POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Ancelotti kommer när Guardiola lämnar”

     ENGLAND

untitledThe Guardian summerar Arsenals fina CL-skalp (2-0 mot Bayern München) med ”Arsenal fick tag i livlina sedan Giroud och Özil chockat Bayern”. Ovanför den huvudrubriken finns en bekant bild: en sur Chelseatränare (0-0 mot Dynamo Kiev). ”Mourinho frustrerad efter mållös match i Kiev”. I går skrev Headlines (första stycket) att ”naiv och svag”, det där domaromdömet som Wenger kom undan med utan bestraffning till Mourinhos irritation, skulle bli ”standardord i provokatören Mous vokabulär framöver”. De kom till användning direkt. Om domare i Kiev som inte gav gästerna en ganska tydlig straff.

The Sun sätter rubriken ”Hand Gaul”, som syftning på hands som föregick Arsenals 1-0-mål och på Girouds franska ursprung. I samma anda lägger man till att anfallaren var ”armed and dangerous” (ni förstår). Med ”Rooney: 30 won’t hurty” presenterar The Sun också veckans garanterat mest desperata rim (om Unitedanfallaren som förstås är okej med att fylla jämnt).

Daily Mirror kallar gårdagens ”Red Nose Day”, vilket i färg passar med Arsenal och samtidigt syftar på en komikerdag för välgörenhet. Referenserna till den dagen och Girouds hands finns igen i underrubriken ”Giroud räddar ansiktet på Gunners med bisarrt mål”. Tidningen har också en svag rubrik i ”Dynamit Moskva”, med uppföljningen ”Uniteds tränare varnar för att matchen i Ryssland kan spränga sönder derbyförhoppningar”. Alltså att det blir en tuff uppladdning (blink, blink) till helgens möte med Man City. Och så har man förstås ”Mourinhos sågar domare”.

Daily Mail lämnar Mourinho helt därhän på sportettan och utbrister bara i ett ”GIROnimo!” (en kombo på Girouds namn och glädjeuttrycket ”Geronimo!”), och lägger till ”anfallaren hoppade in och sänkte Bayerns ’invincibles’”, där sistnämnda också kan ses som en referens till Arsenals egen guldupplaga från 2003-2004. I en artikel i tidningen menar ex-domaren Graham Poll att det var rätt att inte blåsa för hands på Giroud, eftersom det inte var avsiktligt.

Daily Telegraph skriver om ”Top Gunners” och har en oväntat positiv tolkning av den andra Londonklubbens resultat, ”Chelsea fick oavgjord belöning – Blues står fasta i Kiev”.

Läs även Hyllmans blogg om Arsenals seger.

 

ITALIEN

untitled2La Gazzetta dello Sport slår till med romerskt slagord i förkortning (SPQR) för att beskriva Romas svängiga målfest (4-4 mot Bayer Leverkusen): ”Sono Pazzi Questi Romani”, alltså ”De är galna, dessa romare”. För Juventus stundar match i kväll som också sammanfattas i en mångbottnad rubrik, ”L’Euro Juve affare lORO”. Den pekar dels på att det är ett test för Allergri och Pogba (”loro” – ”dem”) och dels på att de båda är nominerade till Ballon d’Or.

Corriere dello Sport har också en livfull rubrik på resultatet i Leverkusen, ”Vilken galenskap, Roma”. Man blickar också mot Romas fortsatt prekära tabelläge ”nu måste man slå tyskarna på hemmaplan”. På annan plats uppmärksammar man också att ”Inter nobbar Milan – startelvan vilas”, vilket handlar om att Mancinis gäng ställer upp med ett reservbetonat gäng i den årliga matchen som Milan arrangerar under namnet Trofeo Luigi Berlusconi. Inför Juves CL-match i kväll har CdS också sammanfattande rubriken ”Mot Dortmund har Juve utmaningen att ta ännu en seger, som gör att man redan har en åttondelsfinal i sina händer”. Det blev lite kortare på italienska, men bara lite.

Tuttosport hejar på med ”Kom igen, Juve, avsluta det hela” (ungefär), vilket syftar på att en seger säkrar avancemang men också gör att Juve ”kan fokusera på att göra comeback i scudetto-kampen”. Ett för dagen obligatoriskt tema dyker också upp, ”Roma, vilken galen afton”.

 

SPANIEN

1444274876_378804_1445401661_portadadelperiodico_grandeMarca har kniviga rubriken ”Al asalto París”, som är enklare att översätta till engelska, men där andemeningen är att ”ta Paris”, och förstås gäller Real Madrid och kvällens motstånd. Man målar också upp matchen som ”Keylors utmaning: första stora CL-kvällen, mot ett obesegrat PSG som gjort mål i varje match”. Men Marca skyndar också att lägga till att det inte handlar om att försvara sig med rubriken ”Benítez: Vår tanke är att attackera och göra mål”. Man tycker vidare att Valencia ”Led mer än nödvändigt” i sin segermatch i går (2-1 mot Gent) och att Barcelona hade en ”Livsfarlig Raktic” som med två mål grejade en bortaseger (2-0 mot Bate Borisov). Hade det varit en engelsk tidning skulle det förstås bara stått”Rocketic”, för kroatens rökare till 1-0-mål (ge mig ett jobb, Daily Mirror!). Det kan också med en rysning noteras att tidningen sålt ut sin namn på ettan genom att inkorporera en reklam för en film. Hua.

AS har bild på Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo till rubriken ”Två giganter” som ingång till kvällens PSG-Real Madrid, och beskriver det som att de båda spelarna ”går i täten för Europaderbyt”. Se där, ”Europaderbyt”. AS radar längst ned på ettan också upp alla de elva namnen, sex från Barça och fem från Real Madrid, som är kvar som nominerade till Ballon d’Or. Nästan hälften av alla kvarvarande spelare är alltså från dessa två klubbar.

Mundo Deportivo ser inte bara en livsfarlig Rakitic, utan en ”Livsfarlig duo”, och räknar in Neymar. Brasilianaren spelade fram till kroatens båda mål. MD ger även lite utrymme åt vad man tolkar som Blancs diss av Real Madrid. PSG:s tränare sa ”att Real Madrid är ett ’defensivt’ lag”.

Sport har visserligen rubriken ”Dubbel av Rakitic – och gruppledning”, men tänker väl typ att kan Marca sammanfatta matchen med ett namn, Mundo Deportivo den med två så kan Sport minsann göra det med tre. ”Neymar dirigerar, Raktic sätter målen och Sergi Roberto skadar sig”, sitter som en smäck bredvid huvudrubriken. Sedan slår man på trumman för en annan sak, ett hemma-hos: ”Vi såg matchen med Xavi i Qatar”.

 

FRANKRIKE

une_hdL’Equipe har klippt ihop en suggestiv bild på Di Maria och Zlatan som stirrar på en Cristiano Ronaldo med händerna efter sidorna, som vore han redo för en duell. Till det har man rubriken ”På lika villkor”, och lägger till att ”parisarna har inte längre något komplex som får näring av möten med Madridlaget och Cristiano Ronaldo”. Inne i tidningen ringar L’Equipe tre nycklar till en lyckad utgång för PSG: att hitta Reals svagheter (kanterna), att se upp för kontringar – och att Ibra (för en gång skull i CL) visar sig från allra bästa sidan.

Le Parisien slår upp matchen stort på nyhetsettan ”PSG ska trotsa hans majestät Real Madrid”. På webben är tidningen så uppspelt att man toppar med bild på Zlatan till rubriken ”Vi ryser redan!”.

France Football klär Cristiano Ronaldo i både Real Madrids och Paris SG:s tröja och sätter rubriken ”Paris-utmaningen”. Tidningen går på Le Parisiens linje från i går om PSG:s starka intresse för portugisen, men drar det hela ett snäpp längre med att Cristiano lockas av en flytt från Madrid. ”Ancelottis avsked var mer än bara hjärtskärande. För portugisen var det en verklig brytning”. FF målar upp fyra alternativ för Cristiano Ronaldo till sommaren, i fallande skala och i procentchans: PSG 51 procent, Man United 35, Real Madrid 10 och MLS 4. Alltså tror FF, för närvarande poängterar tidningen, att det bara är tio procents chans att Cristiano spelar i Real Madrids tröja efter sommaren, Men det finns mer – se Headlines webb-tv vid 10-tiden. Mer France Football nu: schweiziska uppgifter har tidigare gjort gällande att Ronaldinho är aktuell för FC Sion. Den linjen är FF också inne på. Den brasilianske legendarens bror och agent, Roberto Assis, som en gång spelade i just Sion, har träffat klubbledningen. Det finns även intresse i Asien för 35-åringen, som är fri att skriva på sedan kontraktet med Fluminense revs häromveckan.

 

TYSKLAND

101,w=591,c=0_sportBild ger Bayerns debacle i London plats på nyhetsettan under rubriken ”Neuers jättetavla”. Men en ännu sportkopplad rubrik finns. ”Nya Fifa-bekymmer för Beckenbauer”. Den forne spelarlegendaren finns med på listan som Fifas etiska kommitté granskar i kölvattnet av framröstandet av VM i Ryssland 2018 och Qatar 2022. Uppgifterna om att Beckenbauer dragits in i Fifa-härvan har redan cirkulerat i Die Welt.

Sport Bild kommer ut med sitt veckonummer i dag och har feta rubriken ”Han kommer när Pep ger sig av”, och bild på…Ancelotti. Enligt tidningen har Bayern varit i kontakt med italienaren. Ancelotti är Plan B, om Guardiola inte förlänger kontraktet, som går ut efter säsongen. Bland en lång andra rad andra mindre rubriker märks ”Emre Can: Så arbetar Klopp i Liverpool”.

 

 

 

 

ÖVRIGT

ng4952642O Jogo (Portugal) skriver om ”Formel Aboubakar”, efter Portos seger (2-0 mot Maccabi Tel Aviv), där den kamerunske anfallaren inledde målskyttet. Man lägger också till att tränaren ”Lopetegui har 20 raka segrar på hemmaplan”. Det är en tangering av Mourinhos rekord med klubben.

Het Laatste Nieuws (Belgien) summerar Gents nesliga förlust borta mot Valencia med ”Respekt, men inga poäng”.

BT (Danmark) följer upp playoff-matchen mot Sverige med en mindre rubrik: ”Alla vill se Danmark-Sverige: Playoff-biljetterna går åt snabbt”. Biljetterna till mötet på Parken i Köpenhamn släpptes i går morse. När BT kollade en bit in på eftermiddagen hade en tredjedel, 8 000-9 000 av de 25 000 som säljs till allmänheten, gått åt. En rush väntades också under kvällen när folk kommit hem från jobbet. I måndags uppgav en talesman från förbundet för Ekstrabladet att han trodde att matchen Danmark-Sverige kunde sälja ut Parken två gånger om (nästan 80 000).

Publicerad 2015-10-21 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto