Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Ett engelskt fiasko”

Headlines Blogg

ENGLAND

england fiaskoDaily Telegraph har en avskalad utformning för den senaste engelska mardrömskvällen i Champions League. En bild på en deppande Alexis Sanchez i Arsenal (2-3 mot Olympiakos) och en på Diego Costa i Chelsea (1-2 mot Porto). Till detta rubriken ”Capital Punishment”, som har betydelsen ”dödsstraff” men som med de båda Londonlagen i åtanke också kan läsas som ”huvudstadens straff”.

The Sun slår också ihop de båda engelska förlusterna under rubriken ”Europakross” och bild på en butter Wenger och en frustrerad Mourinho. Ett tillägg är också ”Arsenal förödmjukade i grekisk tragedi”.

Daily Express väljer en annan ordlek för Arsenals förlust mot ett grekiskt lag, men får också med Arsenalmålvakten Ospinas tavla. Rubriken ”Greeced fingers”, är en omskrivning av ”greased fingers” (”flottiga fingrar”).

Annons

Daily Mirror tar sig också an den olycklige Arsenalmålisen tabbe med rubriken ”Ooopspina”. Chelseas förlust tacklas med ”José har en miserabel återkomst” (i Porto), där ”has” (“har”) bytts ut mot ”haz” för att syfta på att lagets stora stjärna Eden Hazard fick starta på bänken.

Daily Star skriver också om Ospinas fumlande och om chockförluster för Arsenal och Chelsea. Ovanpå detta finns ”Taxi åt Pell” (som också har en putslustig betydelse i stil med dags-att-ta-kapppan-och-gå), med bild på Pellegrini som kliver ut ur just en taxi och den superstora nyheten att Man City-tränaren ”svarade för ett pinsamt självmål” när han fick med sig fel pass till flyget och fått åka hem och byta. Okej.

The Guardian lämnar inte så mycket utrymme för fotbollen på sin sportetta men väl en stor bild på en missmodig Ospina och en kort summering i ”Syndabock: Ospina tar Arsenal närmare ett Europautslagning”.

Annons

Läs även Hyllmans blogg: “Arsenal och Arsène blev den engelska arrogansens senaste offer”

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport låter ett färgstarkt Juventus stadium breda ut sig till orden ”Återerövra arenan!”, samt förtydligandet ”I Champions League-mötet med Sevilla jagar de svartvita sin första hemmaseger för säsongen”. En mindre rubrik tar upp Romas misslyckade äventyr i Vitryssland (2-3 mot Bate) som innebär att man bara har en poäng efter två matcher. ”Roma sist: Misstag och ånger, tre smällar från Bate väckte Garcia men det var för sent”. Vid sidan av CL rapporterar Gazzettan också om att vicepresidenten Galliani och tränaren Mihajlovic haft ett 40 minuter långt hårt snack med Milanspelarna på temat ”Ni måste ge mer”.

Corriere dello Sport väljer liksom Gazzettan huvudfokus på kvällens italienska CL-match, med påpekanden som att Khedira är tillbaka i Juve-laget och att fyllekraschande Caceres inte är med i truppen. Gårdagskvällens misär behandlas under rubriken ”Galet Roma föll i Vitryssland”, och Milanssnacket under rubriken ”Gallianis ultimatum till Milan: Nu får det räcka”.

Annons

Tuttosport kan tyckas ha mat på hjärnan med ”Coppa Tiramisu”, men där sistnämnda kommer från orden för ”dra mig upp”, vilket är en effekt man hoppas på för Juve i Europaspelet mot Sevilla i kväll. Tidningen fångar också upp att CL däremot snarast tryckt ner de engelska lagen ”Chelsea och Arsenal, ett engelskt fiasko”. I ett ämne bortanför CL lyfter Tuttosport en form av babyboom i kölvattnet på Torinos framgångar. I alla fall finns syftningen ”Torino boom” Fördubbling av babytifosi”. “Babytifosi”, ett skönt namn för unga fans.

Läs även Medicis blogg:Crouching Roma, biting Bate

 

SPANIEN

spanienMarca knyter ihop säcken efter granskningen av Cristiano Ronaldos ”På jakt efter mål”, inför drabbningen i Malmö. Tidningen lägger till att det för Real Madrid är ”ett europeiskt test inför söndagens derby”. Självklart uppmärksammar man också Porto-Chelsea, eller snarare Casillas seger över Mourinho. Rubriken ”Lyckat rekord” syftar dock på att målvakten nu spelat fler CL-matcher än Xavi. Tidningen lägger därefter till att ”hälsningarna med Mourinho hamnade utanför fokus”.

Annons

AS har hela Real Madrid-gänget på bild i kostym och rubriken “Männen i svart”. Och även AS ser fram emot en balja från klubbens fixstjärna. “Cristiano Ronaldo nästa mål är hans 500:e i karriären”, påpekar tidningen i underrubriken. Tidningen har också troliga startelvor, men påpekandet att det Real Madrid eventuellt vilar ett par spelare (Marcelo, Modric och Jesé) med tanke på “blygsamt motstånd” och stundande derby (Atlético på söndag). Man ger också Barça en armbåge trots seger (2-1 mot Bayer Leverkusen): “Barça vände mellan buandet”

Mundo Deportivo jublar med rubriken ”Pim-Pam!”. Tja, en översättning låter väl ”Pang Bom!”, som är ljudet av de två snabba målen som vände hotande förlust till seger för Barça. Tidningen uppger också att skadade Iniesta blir borta fyra veckor. På annan plats finns rubriken ”Casillas revansch på Mou”, och man tar även upp Real Madrid i förvånansvärt neutrala termer, ”Ny chans för Cristiano att passera Raùl”, alltså att ta över Real Madrids målrekord.

Annons

Sport menar att det var ”En mästerlig comeback” av Barça, och lägger till att man till slut ”vann storstilat och med hjärtat”. Även Sport har med en liten revansch om ”Casillas revansch på Mourinho”.

Super Deporte, sporttidningen som täcker Valencia, jublar förstås åt en helt annan match. ”Krigare” står det i fet stil efter gårdagskvällens Valenciaseger (1-0 mot Lyon).

 

FRANKRIKE

france platiniL’Equipe vänder strålkastarljusen bort från CL och mot Uefa-basen. ”Platini i fara” handlar om att fransmannen ”hotas av det schweiziska rättsväsendet”. Men visst finns CL också med. ”Lyon sjunker”, beskriver det senaste bakslaget för laget (0-1 mot Valencia). ”Cavani flyger” handlar däremot om att en anfallare som fått fart på målskyttet och ”tystat kritikerna”. I kväll väntar Sjachtar för PSG och Ibrahimovic finns förstås med i startelvan, räknar L’Equipe med.

Annons

Le Progès, regionaltidningen kring Lyon, beklagar sig med ”Lyon fixar det fortfarande inte”.

Le Parisien tar med PSG på nyhetsettan med bild på Laurent Blanc och rubriken “Blancs framtid oklar i avvaktan på en semifinal”, vilket syftar på att PSG-tränarens kontrakt går ut efter säsongen och att klubbägarna förväntar sig en CL-semi för att förlänga.

France Football låter i veckans nummer (ute i dag) förstasidan bilda ett sprucket fönster ovanpå en bild på Platini och rubriken ”Tvivlen”. Tidningen kommer med den föga kontroversiella slutsatsen att Uefa-ordförandens möjligheter att ta över Fifa minskat sedan han dragits in i Blatter-härvan. FF slår också på trumman för en intervju med Vadim Vasiljev, Monacos vicepresident. ”Vi hade ärligt talat inga som helst planer på att sälja Martial”, är rubriken, underförstått Man Uniteds bud var för bra för att nobba.

Annons

 

TYSKLANDtysk lewy

Bild låter Lewandowskis nuna ta plats på nyhetsettan igen efter en ny målshow. Tre mål för Bayern München i går (5-0 mot Dynamo Zagreb) innebär att anfallaren gjort tio mål på en vecka (tre matcher).

Sport-Bild har fokus på målkampen mellan Lewandowski och Aubameyang – 10 mål mot 9. Det ses förstås också som en match i matchen inför mastodontmötet Bayern München-Dortmund på söndag. Det finns också en större rubrik om att ”Liverpool jagar Sané”, Schalkes stjärnskott, samt att ”Mönchengladbach vill ha Weinzierl som tränare”, alltså Augsburgs nuvarande tränare.

Läs även Nilssons blogg: Lewandowski – Bayerns moderne ‘Der Bomber'”

 

ovrigt portoÖVRIGT

O Jogo (Portugal) hyllar förstås Porto med rubriken ”Mästarhunger” men bjuder lika mycket på en sågning av gästerna i summeringen ”mer själ, mer vilja och mer talang än de engelska mästarna”.

Annons

Het Laatste Nieuws (Belgien) sörjer Gents förlust (1-2 mot Zenit) med ”Det fanns en poäng där också”, vilket syftar på att den belgiska klubben mycket väl kunde ha fått med sig ett oavgjort resultat, såsom man fick mot Lyon.

 

Publicerad 2015-09-30 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto