Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan inte längre chef

Headlines Blogg

ENGLAND

CP8NOeKWIAAYRYzDaily Star menar att det är ”Hell for Pell”, alltså att Pellegrini har det tungt. Den ”stressade” Man City-tränaren, frustrerade av den senaste tidens resultat, ska hastigt ha lämnat Citys presskonferens. Fast det händer i lördags. ”Supesub Wilf”, det är Crystal Palaces Wilfried Zaha det. Han kom in och fixade straff som avgjorde ett av Londons mindre glamorösa derbyn (1-0 mot Watford).

Daily Mirror börjar med straffskytten i stället ”Iskalle Cabaye skjuter Pardews gäng till sjätte plats”. Men man hänger också fast vid ledarskiftet i Premier League, ”110 veckor sedan United senast njöt av livet i topp”.

Annons

CP8LLJlXAAAuandThe Times uppmärksammar, liksom Daily Star, inne i tidningen att en pressad Pellegrini ”stormade ut” från en presskonferensen. Men på sportsidans pappersetta är det Chelsea som får enda rubriken i skuggan av rugby-VM. ”André Schürrle om sitt avsked från Chelsea: Jag vet inte varför, men Mourinho litade inte på mig”. Tysken menar att det är tufft att vara ytter i Chelsea, men Hazard garanterad en plats.

The Sun drar Rodgers uttalande i lördags ett varv till. ”De är ute efter mig” handlar om att Liverpool-tränarens ser sig som ”ett offer för en konspiration för att få honom utsparkad från Anfield”. En annan rubrik har en förlustanalys av Man Citys vänsterback Bacary Sagna ”City för kaxiga”, om att laget kanske varit för självsäkra.

 

ITALIEN

CP8XK32WgAA6cSOLa Gazzetta dello Sport konstaterar att det ett ”Lila snöskred drabbade Inter”, att ”Fiorentina dominerade på San Siro” (4-1 mot Inter). Tidningen riktigt frossar i missmod. ”Vilken usel söndag för Milano” är en underrubrik som syns. För vid sidan av Inters förlust syns också smått desperata Milan-rubriken ”Sinisa värre än Pippo, var är spelet?” (Genoa 0-1)

Annons

Corriere dello Sport sätter huvudrubriken ”Fiorentona” för att understryka att Fiorentina ”förödmjukade” Inter. En intilliggande krönika ser Interförlusten ur ett bredare perspektiv, ”Scudetton möjlig för alla”. Fast kanske inte för det andra Milanolaget, som får en alldeles egen stor rubrik. ”Milan floppade, bara Balo kom undan”. Även i Gazzettans ögon fortsatte Balotelli att utmärka sig positivt (fick högst Milan-betyg).

Tuttosport förmedlar den muntrare stämningen i Turins ”granata”-färgade kvarter. ”TorOlé” ger uppskattning åt Torinos senaste triumf (2-1 mot Palermo), som placerar Torino på tredje plats – och tolv placeringar före stadsrivalen Juventus. Vem hade trott det? Tidningen menar också att ”Allegri är vid ett vägskäl”. Med det menas att ”Juventus är i chock: för närvarande står klubben bakom sin tränare, men de två nästkommande matcherna, mot Sevilla och Bologna, är fundamentala” (för Allegri).

Annons

La Nazione jublar ikapp med sitt Fiorentina. ”Ett sagornas Viola är etta – Kalinic är kung av San Siro”. Man plockar också snabbt upp ett citat från tränare Sousa, ”En enorm tilfredställelse” och noterar att matchen slutade med att de gästande Fiorentinafansen hånade sina förödmjukade motståndare med sången ”Bollen är den där vita, bollen är den där vita”.

 

SPANIEN

CP8bQ65WgAAP7mmMarca synar Real Madrids skyttekung som drabbats av måltorka. Under rubriken ”Cristianos märkliga situation” konstaterar tidningen att portugisen ”skjuter mer än i fjol (48 mot 29), men att hans ”målsnitt minskat med hälften (22,7 procent mot 49,8)” och att ”frekvensen i målskyttet stannat upp (mål i en av sex matcher mot sex av sex förra året).

AS vet förstås att Malmö FF är nästa match för Real Madrid men den står i skymundan för derbyt till helgen “Benitez kan räkna med Ramos, James och Bale mot Atlético”.

Annons

Sport levererar ett glädjebesked till Barçafansen från läkarteamet om skadade superstjärna: ”Messi är med i El Clásico” (den 21 november). Man får faktiskt också plats för en liten notis om stadens andra lag, ”Debacle av Espanyol på Riazor” (Deportivo 0-3).

CP8i4SPXAAEHAnQMundo Deportivo har också samma besked, med stämpeln ”Bekräftat”, på: ”Nästa match: på Bernabéu”. MD noterar också att ”ja”-sidan i det katalanska valet om självständighet vann men utan absolut majoritet som hade behövts. Sedan kan tidningen inte låta bli chansen att ge Real Madrid en dänga. ”Higuaín till attack mot CR7: an har ett stort ego och överskattar sig själv”.

El Correo försöker desperat hetta upp ett gårdagens ljumma baskiska derby (Real Sociedad-Athletic 0-0), ”Ett intensivt derby som utmärktes av en straff som inte gavs”. Som sagt.

Annons

Estadio Deportivo, sporttidningen i Sevilla, menar att Real Betis gav ”En lektion i effektivitet” (2-1 mot Sporting). Man uppmärksammar också Sevillas stundande möte med Juventus under rubriken ”Road to Turin”, och poängterar att man ”på onsdag spelar på den arena man vann sin tredje Europa League”.

 

FRANKRIKE

quotiL’Equipe har ett enkelt budskap: ”Ben Arfas show” i stora, feta bokstäver. För Nice-profilen svarade för två briljanta mål på sju minuter (4-1 mot Saint-Etienne). Inne i tidningen tar också Lyon-stjärnan Alexandre Lacazette till orda efter en lång tids tystnad, och är missnöjd med ordförande Aulas, tränare Fournier och, förstås, sina skadebekymmer. L’Equipe skönjer en hierarkiförändring i Paris SG:s omklädningsrum. För när en central spelare tog till orda i PSG:s omklädningsrum i paus efter den usla första halvleken mot Nantes så var det Thiago Silva. ”För inte så länge sedan så var det Zlatan Ibrahimovics som skulle låtit sin starka, hotfulla stämma höras”, menar tidningen. I stället var det ”inte förrän på vägen till planen som det blev Ibrahimovics, och han på italienska sa till spelare som Verratti och Pastore att ’inte slappna av’, att man måste ’reagera’ och ’snabbt kvittera’”. Rubriken på artikeln är också ”Chefen, det är Thiago Silva”.

Annons

Le Parisien gottar sig i PSG-offensiven och menar att Cavani, Ibrahimovic och Di María ”Redan en trio på offensiven”. Tidningen påpekar att de gjort 12 av lagets 21 mål. Man menar också att ”om framträdandena fortsätter på liknande vis, så återstår fortfarande att hitta ett namn som MSN (Messi, Suárez, Neymar) eller BBC (Bale, Benzema, Cristiano)…”.

Nice-Matin är hänförd av sitt lag. På nyhetsettan får laget störst utrymme och rubriken ”Njut-fotboll”, och man skriver att ”laget bars fram av en glänsande Ben Arfa”.

La Provence sätter svart ram på Marseille på sin nyhetsettan efter senaste förlusten (0-1 mot Angers) och menar att det är ett ”OM i fara”.

 

TYSKLAND

9868_npthg9_b3jn457_wpgzowc_muull5nc_Bild påpekar på förstasidan att ”Nykomling chockade Tuchel”, sedan Dortmund släppt in en kvittering i slutminuten (2-2 mot Darmstadt). Artikeln om matchen börjar med ”Vad händer plötsligt med Dortmund?”, som nu har två oavgjorda i rad och ligaledaren Bayern München nästa helg. Men trots sju segrar på sju matcher och 23-2 så menar Bild i en annan artikel att FC Bayern har en akilleshäl – första halvlek.

Annons

Kicker pryder sitt måndagsnummer med en hyllning av Douglas Costa. ”Tempo, löpvägar, mönster – så förändrade han Bayerns spel”. Tidningen blickar också framåt mot kampen i kampen när Barcelona och Bayer Leverkusen möts, nämligen ”Kronprinsarnas duell”, de tyska målvakterna Marc-André Ter Stegen mot Bernd Leno.

 

ÖVRIGT

1Fotomac (Turkiet) har en färgsprakande förstasida efter Istanbulderbyt mellan seriens två topplag. Besiktas slog Fenerbahçe med 3-2 och tog över serieledningen, och Fotomac sätter rubriken ”MaRIO-karnevalen”, och sätter en massa raketsprakande bakom. Det är en hyllning till Besiktas-anfallaren Mario Gomez, som svarade för två mål.

De Telegraaf (Holland) blickar redan framåt mot kommande söndag med stora rubriken ”Ajax redo för stormatchen” mot PSV Eindhoven, och spekulerar (lite väl?) tidigt i att ”Slår man PSV på ArenA är man åtta poäng före”.

Annons

A Bola (Portugal) har som alla de stora portugisiska sporttidningar med Jonas på ettan, men man gör det störst under feta rubriken ”Rovfågeln”. Man påpekar att brasilianaren är ”bästa utländska målskytt i klubben”, och slänger fram siffrorna ”38 mål på 43 matcher med örnen på bröstet”.

La Dernière Heure (Belgien) ger en bit av förstasidan till att “Mauves är tvåa”, alltså smeknamnet “lila” för Anderlecht, och lägger sen i stor stil till “Tack, Okaka”, som blev segerskytt (1-0 mot St Truiden)

 

Publicerad 2015-09-28 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto