, att ifrågasätta Zlatan. Redan på nyhetsettan finns stor bild på svensken och rubriken ”Zlatan, är han på nedgång?”. Inne i tidningen radar man upp frågor, de flesta utan enkla svar. Tidningen noterar bland annat att svenskens håller uppe masken ”men att hans närmaste på Camp des Loges märkte att hans moral tagit lite stryk av missarna i Reims” och att beslut om han spelar mot Guingamp tas i dag. PSG uppges efter säsongsstarten ”vara bekymrade men det finns positiva tecken”. Le Parisien skriver att  Zlatan förstås kommer fortsätta att hitta målet, men i vilken utsträckning? Tidningen ser möjliga lösningar för Zlatan i att PSG får igång kantspelet, och hoppas på att han kan få till långlöpningar in i boxen ”men det kanske inte längre är möjligt och PSG, som spelar bättre när Ibra är på topp, funderar

Annons
på att ändra i spelet”. Mer fokus på att vara i boxen och “bara” vara avslutare, föreslåt Le Parisien.

L’Equipe sätter ett ord i fet stil på det olympiska mötet Marseille-Lyon (1-1): ”Elektiskt”. Tidningen fyller sedan på med ”en spänd stämning, tacklingar på Valbuena, utvisning på Alessandrini och avbrott i matchen”. Till detta kan läggas en storfajt mellan klubbarnas ordförande. Aulas (Lyon): ”…ordförande Labrune vill växa snabbare än han kan. Jag sa till Vincent Labrune att han är en kasperdocka och att han inte kommer att bli kvar inom fotbollen så länge som han tror”.

 

 

1TYSKLAND

Bild får med utvecklingen hos Bundesligajumbon Mönchengladbach på nyhetsettan: ”Favre avgår!”. På sporten skriver man också om en ”Tuchel TORnado” (”tor” = mål) efter Dortmunds senaste seger (Leverkusen 3-0).

Annons

Kicker lockar med en intervju med Wolfsburgs tränare Dieter Hecking under rubriken ”Jag var aldrig någon beundrare av FC Bayern”. Lagen möts i veckan.

Ruhr Nachrichten döljer inte oförståelsen för Lucien Favres beslut att lämna Mönchengladbach, ”Ovärdigt avsked av en oantastbar”. På tidningens webbfråga om det var rätt att hoppa av har ungefär två tredjedelar svarat ”nej”.

Adam Nilsson om Favres avhopp och vad det betyder för svenskarna i klubben. 

 

 

 

1ÖVRIGT

O Jogo (Portugal) firar Portos seger i stormatchen mot Benfica (1-0) tillsammans med matchvinnaren som är så bra att han fick två likadana namn André André ”, och fick publiken att sjunga hans namn”. Rubriken: ”Fullblod”. Record nöjer sig med bild på André André och rubriken ”Avgörande”.

Fotomac (Turkiet) hyllar Van Persie, som två minuter efter sitt inhopp för Fenerbahçe avgjorde mot Bursaspor (2-1).

Annons

Het Laatste Nieuws (Belgien) toppar med (fritt översatt) “Fem mål suddar ut krisstämpeln”, och handlar om Club Brügge (Waasland-Beveren 5-1), som det gått så tungt för. Bland sportsidorna uppges att Liverpool är beredda att skicka belgiske anfallaren Divock Origi, som mest bänkats, på lån i januari.

 

 

Publicerad 2015-09-21 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto