Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Zlatan, en belastning för PSG?”

EnglandENGLAND

ANNONS

The Times ger med rubriken ”City kommer att försvara fansens rätt att bua” uppmärksamhet åt veckans mest löjeväckande besked. Uefa har beslutat sig för att ställa Manchester City till svars för att lagets fans buade ut Champions League-sången. Som om fotbollens myndigheter inte redan dragit till sig tillräckligt mycket negativ publicitet.

The Guardian summerar gårdagens misslyckade engelska jakt på Europa League-segrar i två rubriker. ”Klopps rytande lyckades inte lyfta Liverpool” (1-1 mot Rubin Kazan) och ”Pochettino rasande på laget efter magplask i EL” (1-2 mot Anderlecht).

Daily Star lägger ribban för hur lågt tabloiders ohederlighet. Den ribban ligger på markhöjd. Framsidan på hela tidningen domineras av en exklusiv-stämplad nyhet om ”Man United-stjärna i storm kring nazidocka”. Och, nej, det är inte Wayne Rooney eller någon annan som dragits in. Det är samma, gamla Bastian Schweinsteiger som dominerade sportnyheterna igår som tidningen försöker sälja in som sin exklusivitet. Tillbaka till sporten. Eller nej,  i dag får Star inte mer uppmärksamhet.

ANNONS

The Sun, som ofta river även Daily Stars ribba, slår stort upp en helt annan ”exklusiv” uppgift. ”Plocka Messi” följs av ”Chelsea, Man United och Man City försöker alla locka Lionel Messi till Premier League”. Så nu vet ni det. En annan ”exklusiv” uppgift är att premiärminister David Cameron, prins William och hans fotbollshöghet David Beckham alla dras in i Fifa-skandalen. Enligt tidningens källor vill den etiska kommittén granska deras roller i Englands försök att få VM 2018.

Daily Mirror summerar matchen på Anfield med ”Klopp Klipped”, kanske ”Klopp vingklippt” på svenska. En ännu större rubrik ges tränaren i rivalklubben Man United. ”Ondskefulla Premier League”, står det i den. Van Gaal menar nämligen att det tajta spelschemat är just ”ondskefullt”, och att det påverkar de engelska lagens chanser i Europaspelet.

ANNONS

Sunderland Echo uppmärksammar en tweet från Ola Toivonen i går. ”Gör mig redo för den stora matchen på söndag”, skrev han. Landslagsanfallaren är efter ljumskskada redo för premiärmatch under nya tränaren Sam Allardyce i derbyt mot Newcastle.

 

ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport skriver om att ”Mihajlovic är i riskzonen”, att Berlusconi tröttnat och att ”Sinisa har två matcher på hemmaplan för att rädda sitt tränarjobb i Milan: på söndag mot Sassuolo och onsdag mot Chievo”. Det följs också upp av att ”Balotelli kan han inte räkna med och Bacca är ett frågetecken”. I går ifrågasatte Gazzettan stort Allegris beslut att inte ge Dybala mer speltid för Juventus. Det följer man i dag upp med ”Här är siffrorna varför han måste spela”. Underrubriken är ”Juve betalade 32 miljoner euro, plus åtta i bonusar, och han gör mål och skjuter mer än andra, men får bara liten speltid.

ANNONS

Corriere dello Sport är mer matchinriktad. ”Napolis paradis” är en plats där fansen sannolikt befunnit sig en tid efter fina resultat. Det senaste efter gårdagens storseger (4-0 mot FC Midtjylland), som också får CdS att utbrista i ett ”Vilken uppvisning!” . Två andra EL-rubriker är ”Lazio imponerar: tre mål trots tidig utvisning” (3-1 mot Rosenborg) samt ”Fiorentina knockade, enda anledning att le var Rossis mål” (1-2 mot Lech Poznan). Tidningen uppger vidare att ”Juve jagar Saponara”, och att ”man förhandlar med Empoli om att få honom redan i januari”.

Tuttosport uppmärksammar med stora rubriken ”Den gyllene bänken” liksom Gazzettan också vad man kallar ”fallet Dybala”, och menar att den lilla speltiden för stjärnan försatt ”Allegri i besvär”. Man klämmer också in en känga från Zamparini, ordförande i argentinarens förra klubb Palermo: ”Jag skickade ett mess till Dybala där jag rådde honom att lämna Juventus för Allegri förstör honom”.

ANNONS

 

SPANIENSpanien

Marca har ett lagfoto till rubriken ”Muren” som väl ändå borde vara en slags hyllning till någon som inte är med på bilden: Rafael Benítez. Marca skriver om ”det bästa försvaret i Real Madrids historia”, att man bara släppt in två mål på elva matcher, och i snitt 0,18 mål per match. Det finns även en rapport från Real Madrids sjukstuga: ”Benzema missar ’finalen’ mot Celta”, däremot är Kovacic tillbaka. Tidningen bjuder vidare på ett ”Kom igen, Johan!” till cancersjuke Barçalegendaren Cruyff samt ”Ett föga trovärdigt klagomål”, ett tillbakavisande av uppgifterna från en domare om att förbundet ville ha beslut till Real Madrids fördel i El Clásico.

Mundo Deportivo ger förstås stort utrymme till beskedet om att Cruyff drabbats av lungcancer och försöker med en slags uppmuntran i ”Ánimo Cruyff”, ungefär ”Kom igen, Cruyff”. MD:s rubrik om Messi ser nästan ut som ett svar till The Suns uppgifter om engelskt intresse. ”Jag trivs i Barça, jag har mitt liv här”.

ANNONS

Sport har självklart också med Cruyff men ger El Clásico störst utrymme. ”Ingen vill döma El Clàsico” är rubriken. ”Den anonyma uppgiften har skapat panik bland domarna”, skriver Sport.

La Voz de Galicia bjuder på en intervju med John Guidetti inför helgens match mot Real Madrid. Han betonar att han accepterar sin magra speltid, men svarar förstås att ”Det vore en dröm att göra mål mot Real Madrid”, och lägger till, ”Jag har bekanta som kommer ner för att se matchen och vanligen när de kommer gör jag mål, så förhoppningsvis blir det likadant den här gången”. Mer här.

 

FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe sammanfattar läget i Lyon inför mötet med Toulouse under stora rubriken ”I kaos”. Som för att understryka det hela tillägger man ”katastrofala resultat i Europaspelet, spänning i omklädningsrummet – krisen pyr i Lyon”. Men även Zlatans ansikte pryder ettan. ”Zlatan, en vikt att bära på för PSG?”. Inne i tidningen spelar hans klena statistik i matchen mot PSG mot en artikel med rubriken ”Ibra möter sina begränsningar”. Frågan om Zlatans plats i laget förs upp igen. ”Man får kanske reta upp honom, för att få igång honom”, säger bereste tränaren Vahid Hlihodzic,”peta honom till en åttondels- eller kvartsfinal för att väcka honom. Det är hans sista år (i PSG), klubben förväntar sig mycket av honom”I gårdagens Headlines webb-tv diskuterades frågan om petning. Vi kommer att behöva återkomma till ämnet i dag, som vanligt vid tiotiden.

ANNONS

Le Parisien menar att ”PSG måste ställa sig frågor” efter insatsen mot Real Madrid. Tidningen tar upp ett par ämnen: ett alltför förutsägbart spel, bristande vilja och ett tamt anfall. Nästan som en uppföljning på det finns en webbfråga om hur man får in Pastore i laget. Frågan lyder ”Vilken anfallare borde lämna plats för Pastore?”. Svaret är tydligt: Zlatan Ibrahimovic. Svensken har hittills fått 78,9 procent av rösterna, mot Di Marias 10,7 och Cavanis 10,4.

 

ÖVRIGT

PortugalBild (Tyskland) följer upp korruptionsanklagelserna mot Tysklands-VM 2006 stort. ”Vi köpte det inte”, är det tydliga svaret från förbundsordförande Niersbach som bildar rubrik, men det följs av ett ”men…”, och reser fler frågetecken kring bland annat utbetalningar. Från fotbollsplanen är det framför allt ”Målshow från Aubameyang” som märks. Anfallaren gjorde alla tre när Dortmund vann (3-1 mot Gabala). Bild fortsätter också sin närmast dagliga rapportering kring Klopp. Den här gången med ”Klopp fick knyta näven i måljubel”. Tidningen skriver vidare att Klopp vid sidlinjen ”visade att ’The Normal One’ är i toppform. Men det är inte hans lag”.

ANNONS

De Telegraaf (Holland) har inte oväntat Cruyffs lungcancerbesked som stor nyhet även på nyhetsettan. ”Cruyff förblir positiv”.

Record (Portugal) slår sig för sitt portugisiska bröst med rubriken ”100 procent” och resultaten från Europa League: FC Basel-Belenenses 1-2, Braga-Marseille 3-2, Sporting-Skenderbeu 4-1.

 

Publicerad 2015-10-23 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto