POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Barça har löneproblem”

     ENGLAND

untitledThe Guardian går ut med ”Avslöjande: ’muntligt avtal’ bakom Platini-betalning som kan fälla Blatter”. Sistnämnde ska ha uppgett för utredare att det inte fanns något skriftligt avtal på de 17 miljoner kronor som betalades ut till Uefa-basen. Bye, bye, Platini.

Daily Mirror har ”Müllers uppmaning till Man United” i topp, följt av huvudrubriken: ”Visa mig stålarna”. Tysken uppges lockad av en flytt och ska ha sagt ”Den som påstår att pengar inte spelar någon roll är en lögnare”. Fast tabloiders ciatta är oftast tolkningar av andemeningen. Mirror överraskar dock med positivt med att ange källa, Welt am Sontag. På annan plats uppger tidningen under rubriken ”Bale nobbar Madrid för Wales fest” att stjärnans klubblag är upprörd över att han stannat kvar med Wales för en betydelselös EM-kvalmatch i kväll i stället för att resa hem till Madrid.

The Independent slår ihop Irlands förlust i EM-kval med seger (men skada på nyckelspelare) i rugby-VM till ett enda stort ämne under summeringen ”Det är inte lätt att vara grön”.

The Times har också en liten notis om Irlands playoff-plats som enda fotbollsnyhet på sportettan. Men inne i tidningen kan man bland annat hitta en liten udda uppgift under rubriken ”Premier Leagues rikedomar har betytt att utlandet förlorat sin attraktionskraft”. Bara en enda spelare ha framträtt i det engelska landslaget det senaste decenniet när spelaren hade en utländsk klubbadress: målvakten Scott Carson (Los Angeles Galaxy 2009).

Daily Telegraph låter i alla fall sin fotbollsdel ge plats åt Englands betydelselösa EM-kvalmatch mot Litauen i kväll. ”Hodgson chansar på engelska ungdomar”, och fortsättningen ”tonåringen Dele Alli klar för debut i EM-kvalmatchen”.

The Sun visar sin nivå på nyhetsvärdering på förstasidan. Bomber må explodera i Turkiet och politiska stormar härja i England, men The Sun avslöjar minsann att en fotbollssupporter till Liverpool fejkat handikapp för att komma in på derbyt mot Everton förra helgen. På sportettan är det Sam Allardyce som tar till orda under en annan ”Exklusivt”-stämplad artikel. ”Jag vill fortfarande ha jobbet som förbundskapten” är orden man lägger i nye Sunderlandtränarens mun, med tillägget ”Jag borde ha fått den när det gick till Sven” (alltså Svennis 2001).

 

1ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter Verratti hamna i landslagets strålkastarljus. Tidningen menar att PSG-mittfältaren ”övertygade alla mot Azerbajdzjan. Italien har funnit Pirlos arvtagare: speluppfattning, tempo och personlighet”. GdS blickar också fram mot helgens stormatch under rubriken ”Mancini vapen mot Juve” som följs upp av citatet ”Ingen seger för Inter hemma sedan 2009? Det är för länge”.

Corriere dello Sport lockar med ”För Italien finns bara Conte”, om att förbundsbasen Tavecchio vill förnya förbundskaptenens kontrakt. Tidningen har också en exklusiv intervju med Ancelotti. Något som knappast är ovanligt i dessa boklanseringstider. Till Canal Plus Club i går berättade Ancelotti bland annat att ”Ibra trivs i PSG och vill stanna där”. I förra veckan berättade ju den forne PSG-tränaren för Le Parisien att han fortfarande pratas vid med Zlatan i telefon. Corriere-intervjun tycks Ancelotti avslöja mer om sina egna planer. ”I januari är jag tillgänglig igen: England lockar mig”, säger han, och tillägger att ”för många frågetecken” var anledningen till att han sa nej till Milan.

Tuttosport jublar åt att ”Morata och Pogba är tillbaka i träning” med stora rubriken ”Fantastiskt”. Juve hoppas ha med båda mot Inter. Man lyfter också en undersökning där Khedira och Cuadrado ses som bästa Juve-värvningar i somras.

 

12

 

SPANIEN

Marca förbannar Real Madrids skadeläge under väldiga och fritt översatta rubriken ”Skadehelvetet”, och tillägget ”Modric är den senaste i de vitas sjukstuga”. Till detta har man ett lagfoto med överkryssade spelare, och nämner längre ner de andra skadade: Ramos, Pepe, Danilo, Carvajal, James och Benzema. Kvällens, för Spanien, avslagna match mot Ukraina i Kiev tilldelas rubriken ”Tillbaka i paradiset”. Det var nämligen i Kiev som Spanien slog Italien med 4-0 i EM 2012.

AS har hurtfriska ”Vi är fortfarande mästare” som dragplåster och fortsätter ”Spanien, som redan är EM-klart, reser till Ukraina där man vann EM 2012. Mer spännande är kanske att underrubriken ”Del Bosque byter ut hela startelvan”. Ett annat intressant påpekande är att ”Barça har löneproblem”. Klubben har enligt tidningen nått 419 miljoner euro och ett lönetak är i Spanien satt till 421 miljoner euro för klubben. Detta kan enligt AS kraftigt begränsa klubbens möjligheter att agera på transfermarknaden i januari.

Mundo Deportivo hävdar med feta bokstäver att Barça ”Följer Aubameyang”. Men det hetaste i intresset man sedan kan klämma fram är att Dortmund-anfallaren ”ses som ett alternativ för framtiden”. Tidningen har sedan mage att sätta stämpla ”Top secret” på uppgiften ”Messi mer motiverad än någonsin: vill glänsa på Bernabéu”.
Sport uppger att ”Förlängning nära” för Neymar. Brasilianaren uppges skriva på till 2020 och ”hans närmaste säger att han inte vill lyssna till andra klubbar”.

 

13FRANKRIKE

L’Equipe låter fotbollen synas i skymundan av rugby-VM, under rubriken ”Giroud njuter”. Och det kan väl Arsenalanfallaren få göra efter två tidiga mål (2-1 mot Danmark)och, som tidningen poängterar, ”en tung start på säsongen”.

Le Journal de Dimanche är som namnet antyder en morgontidning som kommer ut om söndagar. Men den får ett par rader i dag i alla fall för sin budgetkorrigerade Ligue 1-tabell. Varje vecka framöver kommer JDD att publicera en budgetkorrigerad tabell. Effekten av en klubbs budget och resultat de senaste fem säsongerna ligger till grund för en omarbetning av antalet mål man gör. Nya serieledare är härmed Angers. Samma poäng men sämre målskillnad har Caen. Paris SG, som leder ordinarie Ligue 1, är numer fyra poäng efter tätduon, på en sjätte plats. Enligt samma uträkning hade Saint-Etienne vunnit ligan föra säsongen, och PSG kommit på 15:e plats. En helt annan sammanställning som JDD presenterar utgår från sociala medier och visar att Karim Benzema är tvåa i Frankrike med 30,48 miljoner följare. Överst på pallen tronar musikproducenten och dj:n David Guetta. Trea är bandet Daft Punk. Om nu någon undrade.

 

TYSKLAND

dsfsdBild låter sig inte imponeras av gårdagens tyska seger (2-1 mot Georgien) utan kastar efter ett knackigt EM-kvalspel ur sig frågan ”Jogi, var där det för fel på oss?”. Man fångar också upp lagkaptenen Manuel Neuers frustration. ”På träningen sätter vi 50 bollar, och sen har vi så svårt mot Irland och Georgien. Man skulle kunna tro att vi spelade mot Italien eller Spanien”. Obligatoriska Jürgen Klopp-artiklar finns också. Denna gång balnd annat en intervju med Liverpooltränaren själv, där denne säger att han ”inte fått något resultatmål att klara den här säsongen utan att utveckla ett spel som är lätt känna igen”, eller snarare tycka om. Klopp säger heller inte ha planerat att säga det där om att är The Normal One. ”Ibland är det bättre att vara tyst, men det är svårt vid en presskonferens”, säger han till Bild.

Kicker låter Jürgen Klopps breda leende breda ut sig på förstasidan. ”Ny förälskelse”, lyder rubriken, som följs av ”Mer än ett vanligt tränarjobb: Klopps tuffa uppdrag i Liverpool”. Landslagets EM-kvalificering summerar krönikören Karlheinz Wild med att ”det haltar betänkligt för världsmästarna”, och beklagar sig också över den bristande effektiviteten.

 


ÖVRIGT

asdasd

Koha Jone (Albanien) menar efter säkrad EM-plats (3-0 mot Armenien) att ”Den albanska flaggan är hissad på Eiffeltornet”. Som ”bevis” har tidningen klippt och klistrat ihop det hela på bild.

Ekstrabladet (Danmark) suckar ”I otakt” på sin sportetta efter söndagens förlust (1-2 mot Frankrike) och skriver i tidningen om en ”pinsam” insats. På grund av Albaniens seger väntar playoff för Danmark och illustrerar på nätet potentiella motståndare med bild på Zlatan.

Irish Sun (Irland) får väl ändå ses som fyndig när tidningen slår samman rugbyseger och fotbollsförlust i rugbyklingande ordleken ”Scrum you lose, some you win” (alltså en omskrivning av ”Ibland förlorar man, ibland vinner man”).

De Telegraaf (Holland) har bild på förbundskapten Danny Blind och lagbussen, samt frågan ”Missar Holland bussen till EM?”, och konstaterar att ”Bara Island kan rädda Danny Blind”. En holländsk seger mot Tjeckien i morgon räcker inte för playoff-plats. Det krävs också att Turkiet tappar poäng hemma mot redan EM-klara Island.

A Bola (Portugal) njuter av senaste senaste seger (2-1 mot Serbien). ”Store João”, är rubriken som får uppföljningen ”Moutinho glänser i sjunde raka segern för landslaget”.

VG (Norge) försöker kittla sina läsare inför kvällens match med en stor och halv ansiktsbild till texten ”Den här italienske fotbollslegendaren vet hur det känns att få stryk av norrmän”. Tidningen har en intervju med Franco Baresi, som man påminner om en norsk EM-kvaltriumf 1991.

Publicerad 2015-10-12 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto