Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bomber, kompositörer och nazidockor

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Star gör det enkelt för sig med ”From zero to hero” (”Från nolla till hjälte”) om Man Uniteds Anthony Martial. Den unge fransmannen låg bakom matchens båda mål (1-1 mot CSKA Moskva) när han först straff med en hands och sedan satte kvitteringen. Aningen bättre kan man tycka ”Heaven De Bruyne” är, om Man Citys segerfixare (2-1 mot Sevilla).

EnglandThe Sun chockar däremot med en sofistikerad ordlek på Martials matchroll: ”Handles…Messiah”, förstås en syftning på kompositören (Händel) och hans berömda verk (Messias).

The Guardian kör en klassisk morgontidnings rakt-på-sak-inga-krusiduller: ”De Bruyne ordnar sen City-seger”. Tidningen lyfter bland sina sidor också ett helt annat ämne. Att Uefa ska granska en otäck incident från Dynamo Kiev-Chelsea. Fyra svarta åskådare syns på en video bli attackerade av ett gäng på läktaren. Dynamo Kiev har tidigare i år straffats med böter och publikförbud för rasistiska tillmälen mot Evertonspelare under en match i Europa League.

Annons

Daily Mirror lägger tyngdpunkten vid ett uttalande från Liverpools tränare i går, om att förbundet behandlar sina unga landslagsspelare ”som hästar” med tät matchning (då en av hans egna spelare blivit skadad). En passade rubrik på det är i Mirrors ögon ”Klippity Klopp”. En rubrik som säkert kan återanvändas den dag tysken lämnar klubben.

Manchester Evevning News innehåller förstås mängder med CL-rader efter United och Citys matcher, men också denna lilla sak. Att det är fritt fram för Man City att byta tillbaka till det klubbmärke med en röd Lancashire-ros som man hade 1972-1997. Den är favorit när City nu låtit fansen få bestämma klubbmärke framöver.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport levererar en känga till Juventus tränare efter huvudrubriken ”Stopp för Juve” (0-0 mot Mönchengladbach). För den följs upp av ”Men Allgeri, ser du Dybala eller inte?”. Dybala har fått nöta mycket bänk under säsongsinledningen, vilket ligger bakom GdS-frustrationen: ”Argentinaren spelar bara 12 minuter: nu är han en fråga”. FrItalienån de övriga CL-matcherna finns en rubrik. ”Ibra-CR7 inställd. PSG-Real Madrid slutar 0-0”. Ett helt annat ämne är Trofeo Luigi Berlusconi. ”Inters reserver vann derbyt – Berlusconi: Den som förlorar ska vara tyst”. Ouch, Mihajlovic. Underrubriken är ”Det enda positiva för Milan var Donnarummas debut”. Det är en 16-årig målvakt. Men bilden tillägnar man en annan målvakt för kvällen: Inters mittfältare Kondogbia. Längre in i tidningen kallar Gazzettan Malmös seger (1-0 mot Sjachtar Donetsk) för ”En oväntad men välförtjänt framgång”.  Pa Konate får med Rosenberg högst betyg, 7 av 10. Lägst betyg i MFF får Djurdjic, 5/10.

Annons

Corriere dello Sport är också missnöjd med Allegris Juve. Man noterar att ”domaren missade en straff” men att ”offensiven är stel”, samt att Allegri själv ”snärtar till laget: Så här funkar det inte”. Även kring Milans förlust i Berlusconi-derbyt är tränaren i centrum. ”Milan: Mihajlovic åker utför snabbt – Berlusconi är rasande”, samt tillägget ”Inters reserver vinner derbyt. Serben darrar”.

Tuttosport vänder i vredesmod strålkastarljuset mot domare Craig Thomson. ”Tyskarna och domaren stoppar Juve” bildar överrubrik till stora, höga bokstäverna i ”Vilken ilska”. Och man surar vidare. ”Gammeldags catennacio var Mönchengladbachs stil, och domaren satte matchens kurs två gånger med Dominguez: först visar han inte ut honom och sedan låter han honom komma undan med en strafförseelse”. Så det så. Men även Tuttosport medger att det var ”ett statiskt” Juve. Liksom övriga italienska tidningar nämner man också på ettan tyska Sport Bilds uppgift i går, att Ancelotti är tänkt som ersättare om Guardiola lämnar FC Bayern.

Annons

 

SPANIEN

Marca är nöjd med Real Madrids insats i Paris (0-0 mot PSG). ”På rätt spår”, summerar man. Och efter allt tidigare gnäll på offensiven vänder man lite på steken. ”Oslagbara” och sedan ”Detta Madrid har ingen slagit”. Tidningen menar vidare att Real var ”klart bättre än PSG och ”hade full kontroll”, samt att ”Kroos börjar åter likna Kroos”. Atléticos seger (4-0 mot Astana) firas med en målgörare som haft måltorka. ”Äntligen, Jackson”. För Sevilla (1-2 mot Man City) var det däremot ”Ödesdiger minut”, när De Bruyne avgjorde .

SpanienAS menar att det var ”En poäng som gav optimism” (men ”Un punto de optimismo” är elegantare). Tidningen betonar att det var ”ett skadedrabbat Madrid klarade av Paris och allt som saknades var ett mål”. AS summerar MFF:s match på undanskymd plats men applåderar skåningarna med ”MFF vann tack vare sina fans, Rosenbergs målgörarinstinkt och Sjachtars ineffektivitet”.

Annons

Mundo Deportivo har fullständigt domarfokus. Och det handlar förstås om uppgifterna från katalanska tidningen L’Esportíu om att en domare säger sig ha utsatts för påtryckningar för förbundet att döma till Real Madrids fördel i El Clásico. Den braskande rubriken ”Bombazo!” kan väl närmast översättas med ”Jättebomben”. Inte oväntat är man betydligt mer ljum i sin åsikt om Real Madrids insats mot PSG än Madridtidningarna. ”Mållöst för ett Real Madrid utan krut”.

Sport drar på lika mycket som rivalen MD kring domarna. ”Clásico under misstanke” står det med stora bokstäver mot nattsvart bakgrund.

 

FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe menar att det var ”Frustrerande” med PSG-Real Madrid, att ”matchen levde inte upp till alla förväntningar” och att ”PSG måste visa upp mer i Madrid om två veckor om man vill vinna gruppen”. Zlatan får 4 av 10 i betyg, lägst tillsammans med Cavani och Matuidi, och ett omdöme som avslutas med ”Förutom ett par misslyckade frisparkar såg man aldrig honom i läge för avslut…”. Däremot hyllas andra svenskar, MFF. L’Equipe tar upp tråden om Hareides ilska över att hans spelare var star struck efter Real Madrid-matchen med att avsluta matchrapporten med ”Jo, även den här gången sprang hans spelare efter motståndarna, men inte för att komma åt en tröja efter slutsignalen”. L’Equipe tror nu också att MFF kan ”hoppa på Europa League-tåget”. Adu får högst betyg, 8 av 10 och Konate, som fick högst betyg i Gazzettan, får…lägst, 2/10.

Annons

Le Parisien är inte nöjda. ”Vi förväntade oss så mycket bättre” är rubriken på tidningens förstasida. Offensiva trion Di María, Cavani och Ibrahimovic får de lägsta betygen, 3 av 10.

 

TYSKLANDTyskland

Bild gör en Bild och hittar en bisarr fotbollsrelaterad nyhet. ”Schweinsteiger som nazistdocka”, basunerar tidningen ut. Det är den största nyheten i tidningen. Tydligen har ett kinesisk företag tillverkat en sådan docka som är lik landslagsprofilen. Bortanför nazidockornas värld finner vi också lite CL-fotboll. Även den i traditionell chauvinistisk tabloidform. ”Dost plattar till Holland ytterligare”, om Wolfsburgs seger (2-0 mot Eindhoven).

Kicker kommer ut med veckans andra nummer, med huvudrubriken ”Har Scalke råd med det?”, om turbulensen kring klubben. De tyska lagens CL-insatser i går får rubrikerna ”Klar seger: Wolfsburg leder nu gruppen” och ”Starka mot Juve: Den första poängen” för Mönchengladbach.

Annons

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) har EM-playoff i skallen när man ser PSG-Real Madrid, och försäkrar sina läsare: ”Ta det lugnt, Danmark: Oskarpa Zlatan floppade mot Real”.

Hürriyet (Turkiet) har ett lättnadens anslag efter Galatasarays seger (2-1 mot Benfica), ”Torkan är över”. Den turkiska klubben hade dessförinnan tio raka CL-matcher utan seger.

De Telegraaf (Holland) suckar över att ”Dost får PSV att lida”, sedan holländaren hjälpt Wolfsburg att sänka gästerna från Eindhoven.

Record (Portugal) menar efter Benficas förlust mot Galatasaray att ett ”Geni blev förråd”, när Nicolas Gaitans fina ledningsmål följdes av ”defensiva misstag som det inte förtjänade”.

Publicerad 2015-10-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto