Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Skandalmatchen en statsangelägenhet”

Headlines Blogg

ENGLAND

2The Independent har den minst spektakulära men mest sammanfattande rubriken i dagens stora ämne i engelska medier: ”Slaget om Stamford Bridge: Costa, Gabriel, Chelsea och Arsenal ställs till ansvar av förbundet efter lördagens match”. Det innebär också att de fälls. För så funkar det i England. Bakgrunden är incidenterna kring en utvisning av Gabriel i lördagens Londonderby, med Diego Costa som den stora skurken i de flestas ögon.

The Guardian har ”Costa ställs till svars för våldsamt uppträdande efter bråket med Koscielny”, och med påpekandet ”Anfallaren kan stängas av tre matcher efter det stökiga derbyt”. Tidningen ger också lite utrymme på sportettan åt damlandslaget “Daniella Carter hjälper England till enkel seger mot Estland”, 8-0 i EM-kvalpremiären.

Annons

The Times tar fasta på en sak i ”’Fuskaren’ Costa riskerar avstängning efter videogranskning”, nämligen att Kurt Zouma, hans lagkamrat ska ha sagt att han var en fuskare i en intervju. Den unga franske backen förklarade på Twitter att det var hans dåliga engelska som ställt till det, men det är inget The Times tar hänsyn till.

Daily Mirror gör det inte heller. ”Vi vet alla att Costa gillar att fuska”, skriver tidningen i fet stil, och gör den helt fantasifulla tolkningen ”Chelseas anfallare ställs till svars…sedan hans avslöjats av sin lagkamrat Zouma”. Tidningen verkar också vilja svara på Sunday Times uppgifter om PSG-bud på Cristiano Ronaldo, för i dag hävdar Mirror att det är ”Högsta beredskap för Ronaldo” och följer upp det med ”Exklusivt”-stämplade ”Man United överväger ett bud på 90 miljoner pund” till sommaren.

Annons

Daily Mail har förstås också Costa-bråket i topp men även rubriken ”Ferguson: Därför valde jag Moyes”, som är citat från lanseringen av (ännu en) bok av Man United-legendaren (denna gång om ledarskap). Han berättar bland annat att tre andra idéer, Guardiola, Mourinho och Klopp, fick skrotas på vägen.

Metro får avrunda det engelska svepet med sin bild på Costa och Gabriel till rubriken ”Counting the Costa”, som i sin lågmälda men träffande ordlek får förbli oöversatt.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att det är ”Mer Mancio än någonsin”, där Mancio förstås är Mancini och uppslaget en hyllning ti2ll Inters flygande start. Man drar på stora växlar. Trots att bara fyra matcher spelats påpekar tidningen att ingen tidigare Interupplaga startat så bra och att ”det är lika bra som Barça…”. En annan stor rubrik är att ”Milan vill ha Ba-Ba”, om att Balotelli troligen startar bredvid Bacca i kvällens match mot Udinese.

Annons

Corriere dello Sport tar i med ”Ett scudetto Napoli”, som följs upp av ”En ljusblå dröm? Ex-mästarna tror på det”, om gamla Napolispelare som efter målfesterna förra veckan (två gånger 5-0) är lyriska. ”Sarri har ett anfall i världsklass, och kan vinna titeln”, är ett omdöme som höjs fram på ettan. Även CdS spekulerar i att ”Det är Balotellis kväll”.

Tuttosport skriver om ”Super-Juve mot alla”, vilket handlar om att klubben i tidningens hjärta måste fajtas med både Inter och skador. Sistnämnda syftar på att ”Mandzukic blir borta 20 dagar, oklart med Morata”. En annan fet rubrik är ”Den bäste? Ventura”, och syftar på att ”även Lippi hyllar Torino-tränaren”.

 

SPANIEN

2Marca slänger upp feta rubriken ”En ruin”, lägger till ”Risk för kollaps för katalansk fotboll och sport” och fortsätter med ”Hypotesen om ett katalanskt självstyre skulle förändra spansk ligan och alla spanska tävlingar för alltid”. Tidningen har också med ett citat från regeringens idrottstalesman Miguel Cardenal, ”Barça skulle bli som Ajax eller Celtic”. Det handlar inte om en SÅ avgrundsdjup kvalitetsförsämring  som till skotska mästarnas nivå, men om ensamheten på toppen.

Annons

AS gör som Madridrivalen Marca och låter politiken dominera fotbollen. Cardenal-citatet är med här också: “Om Katalonien får självstyre skulle Barça bli som Ajax eller Celtic”, och kompletteras av varning från ligabasen Javier Tebas, “Om Spanien bryts sönder händer detsamma med La Liga”.

Sport har bild på en glad Arda Turan och menar att ”Trycket är på Fifa”. Det syftar på att Barça formellt lämnat in en ansökan via spanska förbundet om att få värvningsförbudet hävt för att inkorporera turken i stället för långtidsskadade Rafinha. En mindre rubrik handlar om Neymars flört med Liverpoolstjärnan Coutinho om att komma till Barça.

Mundo Deportivo har ett identiskt upplägg: glad Arda Turan och mindre notis om Neymars locktoner till Coutinho.

 

 

FRANKRIKE

2L’Equipe visar att där engelsk medier har sin Costa-karamell att duga länge på, så har franska sin OM-OL, det heta mötet i söndags. En gigantisk rubrik, ”Utom kontroll”, till en lika gigantisk bild av Marseilles ordförande Labrune täcker ettan. Domen är hård. ”Ohanterliga fans och en ordförande som tappar huvudet. Skandalmatchen OM-OL i söndags visar på nytt svårigheterna Marseilles ledning har att hålla kontroll på klubben”. Noterbart är att L’Equipe tror att Zlatan sitter på bänken i kväll (PSG-Guingamp).

Annons

France Football, veckomagasinet som kommer ut i morgon onsdag, gör en djupdykning i transfermarknadens murkna värld under rubriken ”Fotbollens dolda ansikte”. På en boll har man spridit ut begrepp som ”Tredjepartsägande”, ”Bonusar” och ”Agentarvoden”. Men inne i tidningen, som redan finns tillgänglig för prenumeranter, berättar FF att Qatar för att putsa på sitt skamfilade rykte planerar ett Legendar-VM vartannat år från 2016 fram till VM 2022, och med olika länder som spelplats. 16 nationer med spelare 35+ är tänkta att medverka. Lukrativa avtal väntar: mellan 8 900 och 13 500 euro per spelare och dag.

Le Parisien har en ordlek på ettan om att ”PSG måste framåt mot Guingamp”, där ”framåt” (”avant”) också är en del av klubbnamnet på motståndaren (En Avant de Guingamp).

La Provence, Rivierantidningen, menar att skandalmatchen OM-OL blivit en ”Statsangelägenhet” och ser det bland annat i skenet av att det bara är nio månader kvar till EM.

Annons

 

ÖVRIGT

2Bild (Tyskland) lockar med en intervju med nyss avhoppade Mönchengladbachtränaren Lucien Favres ”bäste vän”. Rubriken: ”Favre var helt uppgiven”. Tidningen synar också André Schubert ”som senast tränat amatörer i division fyra”, men som kommer att vara Mönchengladbachs tränare mot Augsburg (på onsdag). En tillfällig lösning för jumbon, förstås. Rheinische Post försöker se ljuset i mörkret , ”Favres avsked är också en möjlighet”, och pekar på att schweizaren inte kunde göra några dramatiska förändringar i krisen, men det kan en ny tränare göra, plus att laget nu måste vara på tårna i förändringarnas tid på tränarbänken.

Record (Portugal) har bild på Montero och slänger in, fritt översatt, ”Gyllene”, som rubrik, sedan Sporting fixat segern (Nacional 1-0) bara några minuter före slutsignal. ”Det är så här mästare gör”, spinner tränare Jorge Jesus belåtet.

Annons

De Telegraaf (Holland) toppar sporten med ”Van Persie i bråk med sin tränare”. Holländaren, som avgjorde senaste matchen (mot Bursaspor, 2-1) men var öppet kritisk mot att han fick starta från bänken. En annan stor rubrik följer på PSV Eindhovens försvar av Moreno, som på en vecka stått för två vårdslösa tacklingar (den ena som bröt benet på Luke Shaw i Man United): ”Moreno är ingen slaktare”.

 

Publicerad 2015-09-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto