Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Arsène sätter slutdatum”

Headlines Blogg

ENGLAND

EnglandDaily Mirror presenterar en av dagens engelska snackisar: ”Arsène sätter slutdatum” för sin tid i Arsenal. Tolkningen är av ett uttalande i går är att han lämnar klubben när kontraktet går ut i juni 2017. Den andra stora snackisen är Wengers bittra rival och sportsidornas rubrikfavorit nummer ett, José Mourinho. ”Jag är glad att jag slapp elektroniska fotboja från förbundet”, är hans bitska svar på domen för hans domarkritiken (böter och hot om en matchs avstängning).

The Times låter som de flesta andra tidningar en av Mourinhos andra giftpilar till fraser ta plats: ”Förbundets bestraffning är skandalös”. Tidningen uppmärksammar också ”Nytt bakslag för Klopp”, om att Danny Ings blir borta resten av säsongen på grund av skada. Det följer tätt på ett liknande besked för Joe Gomez.

Annons

Daily Telegraph låter en liten ilsken Chelseatränare titta fram just vid ämnesordet ”Sport”, och med rubriken ”Mourinhos attack på förbundet”.

The Guardian har helt andra ämnen. Att ”Uefa ger Platini sitt fulla stöd”, trots avstängningen och misstankarna mot organisationens ledare, och ”Därför kommer Klopp att undvika strålkastarljusen”. Liverpools nye tränare är obekväm med bilden som kan skapas av honom med alla som vill ta foton med honom på restauranger och liknande platser, att han börjat neka.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har en intervju med Inters ”Turbo Perisic”, som rubriken lyder. Tidningen sammanfattar hans ord inför Derby d’Italia med ”Juve, jag slåss inte om andra plats och kom hit för att besegra er”. I en annan rubrik behandlas Milan. ”Berlusconi ger Sinisa ett hugg: Det behövs även taktik”. Silvio Berlusconi ska nämligen i samband med ett politiskt möte visserligen ha upprepat sitt förtroende för tränaren men också sagt att han visat serben videoinspelningar av Barça och Bayern München. Inne i Gazzettan visar man i grafiks form att ”Napoli har tagit tillbaka San Paolo”, att publiksiffrorna vänt uppåt, och att 50 000 väntas på söndag.Italien

Annons

Corriere dello Sport låter några klubbprofiler att plats med citat. ”Scudetton är möjlig”, kommer från Napolibasen De Laurentiis, ”Rubba Juve”, från förre Interbasen Moratti samt ”Det finns inte ett Roma utan alla fansen, från Romas ordförande Pallotta. Sistnämde säger i en chat med fans också att långtidsskadade Strootman får ett nytt kontrakt.

Tuttosport skriver inför Derby d’Italia om ”Ensamheten hos nummer 10”, som dels syftar på att Mancini och Allegri en gång spelade i den rollen och dels på att tränarna står vid ett ”viktigt vägskäl”, att utgången kan påverka säsongen för dem. På tal om viktiga matcher för tränare. Inför det andra Turinlagets match mot Milan skriver Tuttosport att ”Mihajlovics framtid är i Torinos händer”.

Tuttomercatoweb uppger att Palermo visserligen fortfarande vill ha Simon Gustafson, men att Feyenoord inte kommer att släppa honom i vinterfönstret, och att en eventuell affär dröjer fram till sommaren.

Annons

 

SPANIEN

SpanienMarca ägnar förstasidan åt att hylla Raúl som avslutar sin karriär efter 21 säsonger, den sista i New York Cosmos. I en liten, liten notis följer man upp ett ämne som AS hade häromdagen, om att lönetaket slår hårt mot Barça, och i Marcas version, att det därför ”Bara finns 33 miljoner euro att handla för”.

AS är inte sena att påpeka Rául ”i går bekräftade det AS avslöjade i onsdags”, det vill säga att han slutar. Man följer också upp gårdagens tuppfäktning mellan Bale och Cristiano Ronaldo med ”Bale ber Cristiano om ursäkt. Enligt Radio Marca sparkar han sin agent”.

Mundo Deportivo menar att det är ”Ett krig om Messi”, och visar upp argentinaren i till hälften landslagströja, till hälften Barçatröja. Tidningen menar att Argentina kommer att trycka på för att ha den skadade storstjärnan ska vara spelklar till VM-kvalmötena med Brasilien 12 november och Colombia fem dagar senare, medan Barças prioritering är att ge Messi tid och inte riskera någonting.

Annons

Sport har huvudrubriken ”Möte om värvningar”, som följs av tre punkter. ”Tränaren vill ha Nolito i januari”, ”…men klubben är osäker och föredrar ’en Larsson’” och slutligen ”I november väntas ett avgörande beslut”.

 

ÖVRIGT

L’Equipe (Frankrike) har nästan enbart rugby-VM, och Frankrikes kvartsfinal mot Nya Zeeland, i fokus på förstasidan. En liten rubrik sparas till fotboll, ”Lyon ska fälla ut klorna”, inför kvällens Frankrikemöte med Monaco. Tidningen noterar också att Verratti är det senaste namnet i PSG:s sjukstuga, och missar matchen mot Bastia i morgon på grund av en muskelskada. Le Parisien oroar sig över att ”Skadelistan växer”. Kanske inte så mycket inför matchen mot Bastia, som inför nästa veckas möte med Real Madrid. Sedan tidigare är det redan klart att Trapp, Luiz och Kimpembe inte kan spela. Le Parisien lägger dock till att Real Madrids skadelista är minst lika omfattande.

Annons

Bild (Tyskland) roar sig med att ”Werder Bremen-anfallare anlitar astrolog”. Det handlar om Melvyn Lorenzen, som säger att astrologen ”förändrat hans liv”. På ett mer jordnära plan uppges i en artikel att ”Mainz-basen har redan ett avtal med Schalke”. Det handlar om att Christian Heidel, som väntas ersätta sportchefen Horst Heldt

Publicerad 2015-10-16 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto