Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tre Ibrahimovic i PSG

Headlines Blogg

ENGLAND

engDaily Mirror inleder med walesiskt EM-firande på hemmaplan (2-0 mot Andorra) för att sedan landa i Sunderland och med rubriken ”Jag är en fotbollspundare” till en bild av Sam Allardyce. Den nye SAFC-tränaren slår fast att ”Fotboll är som en drog, och jag sattes till världen för att hålla på med den. Jag ska fixa det här laget och visa att folk har fel”. Intressanta tider väntar. Mirror uppger också att Man United-målvakten Victor Valdés är öppen för en flytt till Newcastle för att ersätta långtidsskadade Tim Krul.

The Guardian upplåter också stort utrymme åt Sam Allardyce. Rubriken ”Allardyce varnar: Det är tid att leverera” följs av ”Nye Sunderlandtränaren kan värva Kevin Nolan” och ”Kräver förändring av hela strukturen för förstalaget”.

Annons

The Sun har ”Jonas stämmer Newcastle” som dragplåster. Jonas är Jonás Gutiérrez och anledningen att han stämmer klubben på två miljoner pund är för sättet han blev behandlad av sin arbetsgivare under cancertiden, då han bl a själv fick betala för cancerbehandlingen.

 

ITALIENita

La Gazzetta dello Sport njuter av Italiens sena vändning (2-1 mot Norge) med att hylla målskyttarna ”Florenzi och Pellé – bäst i klassen”. Men man blickar också framåt mot lottningen med varningen ”vi är i andra grupp och riskerar att möta Spanien”. I en intervju i bilagan Extra Time antyder PSG-tränaren att Zlatan Ibrahimovic kan ha gjort sitt i klubben efter säsongen. ”Det viktigaste är att situationen är klar mellan honom och klubben. Ibra har varit fundamental för PSG-projektet, men vid 34 års ålder har han kanske behov av att byta miljö. Vi får se”, säger Blanc.

Annons

Corriere dello Sport slår fast att ”Italien, ni är starka” och går på i samma stil med en krönika under rubriken ”Och nu reser vi till Frankrike för att vinna”. På annan plats uppger tidningen att ”Milan kollar in De Maio”. Genoabacken ses som en möjlig förstärkning.

Tuttosport har redan blicken fastnaglad vid helgens stormatch Inter-Juve, som man kallar ”Franska derbyt”. Med det menar man kampen mellan Kondogbia och Pogba.

Tuttomercatoweb.com uppger att Palermo är på väg att förlänga kontraktet med Quaison. Den 22-årige svensken har erbjudits ett kontrakt till 2010, nuvarande är till 2017.

 

SPANIEN

Marca har en 16 sidor lång Cristiano Ronaldo-orgie efter senaste Guldskon. ”Den unike” (hint, hint Messi) är rubriken på ettan, med en leende portugis och hans nu sammanlagt fyra utmärkelser, samt tillägget att Cristiano nu är ”den bäste målskytten i Europas historia”. Där finns också ett par citat från huvudpersonen själv. ”Min dröm är att avsluta karriären i Real Madrid” och ”Jag vill om möjligt ha en femte och en sjätte Guldsko”.

Annons

AS har det där med en femte och sjätte Guldsko som störst rubrik. För självklart har även Marcas rival Cristanos pris som spahuvudnummer. I en annan rubrik skriver tidningen att de nu 38-årige ”Raúl har meddelat Cosmos att han slutar i november”.


Mundo Deportivo
fortsätter att arbeta in Nolito. Huvudrubriken i dag är ”Nolitos prioritet är Barça”. Tidningen fortsätter med att ”Han har ett häpnadsväckande erbjudande från Arsenal, men kan tänka sig mindre pengar för att få spela i Barca”. Förstås.

Sport vandrar efter ett försäljningsspår. ”Tio miljoner euro för Sandro”. Enligt tidningen är två Premier League-klubbar ute efter den 20-årige anfallaren, sedan tidigare Newcastle och nu även Tottenham, och Barça ”kan tänka sig att sälja, med en återköpsklausul, för att kunna handla i januari”. Tidningen skriver vidare att ”Jarmolenko hoppas på Barça”. Förstås.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe uppmärksammar det avslutade (ordinarie) EM-kvalet med att längta till slutspelet nästa sommar ”Allt klart för fest” med buckla och stjärnspelare på framsidan. En detalj för den konspiratoriske: bland stjärnorna och landslagen på ettan saknas någon från rivalen och regerande Europamästaren Spanien. Inuti i tidningen skildras historier från kvalspelet och presenteras även tilltänkta baser för lagen i Frankrike.

Le Parisien skriver att PSG inte längre har en Ibrahimovic men tre. Lite i skymundan har PSG:s svenske storstjärna skrivit in sönerna Maximilian (nio år) och Vincent (sju) i klubbens ungdomsakademi. Noterbart är också en webbomröstning på tidningens hemsida kring David Luiz frånvaro och hans troliga ersättare. På frågan ”Är Marquinhos bättre än David Luiz?” så har 80 procent svarat ”ja”.

Annons

 

TYSKLANDtys

Bild visar att Hollands EM-kvalfiasko är så pass stort att det hamnar på tidningens förstasida under rubriken ”EM utan Holland”. På sportsidorna är det mest mjuka grepp, som att Bild slår sig för bröstet för gårdagens avslöjande om att Effenberg tar tränarjobbet i Paderborn stämde och så har man ett hemma-hos-foto på Klopp med fru och hund, som heter Emma efter en Dortmund-legendaren (Lothar Emmerich). Hunden, inte frun.
Sport-Bild lockar med liknande Englandsämne, ”SportBild hos Klopp i Liverpool”. Man säljer också in paketet med rubriken ”Triumfer, titlar, död och tragedier: Myterna om Liverpool FC”. Annars ägnas Bayern München störst utrymme på veckans nummer: ”Här finns 100 mål”, följt av ”FC Bayern och Thomas Müller jagar rekord i Bundesliga”. Det står i kontrast till landslagets målgörarbekymmer, som skildras under rubriken ”Löw behöver en Lewandowski”.

Annons

 

ÖVRIGT

holDe Telegraaf (Holland) har förstås dystra rubriker efter EM-kvalsortin (2-3 mot Tjeckien). ”Oj, oj, Oranje” (Oranje som i Holland, alltså) täcker förstasidan. Underrubriken är ”Allt är över efter pinsam förlust mot Tjeckien”. Sportettan har bild på en deppig Robin Van Persie och rubrik på franska C’est fini” (”Det är över”). Algemeen Dagblad skriver bittert att ”Det var det”, och uppmärksammar sedan att förbundskapten Danny Blind trots praktfiaskot efter matchen sa att han inte tänker lämna sin post, trots tre förluster på fyra matcher.

VG (Norge) har överrubriken ”Det är inte över än, grabbar…” som mynnar ut i huvudrubriken ”Play-uff”, som i en suck. Inne i tidningen finns många blågula tankar. ”Det vore fantastiskt att få möta Sverige” är själva matchrapportens rubrik, ett citat (om än inte ordagrant) från förbundskapten Per-Mathias Högmo. Nästa stora rubrik är en krönika, ”Zlatan, tja tack”, fast med tillägget ”Men Ungern vore drömlottningen”.

Annons

Ekstrabladet (Danmark) rankar de fyra möjliga motståndarna man kan få i playoff. Ukraina får sex stjärnor, Sverige fem, Bosnien fyra och Ungern tre. Man noterar att Sverige är ”utan seger på åtta matcher mot Morten Olsen (bortsett från skrivbordssegern med 3-0).

Fotomaç (Turkiet) låter spelarnamnen bilda ett Eiffeltorn, med tränaren Fatih Terims allra överst. Så firar man ett EM-avancemang efter segermål i slutminuten (1-0 mot Island).

 

Publicerad 2015-10-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto