Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Blatt, Plat, splat"

Headlines Blogg

ENGLAND

aa1The Sun står förstås för den mest färgstarka rubriksättningen i engelska medier av att Blatter och Platini riskerar att stängas av 90 dagar i den pågående Fifa-skandalen: ”Blatt, Plat, Splat”, helt enkelt. I dag slipper vi för en gång skull rimmande på Klopp och Kop, men kommer inte undan ett ”shop”. För The Sun menar att ”Klopp inte har någon brådska att handla” (nya spelare till Liverpool).

Daily Mirror påstår att man har en exklusiv uppgift: ”Klopp står inför utmaningen att behålla Coutinho”. Det handlar inte om Barcelonas intresse, som uppmärksammats av spanska Sport i ett par dagar, utan att om att Manchester ”City siktat in sig på Liverpool-stjärnan som ersättare till David Silva”. Brasilianaren värderas till 50 miljoner pund av tidningen.

Annons

Daily Star påminner om att det är EM-kvalkväll i morgon, en ljummen sådan (England-Estland), med rubriken ”Tid för ära”. Målvakten Joe Hart tycker i Daily Stars ordalag att ”det är tid att sluta snacka och börja leverera” i de stora turneringarna.

The Guardian skriver om att ”Walcott kan ersätta skadade Rooney i de två avslutande EM-kvalmatcherna”, alltså längst fram, där han trivdes så bra för Arsenal mot Man United senast.

The Times har blott en liten fotbollsnotis på sportettan om ”Den ultimata rivaliteten”, om ett ”Jättelikt säkerhetspådrag när Albanien möter Serbien”. Det stoppade inte en attack mot serberna i går och har satt matchen i farozonen. Det står det inte om i The Times men väl i bloggen, scrolla ner till ”Övrigt”.

 

ITALIEN

aa2La Gazzetta dello Sport har José Mourinho i största rubriken. Men det är inte någon ny storm portugisen landat i, utan en intervju med Mourinho kring italiensk fotboll som Gazzettan lockar med. Under rubriken ”Mous karameller” får läsarna smaka på bland annat citaten ”Detta Inter kan slåss om ligatiteln” och ”Juve är som mitt Chelsea, det kommer tillbaka”. Men en känga hinner han förstås också dela ut. Denna gång till Capello, som häromdagen hävdade att Mourinho bränner ut sina spelare. Det med Mourinho mått mätt mycket återhållsamma svaret är ”Det hade varit bättre om han inte kommenterade sina kollegors arbete”. Inne i tidningen tackar Mouriho Chelseaägaren Roman Abramovitj för att han visar förtroende trots den dåliga starten. Tidningen skriver också om att Carpi-backen Ricardo Gagliolo, som har svenskt pass och som säger att ”Det vore en dröm att spela med Zlatan”. Hallå, Hamrén!

Annons

Corriere dello Sport beklagar under rubriken ”Vilken otur, Insigne” att Napolis formtoppade lirare rest hem på grund av skada. Noterbart är också att man i i texten använder brasiliansklingande smeknamnet ”Lorenzinho” om honom. Krisen i Milan får i dag rubriken ”Blixtbesök av Galliani, Mihajlovic diskuteras”, och liksom igår påpekandet att ”matchen mot Torino blir avgörande” för den serbiske tränaren. Tidningen uppger också att Juve gett Barça ”Ett andra nej till Pogba”. Den spanska klubben uppges ha velat ha fransmannen i januari.

Tuttosport låter Morata ännu en gång breda ut sig på förstasidan. ”Lyckan är Juve”, är citatet från spanjoren som man förstås älskar. För han uttryckte igår sin önskan om att stanna, och tro på att Real Madrid har förståelse för det. Den galet långa underrubriken om Juve avslutas sen med korta uppgiften att Turinklubben ska lösa Cuadrado från Chelsea.

Annons

 

SPANIEN

aa3Marca tycks för dagen ha grävt ner stridsyxan mot Benìtez och ägnar i stället större delen av tidningens framsida åt rubriken ”Ligan eller Champions League? Båda delarna”, följt av huvudrubriken ”Den kroatiska dubbeln”, och bild på Kovacic och Modric som gullar med en Real Madrid-tröja. En liten Benítez-rubrik smyger sig in. ”Vapenstillestånd med Ramos” handlar om att Real Madrid-tränaren ringt upp lagkaptenen för att ”sluta fred”.

AS fortsätter Benítez-följetongen med citat från den förre Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti. ”Om man inte vinner i Real Madrid så får man sparken”, lyfter AS fram. Både det citatet och andra är tagna från Le Parsiens intervju i går.

Mundo Deportivo går vidare på sitt Nolito-till-Barça-spår och har tryckt en MD-tidning i Celta-anfallarens händer och satt rubriken ”Den önskade”. Tidningen får också med sig hem citatet ”Det som händer, det händer”, vilket lämnar spåret fritt för tidningen att spekuler kring en Barça-flytt då Nolito inte skrivit på nytt kontrakt. Gårdagskvällens stora uppgift som MD levererade finns förstås också med på ettan: ”Principöverenskommelse mellan Guardiola och Manchester City”. Enligt tidningen har Bayern-tränaren muntligen gett den engelska klubbens sportchef Txiki Begiristain klartecken att komma till klubben efter säsongen. Branden från Real Madrid har också spritt sig från Marcas sidor till MD. ”Benítez sätter fyr på ’Vita Huset’”, fulländas med bild på tränaren och stora brandflammor.

Annons

Sport skriver om ”Operation ’Den Nye Larsson’”. Henkes tid som lyckosam komplementsanfallare i klubben är sedan länge ett begrepp i den katalanska sportvokabulären. Fyra potentiella namn i Larsson-rollen lanseras: Negredo, Jonathan Soriano, Kuyt och Sergio García.

Super Deporte skriver om att Valencia är sugna på värvingar och ”har ögonen på Lucas Biglia och Cheryshev” , från Lazio respektive Real Madrid.

El País rapporterar att Mazda ersätter BBVA som huvudsponsor för La Liga. Avtalet undertecknas nästa vecka. Hade varit kul om de tog namnet från en modell. La Liga BBVA blir La Liga Bongo, till exempel.

Läs även Pinthorps blogg: ”Ska Aymeric Laporte gå Diego Costas väg?”

 

 TYSKLAND

aa4Bild smaskar inför EM-kvalet på med rubriken ”Göziller”, och fortsätter: ”Med monstertrion mot Irland”. Göziller står för Götze, Özil och Müller. Tidningen inleder sedan texten med att ”Godzilla, det japanska monstret, finns bara på film. Men Göziller, det tyska målmonstret, uppträder i dag i verkligheten”. I en annan artikel noterar Bild att ”I dag skriver Klopp på för Liverpool”. Två små problem kvarstår dock, enligt tidningen. Liverpool insisterar på att hjälptränarna Sean O’Driscoll och Gary McAllister blir kvar. Klopps treårskontrakt uppges värt tio miljoner euro om året.

Annons

Kicker vältrar sig i en intervju med Manuel Neuer, ”En väldsmästarexklusivitet” skriver tidningen och lovar ”en stor intervju om Lewandowski, Leno och FC Bayerns dominans”. Bland annat säger 29-åringen att han ”inte kommer att sluta efter EM”. Liksom i Sport-Bilds veckonummer i går lockar även Kicker med en analys av sommarens ”viktigaste värvningar”.

 

ÖVRIGT

aa5Blic (Serbien) piskar upp stämningen med bild på albanska huliganer och rubriken “Serber, blod ska flyta”. Det råder spänning efter det förra mötet,  och  bland annat ska den man som skickade in en drönare senast ha gripits för vapeninnehav. I går attackerades den serbiska spelarbussen och förbundsordföranden Karadzic har varnat för att matchen kan ställas in om liknande saker inträffar i dag. 24 Sata slår också upp bussattacken stort. 1 500 poliser uppges bevaka matchen.

Annons

L’Equipe (Frankrike) har mjuka ”Njutning att erbjuda” inför Frankrikes avslagna vänskapsmatch mot Armenien i kväll, och drar på att Frankrike ” i Nice, en region blåslagen av vädrets makter, siktar på en tredje seger i rad”. Tidningen sörjer också forne landslagsmålvakten Dominque Dropsys död på ettan.

De Telegraaf (Holland) menar att ”Junior stöder Senior”, vilket syftar på landslagsmittfältaren Daley Blind och hårt ansatte förbundskapten Danny Blind, inför helgens EM-kvalmatch mot Kazakstan.

Record (Portugal) har uppmaningen ”Bara en till”. Portugal behöver bara en poäng mot Danmark för att säkra en EM-plats.

Irish Independent (Irland) må skriva om EM-kvalmatchen mot Tyskland, men det är bland de stora rubrikerna från rugby-VM som en svensk profil dyker upp – Zlatan Ibrahimovic. Frankrike-Irlands möts i en rivalmatch i helgen, och en tidigare lagkamrat till Johnny Sexton i en fransk klubb beskriver den irländske stjärnan som en Zlatan Ibrahimovic. Och det som en beskrivning av honom som en diva, vilket irländarna reagerat starkt på.

Annons

Läs även Hanssons blogg: ”Jakten på de små förbättringarna för att uppnå lycka”

 

SVERIGEBONUS

Birmingham Mail-artikeln är inte dagsfärsk men tidens tand gnager inte på denna härligt ansträngda liknelse. ”Ska du till Ikea i helgen? Birmingham City ska i alla fall till Skandinavien för att handla billigt”. Det är också ett sätt att förmedla att Championship-klubbens tränare Gary Rowett berättar att han letar ”en till två” nya spelare till januarifönstret”, och att han säger att ”vårt scoutteam reser till Sverige den här helgen för att täcka sju till åtta matcher”. Med tanke på att det är landslagsuppehåll i de högsta serierna finns säkert billiga spelare att hitta.

Publicerad 2015-10-08 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto