POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

"Malmöspelarna som skogshuggarhipsters”

ENGLAND

11    The Times gör det enkelt för sig med två korta summeringar som rubriker av Manchesterlagens CL-triumfer i går. ”Mata stjärnan när United vände” (2-1 mot Wolfsburg) samt ”Harts heroiska insats och Agüeros sena straff säkrade viktig City seger” (Mönchengladbach 2-1).

Daily Telegraph firar Manchestersegrarna med ”Det lyfter i Europa” och nämner Smallings avgörande mål och skriver om Citys ”briljanta comeback”.

Daily Star har förstås också de dubbla Manchestersegrarna i CL-spelet i fokus men också de dubbla Londonförlusterna i tisdags. ”Vi vill ha Terry tillbaka” syftar på Chelseafansesn missnöje med att lagkaptenen petats. ”It’s all Gun wrong” är en ordlek på Arsenals smeknamn och problemen man landat i efter andra raka CL-förlusten.

Daily Mirror har rubriker som spelar mot varandra i ”Small Mercy” (”Lite nåd”), där första ordet syftar på Smallings segermål och det andra på Agüeros dito. Liksom Daily Star hänger man sig kvar i tisdagens CL-misär med ”Arg Mertesacker rasar över odisciplinerat och uselt Arsenal” och tillägget ”Vi förtjänade att bli straffade”.

The Guardian påpekar att ”Smalling sätter United rätt spår igen” med sitt segermål (som Wolfsburgs tränare Dieter Hecking för övrigt beskrev som ”ett skitmål”) och att ”Aguero kom till Citys räddning”. Men man lyfter också situationen i Chelsea. Tidningen hävdar att ”Spelarna är bekymrade av vad som uppfattas som Mourinhos syndabockar”. Enligt The Guardian har ”beslutet att inte ta med Oscar och Loïc Remy till Porto, och John Terrys fortsatta frånvaro i startelvan, förvånat erfarna spelare i truppen”.

Manchester Evening News jublar förstås högt över stadens lag men oroar sig inför Uniteds stora match i helgen, ”Manchester United är slitet, medger Mata inför mötet med Arsenal”.

 

ITALIEN

12La Gazzetta dello Sport kallar den gamla damen för ”Europadamen” efter Juventus seger (2-0 mot Sevilla), och fortsättter: ”I Serie A två poäng på fem matcher, i CL sex på två”. Tidningen skriver också om Milan i form av Mr Bee (om utdragna samtal mellan Berlusconi och den thailändske investeraren) och Mr Boa (om att Kevin Prince Boateng tränar med klubben). Matchen i Malmö får också en notis på ettan, ”Ronaldos rekordmål säkrar Real-seger och passerar 500-strecket”. Inne i tidningen ger man Wiland, Tinnerholm och Rosenberg högst betyg i MFF (6,5 av 10), Berget, Yotún, Arnason och Djurdjic lägst med 5 .

Corriere dello Sport beskriver Turinlagets seger med ”Europastjärnorna Juve”, samt lägger till att det var Moratas femte mål i rad och att han ”därmed matchar Del Pieros svit”. En krönika intill bär rubriken ”Damen sviker inte”. Tidningen skapar även rubriker kring Milanolagens potentiella spelare, att Milan har med Boateng igen och att Inter är intresserade av Bellarabi och Semedo. I Roma menar man att tränare ”Garcia är under luppen” från klubbledningen efter den knackiga starten och förlusten mot Bate senast, samt att ”fansen rasar”.

La Stampa, den stora Turintidinngen, skriver på nyhetsettan om ”Återfött Juve, Morata och Zaza jagar bort krisen”.

 

SPANIEN

122Marca byter ut Cristiano Ronaldos sifferkombination CR7 till ”CR324” efter Real Madrids seger (2-0 mot Malmö FF). Det syftar på det nya klubbrekordet i mål enligt Real Madrid-räkning (enligt officiell sammanräkning är det 323) och påpekar att han nu är ”En legendar i vitt”. Tidningen lägger också till ett citat från CR324, ”Det är en ära att slå rekordet i världens största klubb”. I matchkommentaren skriver Marca om ett ”Malmö som visade offensiva brister (ett halvdussin inlägg som gav några nickar, Rosenbergs kunde ha inneburit en kvittering), men ett försvar som kunde omgruppera sig och hålla viss ordning mot ett Madrid som saknade gnista”. Det andra Madridlagets oväntade förlust (1-2 mot Benfica) får rubriken ”Atlético givmilda och fick betala för det”.

AS slår fast: ”Cristiano, nu är han en legendar”. Till skillnad från Marca håller man fast vid den officiella målräkningen och menar att portugisen nu är jämsides Raúl. I matchrapporten beskrivs för övrigt MFF-spelarna i en direktöversättning som ”mestadels av typen skogshuggarhipsters”. Med skräckblandad förtjusning nämns skåningarnas direktfotboll med många höjdbollar med tillägget ”Det hade varit perfekt om de bytte ut de ljusblå tröjorna mot rutiga skjortor”.

Mundo Deportivo tar visserligen notis om Cristiano Ronaldos framfart men fokus är på andra anfallare, Barça-anfallare förstås. Rubriken ”Leo Suárez” syftar på att ”I Messi frånvaro har uruguayanen blivit nyckelspelaren: sex av hans mål har inneburit segrar den här säsongen”. På ettan tar man också upp sjukstugan Barça under rubriken ”15 skador på 80 dagar, sju av dem muskelskador”.

Sport har en annan Barça-spelar i fokus. ”Sergi Robertos genombrott”, med tillägget ”akademispelaren har tagit ett stort steg kvalitetsmässigt och platsen som högerback”. Liksom MD uppmärksammar Sport också skadeläget. ”Bara 14 utespelare disponibla”. I sin matchrapport från Malmö noteras att ”Real Madrid inte lyckades dra fördel av en motståndare som var mer blygsam än man vanligen stöter på, och som var alltför imponerade av sina motståndare”, och lägger senare till ”Malmö, påhejade av sina outtröttliga fans, förbättrade sig något i andra halvlek och hade lite mer boll”.

Estadio Deportivo är besviket över sitt Sevilla (0-2 mot Juventus) och skriver på förstasidan om ”ett oigenkännligt Sevilla som fick sitt rättmätiga straff på arenan där man senast vann en Europatitel, utan att knapp avlossa ett skott och med mindervärdeskomplex mot Juve”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har rubriken ”Allt enligt planerna” efter PSG:s bortaseger (3-0 mot Sjachtar). Zlatan Ibrahimovic får ganska ljumma recensioner och bara 5 av 10 i betyg. Tidningen avslutar hela sin matchrapport med att svensken får fortsätta jaga Pauletas målrekord i klubben. ”Hela Paris får alltså vänta ett litet tag till. Kanske kommer det mot Marseille på Parc des Princes på söndag. Det vore utan tvekan ännu tyngre”. L’Equipe ger för övrigt Tinnerholm, Arnason och Adu högst betyg i MFF, 6 av 10. Yotún och Djurdjic får lägst, 4.

Le Parisien menar att det var ”Slutfört uppdrag av PSG” i Donetsk. Zlatan får dock blott 4 av 10 i betyg.

 

 

TYSKLAND

1212Bild konstaterar ovanligt torrt på nyhetsettan att det blev ”Två förluster mot Manchester”, alltså för Wolfsburg (1-2 mot United) och Mönchengladbach (1-2 mot City).

Kicker blickar med veckans andra nummer mot helgen. ”Blir Bayern mästare på söndag?” är den stora rubriken inför toppmötet med Dortmund. Bland underrubrikerna finns bland annat ”Lewandowski mot Aubameyang: målskyttarnas duell”. Kicker lockar också med bland annat en intervju, ”Heldt om högtflygande Schalke”.

Rheinische Post summerar Mönchengladbachs öde med att ”Strindls mål räckte inte, starkt Gladbach förlorade med 1-2 mot Manchester City”.

Wolfsburger Allegemeine deppar med Wolfsburg över förlusten mot Man United och har med citat från tränare Klaus Allofs, ”Vi måste vara besvikna över att åka hem utan poäng”.

 

ÖVRIGT333

A Bola (Portugal) slår sig för bröstet och basunerar ut ”Örnarna flyger högt igen” innan man når huvudrubriken ”Ett stort Benfica i Europa” (2-1 mot Atlético). Record jublar ikapp med ”Benfica olé!”. Tidningen påpekar att ”En galaföreställning satte stopp för 33 års spansk förbannelse”, vilket syftar på tiden som klubben inte tidigare lyckats vinna på spansk mark.

Fotomaç (Turkiet) har lätt att hålla sig från jubel efter det att Galatasaray tappat segern i Kazakstan i slutminuterna (2-2 mot Astana). Tidningen har den feta rubriken ”Yastana”, en ordlek med motståndarens namn och det turkiska ordet för sorg, ”yas”

De Telegraaf (Holland) menar att det var ”Lite kärlek från Moskva”, efter PSV Eindhoven. För trots upphämtning blev det förlust (2-3 mot CSKA)

 

Publicerad 2015-10-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto