Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Prognosen: Mourinho får sparken 22 november

Headlines Blogg

ENGLAND

aa1Daily Star stämplar ”Exklusivt” på uppgiften att det skulle kosta Chelsea ”37 miljoner pund att sparka José”. Som av en slump..ahem…är det precis samma summa som La Gazzetta dello Sport nämnde häromdagen. Tidningen uppger också att man har en exklusiv uppgift i att Stabaek-tränaren Bob Bradley är aktuell för jobbet i Sunderland.

Daily Telegraph låter rugbyn breda ut sig men vet att Mourinho också säljer. Så en lockande notis om att ”Capello och Cruyff attackerar Chelseatränarens metoder” får också plats, där den förstnämnde menar att Mourinho bränner ut sina spelare och den sistnämnde att han har lite mindervärdeskomplex. Mer underhållande är då att Telegraph i en artikeln inne i tidningen räknat ut ett snitt för hur länge en tränare överlever efter ett förtroendevotum, när en klubb gått ut offentligt efter styrelsemöte och gett en tränare fortsatt förtroende, som fallet var med Chelsea häromdagen. Resultatet: 48 dagar. Det skulle i Mourinhos fall innebära att han får sparken 22 november, skriver Telegraph, men skyndar att lägga till att granskningen (16 färska fall) bara gäller tränare som fått sparken.

Annons

Daily Mirror har citatet ”Fullständig katastrof” som fetast rubrik. Det syftar på hur Harry Redknapp beskriver Sunderlands insatser, och han viftar på samma gång  bort idéen om att själv skulle ta över i klubben. Rubriken ”Klop top tonic for Kop, says Hamann”, är för bisarr för att översättas, men ex-Liverpoolspelaren Dietmar Hamann tycker alltså Liverpool gjort ett bra val.

Liverpool Echo får sätta punkt med en uppdatering av Klopp-situationen. Deras stämmer överens med vad de flesta andra engelska medier också uppger i dag. Tysken kommer till Liverpool på torsdag. Därefter väntar slutförhandlingar. Sedan väntas Klopp presenteras som Brendan Rodgers efterträder på, troligen, fredag.

Läs även Hyllmans bloggKlopp till Liverpool får betydelse även för andra engelska klubbar

 

ITALIEN

aa2La Gazzetta dello Sport slår på stort med ett exklusivt utdrag ur Silvio Berlusconis kommande biografi ”My Way”. Citatet man väljer på ettan är ”Jag lämnar Milan först när vi vunnit igen”. Även om han bara menar en match och inte ligan, kan det i nuläget kännas som ganska länge. Tidningen har också bild på Napoli-stjärnan Insigne och bredvid honom Maradona i sin klassiska nummer 10-tröja. ”Inga jämförelser med Diego, men på det numret tänker jag”. Tröjnumret är pensionerat efter den argentinske legendaren.

Annons

Corriere dello Sport börjar redan spekulera i ersättare till tränare Mihajlovic. ”Milan-funderingar: Lippi och Brocchi”. Man lägger till att ”Donadoni är ett alternativ till de båda” samt att ”Allt står på spel för Mihajlovic mot Torino”.

Tuttosport lockar med intervju med forne Juve-stjärnan, numer styrelsemedlemmen, Pavel Nedved. ”Morata blir kvar här”, är orden som ska lugna oroliga fans. Han säger också om spanjoren att ”han är något utöver det vanliga, för närvarande har vi bara sett 60 procent av hans potential”. Man måste gilla den italienska stilen att uttrycka allt i procentsiffror. Nedved säger även att mestadels bänkade ”Dybala gör bättre ifrån sig än vad vi förväntat”.

Läs även Medicis blogg71 slutsatser efter sju omgångar

 

SPANIEN

aa3Marca häller bensin på brasan kring Benítez för andra dagen i rad, och har sedan ”Brandrisk” i stora bokstäver. ”De tunga pjäserna i truppen delar inte Benítez metod”, skriver Marca, och fortsätter: ”Ramos, James, Jesé, Cristiano och Benzema har alla haft meningsskiljaktigheter med tränaren”.

Annons

AS har insinuationen om att Sergio Ramos slår tillbaka mot Benítez med citatrubriken Likväl som man kan prata om mina misstag kan man diskutera förändringar”.

Mundo Deportivo menar att ”Lucho pressar på om Nolito”. Lucho, det är smeknamnet på Luis Enrique, och enligt MD så tycker Barça-tränaren att ”Celta-stjärnan är den idealiske spelaren om klubben ger sig ut på vintermarknaden” samt uppger att Nolito har en utköpsklausul på 18 miljoner euro som ”Barça ser som acceptabel”.

Sport jublar med stora rubriken ”Friad!”, efter gårdagens besked att Lionel Messi inte längre är brottsmisstänkt för skattesmitning. På annan plats finns rubriken ”Krig mot Fifa: Barça till CAS för Arda”, vilket syftar på att klubben vänder sig till idrottens skiljedomstol för att Arda Turan ska få tillstånd att spela.

Läs även Ölanders blogg: ”Kommer sluta med tårar för Rafa”

Annons

 

FRANKRIKE

aa4L’Equipe har en pampig bild med väldig ryggtavla på Benzema, och Valbuena och Griezmann som tittar lite ängsligt mot honom. Rubriken är ”Nyckelspelare”. Det följs upp av ”La Ligas bäste målskytt är mindre lyckosam i landslaget. Men om svaret är kollektivt?”. Tidningens krönikör Vincent Duluc håller visserligen med om att Benzemas borde göra fler mål, men menar att ansvaret för mål borde vila på fler spelare.

Le Parisien har en intervju med Carlo Ancelotti (som lanserar sin bok ”Mina hemligheter som tränare”), där den förre Real Madrid-tränaren bland annat får frågan om Zlatan som 34-åring är färdig. ”(skratt). För många anfallare är det en ålder när man är slut, men inte för Ibra. Han kan spela på den här nivån några år till för han har kvar sin entusiasm. Och eftersom han tränar så seriöst och fortfarande har kvar lusten att vinna med PSG så är han inte på nedgång. Jag har en väldigt bra relation med Ibra. Vi talas ofta vid över telefon”, säger Ancelotti.

Annons

 

TYSKLAND

aa5Bild har som topprubrik på nyhetsettan gårdagskvällens besked om en fotbollslegendar: ”Gerd Müller har Alzheimer”. På sportsidorna försöker tidningen få upp stämningen inför matchen mot Irland med rubriken ”Mesut Özil lovar: I morgon blir vi klara för EM!”.

Sport-Bild kommer med sitt veckonummer i dag, där man slår på stora trumman för ”Den första transferkollen”, en granskning av hur det gått för de 18 Bundesligalagens sommarvärvningar. Man frågar sig också ”Kan Tuchel fixa krisen?”, då Dortmund nu är utan seger i de fyra senaste matcherna (PAOK i Europa League inkluderad). Sport-Bild skriver också stort om ”Müllers demensdrama”.

Läs även Nilssons bloggKlopp passar Liverpool perfekt

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Holland) låter en landslagsanfallare uttrycka nationens svaga EM-hopp, ”Van Persie tror man kommer undan”, alltså förödmjukelsen att missa slutspelet. På sportens etta försöker man samla mod med bild på Memphis Depay som tar ner bollen med bröstet och rubriken ”Bröstar upp sig”, och tillägget ”Memphis tror på Houdini-trick av Holland”.

Annons

La Dernière Heure (Belgien) har en sportrubrik på nyhetsettan ”Wilmots: Imbula är välkommen”. Med det menas att förbundskaptenen är positiv till uppgiften om att Porto-backen Gianelli Imbula, som spelat för franska u-landslag, valt spel för Belgien.

Fotomaç (Turkiet) har en ”Flash, flash” om att Falcao är aktuell för Fenerbahçe. Man hänvisar visserligen till Metro, men det bombastiska anslaget tidningen har förtjänar lite uppmärksamhet här i bloggen.

UOL Esporte (Brasilien) uppger att representanter för agentfirman Art Sport reser till England i dag för samtal med en engelsk klubb om Alexandre Pato. Förhandlingar har under en längre tid också förts med en tysk klubb. Namnen på klubbarna hålls hemliga. Corinthians, anfallarens klubb, har gett grönt ljus. En talesman för Art Sport uppger också att man hopas sälja Corinthians-backen Felipe. Ett kontraktsförslag från Lazio inväntas.

Annons
Publicerad 2015-10-07 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto