Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Tio dagar på dig, Rodgers”

Headlines Blogg


ENGLAND

Daily Mirror (vänster) går ut hårdast. mirror”Tio dagar på sig att behålla jobbet”, och syftar på Brendan Rodgers i Liverpool, som har ”tre måste-vinna-matcher” framför sig. Tidningen skriver ut matcherna mellan en bild på Rodgers och en bild på den förväntade ersättaren, Jürgen Klopp: Aston Villa (b), FC Sion (h) och Everton (b). Paketet dramatiserar Mirror med bevingade orden ”Att misslyckas är inget alternativ”. En annan rubrik märks, ”Martials agent sågar Wenger”, för att Arsenaltränaren länge hade ögonen på Uniteds stjärnskott men aldrig agerade.

Daily Telegraph har rubriken ”Är Klopp på väg till Liverpool? Rodgers nära få sparken samtidigt som tysken säger att han vill ha ett Premier League-jobb”. Även Telegraph uppger att Rodgers tre kommande matcher blir avgörande.

Annons

The Sun gör Rodgers/Klopp med ”The Klopp is ticking” (”Klockan tickar” – fast med tränarnamnet i stället). Men tidningens huvudnummer är exklusiv-stämplade ”Pep Talk”. Tidningen uppger att engelska fotbollsförbundet vill ha Pep Guardiola som nästa förbundskapten och är berett att betala spanjoren tio miljoner pund om året.

Daily Star påstår sig ha en annan ”exklusiv” tränaruppgift. ”Kung Louis på prov”, där det påstås om holländaren vill förlänga sitt nuvarande kontrakt (till 2017), men att Man United vill vänta och se. Rodgers utsatta situation behandlar man med feta rubriken ”Jürgen Kop”.

The Times har en annan vinkling. ”Den amerikanska mardrömmen: Liverpools problem är en väckarklocka för ägarna”, är tidningens sätt att ta upp att Fenway Sports Groups modell misslyckats.

Daily Mail placerar fotbollen i liten stil vid sidan av rugby-VM. Man lockar bara med ”Phil Nevilles spanska äventyr” (en intervju med den forne liraren som blivit hjälptränare i Valencia) och ”Spurs delar arena med West Ham?” (om att Tottenham fortfarande kan hamna på olympiska arenan medan klubbens nya arena byggs). Inne i tidningen uppges också att Chelsea fortfarande har Victor Valdés som prioriterad nödlösning som reservmålvakt till Asmir Begovic, men att Man United sannolikt inte släpper honom, och att Carrizo (Inter), Moya (Atlético) och Helton (Porto) är alternativ.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har en egen liten rättegång, ”Anklagade, stå upp”, är uppmaningen till Juve och Roma. Anklagelsen som framförs är ”Etta och tvåa i de två senaste upplagorna av ligan, favoriter i år, men efter fem omgångar är de tillsammans 17 poäng från toppen…”. corriere

Corriere dello Sport (höger) har ”Inter, 1-0 är en konstform”, ett slags försvarstal för Inters spelstil och tillförs tränare Mancini. Fyra segrar av fem har haft det resultatet för serieledaren. CdS gör också en jämförelse, ”Capellos Milan, Trapattonis Juve, Maestrellis Lazio – det är exempel på när cynismen är detsamma som scudetto”. Lördagens hetaste Serie A-möte har rubriken ”Naploi-Juve, det går åt tusen i timmen”, med förklaringen ”Rekordförsäljning: 24 000 biljetter på en dag”. En tredje större rubrik är ”Roma, Dzeko behöver hjälp”, och ”Litet understöd från laget och bara gjort ett mål”.

Annons

Tuttosport leker med Juvetränaren Allegris namn, som också betyder ungefär ”munter”, och formar rubriken ”Lite munterhet, mycket förvirring”. På detta följer ”Juventus under press efter svag start. Johan Elkann säger: ’Vi behöver spela som mot Manchester City hela tiden’”.

 

SPANIEN

Marca har bild på Real Madrids tränare Benítez på träninsplanen med sina spelare och rubriken ”Grattis, nu växer vi som ett lag”, och fortsätter med ”Benítez visar sin uppskattning för kvalitetshöjningen på San Mamés” (där Real Madrid slog Athletic). Till paketet lägger man också ”Starka försvar vinner ligor: 9 av de senaste 15 ligaupplagorna har vunnits av lag som släppt in minst antal mål”.

AS menar att ”Benzema försvarar nummer 9”, och skriver vidare att fransmannen ”gjort mål i varje match och är nu like med Cristiano i skytteligan”. Tidningen gnuggar också händerna åt att Barça åter fått nej till värvningar. ”Prövning för Barça fram till januari”, skrver AS.

Annons

mundoSport skildrar inte någon nöjd Madrid-tränare utan en missnöjd Barça-tränare. I en tredelad rubrik framgår att ”Luis Enrique vill se fler mål, mer intensitet och mer koncentration”. Sport menar bland annat att ”anfallets form fallit alarmerande” och att ”Ter Stegen och defensiven läcker”. Man uppmärksammar också ett Neymar-uttalande: ”Det fanns kontakter med United i somras”. Anfallsstjärnan berättar för ESPN Brasil att samtal fördes” men inget konkret” .

Mundo Deportivo (vänster) menar att ”Bravo närmar sig”, alltså att Barça snart har sin förstemålvakt tillbaka (till mötet med Leverkusen och Sevila), och hänger ut Ter Stegens insläppta mål: 15 stycken, eller 2,5 per match. Även MD understryker anfallets ineffektivitet och uppger även att Nolito, som glänste mot Barça, är favorit att ersätta Pedro (Chelsea).

Annons

La Opinion, från Coruña jublar med sitt Deportivo (Real Betis 2-1), ”Mästerlig effektivitet mot Betis”, menar tidningen.

 

FRANKRIKElequipe

L’Equipe satsar stort på Anthony Martial. ”Lysande”, skulle man kunna översätta den gigantiska rubriken med. Vidare skriver tidningen att ”Den franske anfallaren, vars övergångssumma skapat sådan polemik, har tagit säsongsdebuten med storm. Inne i tidningen påpekar man att Martial redan är ”Man Uniteds unge prins”. Man målar också upp stora framtidsplaner för honom i landslaget.

Le Parisien får med en rad på nyhetsettan om Zlatan, ”Ibra i Pauletas ögon”. Tidningen har intervjuat portugisen som har målrekordet i PSG (109) som Zlatan är på väg att slå (107). ”Men jag är glad. Det handlar inte om vem som helst. Vi snackar om Ibrahimovic, en fenomenal spelare med enastående kvaliteter. Han förtjänar att passera mig”, säger Pauleta, som inte köper de franska mediernas spekulationer om att snart 34-årige Zlatan är på nedgång. “Fysiskt är det tuffare, men målgörarens instinkt försvinner inte. Jag är inte orolig för Ibrahimovic. Han har sådan fysik, han är så stark så om ingen skada stör honom så kan han fortsätta på toppnivå två-tre säsonger till. Han har kapaciteten. Han kan vara avgörande för ligan men också Champions League i år”.

Annons

Midi Libre konstaterar att ”Montpellier blev slaget i slutsekunderna av Monaco”, som vände och vann 3-2 i torsdagens enda Ligue 1-match.

La Provence noterar att ”Kurvorna stängs mot Angers på söndag”, ett straff Marseille tilldömts från förbundet efter skandalmatchen mot Lyon förra helgen.

 

TYSKLAND

Bild (Tyskland) uppmärksammar Guardiola på ettan i en slags  ”beröringsstrid”. Tidningen undrar varför Hoffenhemis tränare Markus Gisdol straffas för att ha rört vid domaren, men Bayern-tränaren inte straffas för liknande förseelse. Det gjorde även Gisdol. Även Kicker hade uppe ämnet under torsdagkvällen, och ställde då frågan till webbläsarna om det fanns en “Guardiola-bonus”, alltså om Guardiola (läs FC Bayern) behandlas mildare. Cirka 80 procent av svaren hittills är “ja”. På Bild-sporten i dag låter man också Lewandowskis målrekord fortsätta att vara anledning till krigsrubriker – i dubbel bemärkelse. ”Fem målgranater mot Wolfsburg – BILD förklarar Lewandowskis raketfötter”.

Annons
Publicerad 2015-09-25 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto