POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Sluta spotta på Zlatan”

ENGLAND

Daily Mail går i bräschen bland engelska medier kring Mourinhos framtid. På nästan samtliga sportettor finns uppgifter om att Abramovitj till slut tröttnat: förluster den här veckan och det är över för portugisen. Daily Mail uppger, tillsammans med den standardiserade röda ”exklusiv”-markeringen och rubriken ”Chelsea planerar för Mourinhos uttåg”, även potentiella ersättare: Ancelotti eller Hiddink på kort sikt, medan Guardiola eller Simeone är önskemålet till sommaren. Någon tillstymmelse till källa finns förstås inte. Men även övriga medier ritar i alla fall upp liknande tidslinje.

The Times har i sin fotbollsdel påståendet att ”Mourinho är en stor förlust ifrån sparken”, det vill säga Liverpool nästa lördag. Tidningen påpekar att även om Chelsealedningen för tre veckor sedan gav Mourinho sitt stöd, så är man bekymrade över det odisciplinerade framträdandet från tränaren och spelarna.

Daily Telegraph toppar med att ”Van Gaal är ’sjukt trött’ på granskningen av Rooneys form”. Ett uttalande som kom på presskonferensen efter ännu ett blekt framträdande av lagkaptenen (0-0 mot Manchester City). Tidningen uppger angående situationen i Chelsea att mellanhänder, utan band till klubben, försöker få grönt ljus från Pep Guardiola till att ta över på Stamford Bridge OM José Mourinho får sparken. Ganska tunn story. En annan rubrik på sportettan är om Londonrivalen Tottenham, ”Kung Harry: Kane tillbaka med besked via hattrick på sydkusten” (5-1 mot Bournemouth)

untitled2Daily Express skriver att det var ”Män-pojkar 5-1”, vilket inte är tidningens omdöme av matchen, utan vad som faktiskt sades i högtalarna på arenan, plus ett ”It’s fucking unbelievable”. Men det var inte speakern på arenan, utan ljudet från en supporterinspelning utanför arenan (video om händelsen, extern länk) som tydligen hamnat på samma frekvens. Ett obligatoriskt Klopp-rim hinner tidningen också med, om att Mourinho riskerar ”Klopp chop”, alltså sparken vid förlust mot Liverpool. Sedan tar man också med beskedet att ”Sherwood fick betala för Villas kräftgång”, det vill säga fick sparken.

The Sun har under ordleken ”Nytt Garde” med vad som antagligen är franska Canal Plus-uppgifter i går kväll (engelska tidningar anger som bekant ytterst ogärna källor) om att Villa för samtal med Remi Garde (tidigare Lyon), som ersättare till Sherwood. Till skillnad från andra medier hävdar The Sun i en exklusiv-stämplad artikel att ”Mourinho ’sitter säkert’”.

Manchester Evening News mest lästa artiklar på nätet handlar alla om Rooney. Högst upp på nyhetsettan ligger på morgonen också ”Unitedfans vill att Van Gaal petar Rooney”.

Newcastle Chronicle har liksom på MEN samtliga fem mest lästa artiklar om ett derby, här om ännu ett misslyckat (0-3 mot Sunderland)

 

ITALIENuntitled1

La Gazzetta dello Sport låter Moto-GP breda ut sig så pass att fotbollen får spela underordnad roll på tidningens etta. Men visst finns där ett ”Roma tar kommandot”, efter triumfen på Artemio Franco (2-1 mot Fiorentina). Sedan följer en rubrik som går i ljusblått. ”På andra plats är man…fyra”. För både ljusblåklädda Napoli (1-0 mot Chievo) och Lazio (3-0 mot Torino) är nu ifatt Inter och Fiorentina på 18 poäng, två efter nya serieledaren Roma. Noterbart är också att Helander får sämst betyg på plan i Veronas förlustmatch (Sampdoria 1-4)

Corriere dello Sport nöjer sig med ettan och tvåan i tätkvintetten i sin rubriken, ”Uppvisning av Roma och Napoli”. En annan större rubrik är ”Vilken Dybala! Juve reser sig”. Efter växande kritik mot att tränare Allegri inte använt nyförvärvet tillräckligt fanns han med i startelvan i går – och gjorde ett mål och assisterade till ett annat (2-0 mot Atalanta).

Tuttosport är tydlig i sitt budskap ”Aldrig mer utan” och så bild på Dybala. Under rubriken skriver tidningen att ”den argentinska talangen hjälper Juve att hitta segerformeln”. Man noterar också att Pogba missade en straff. Som Dybala förstås hade fixat. Där finns också en mindre rubrik om att ”Milan fick andas i sista stund: Miha räddad”. Segern säkrades sent mot motståndare med tio man större delen av matchen (2-1 mot Sassuolo). ”Berlusconi är inte nöjd”, skriver Tuttosport, och på läktarna fanns banderoller mot sportchefen Galliani, som man menar slösat bort klubbens pengar.

 

SPANIEN

untitled0Marca har liksom Gazzettan i Italien Moto-GP i fokus och fotbollen får mest gnaga på kanterna av tidningens framsida. Där finns ”Carasco leder Atlético till en stor seger” (2-1 mot Valencia) och där finns ”Keylor ’Paras’”. Ja, Kelor ”Parad”, alltså. För det är så den alltmer imponerande Real Madrid-målvakten enligt Marca döpts om av lagkompisarna.

AS har också Navas som dragplåster, och låter statistiken tala för honom som den för närvarande främste i de stora ligorna. Man jämför med Neuer, Hart, Trapp och Szczesny och konstaterar att Navas blott tre insläppta mål och 27 räddningar är bäst.

Sport skriker ut ”Suárez, Suárez, Suárez!”, vilket också representerar de tre mål uruguayanen stod för när Barça vände (3-1 mot Eibar). Uppföljningen är inte lika jublande. ”Barça vinner utan att briljera och utvisade Mascherano riskerar att missa El Clásico”. Enligt uppgift kan den omskolade backen stängas av fyra matcher för att ha sagt några inte väl valda ord till domaren om dennes mamma. Tidningen noterar inte utan irritation att domaren är från Madrid.

Mundo Deportivo har bild på en gapande Suárez och rubriken ”Rovdjur”. Det är dock inte anfallarens fallenhet för att sätta tänderna i motståndare som är anledning till rubriken, utan hans målinstinkt.

Läs även Pinthorps blogg om Navas

 

FRANKRIKEuntitled

L’Equipe menar att PSG:s storseger (4-1 mot Saint-Etienne) var ”En styrke-demonstration”. Lite syrligt är rubriken inne i tidningen ”Det är enklare i Ligue 1”, vilket förstås är en passning till det mindre lyckade framträdandet mot Real Madrid i veckan. Zlatan Ibrahimovic får som flera PSG-spelare en åtta (av tio) i betyg, höjs fram som en av de tre bästa i matchen och tar även plats i tidningens Veckans Lag. Bara fem utespelare i Ligue 1 har nu också ett högre betygssnitt än Zlatan (Lassana Diarra, Marseille, toppa). Tränare Blanc höjer fram sin anfallstrio. ”Vad som är intressant är att det funkar för Cavani och Ibra. De hittade varandra fint, och dessutom gjorde Di María en utmärkt andra halvlek”.

Le Parisien har en leende Cavani på nyhetsettan till ord som kanske kan översättas till något i stil med ”PSG uppe bland molnen” (”Ca plane pour PSG”). Tidningen ger dock Zlatan blott 6,5 i betyg. ”Det här var bästa svaret, frustar målskytten Kurzawa på frågan om hur man reagerat på kritiken efter Real Madrid-matchen.

Canal+ välkände krönikör Pierre Ménès fångar i sin blogg efter matchen upp det fina samarabetet Cavani-Zlatan men också kritikerstormen mot svensken, som tog ny fart efter Real Madrid-matchen. ”När man får se en spelare av Ibrahimovics kaliber i Frankrike varje vecka, så kunde man snarare än spotta på honom för en fyra, fem dåliga matcher försöka uppskatta den han är och det han tillför vår liga”.

Le Progès, regionaltidningen i Saint-Etienne-regionen, konstaterar på sin sportetta att ”Saint-Etienne faller för ledarens lag”.

 

TYSKLAND

9876_15xw1fud1xsma4djv5__g658j7oazg__Bild hänger sig kvar vid korruptionsanklagelserna mot VM 2006. ”När ska Franz tala?”, skriver tidningen, men det är knappast en fråga man ställer utan en uppmaning. Bild sätter upp tio punkter där man kräver klargörande från fotbollsfolk på höga stolar både i Tyskland och utomlands, men en av punkterna är också att Der Spiegel, som lanserade anklagelserna, kommer med bevis på att röster köpts. Man kan inte lämna Bild därhän utan att nämna sköna rubriken ”Das Knochenbrecher-foul” (alltså ”Benknäckartacklingen”). Det liksom hörs hur ont det gör. Den syftar på Schalkes Johannes Geis brutala spark på André Hahn (3-1 till Mönchengladbach). Hahn, som troligen skadat knäet svårt, kommer att läkarundersökas i dag.

Kicker kanske hade känts mer dagsfärsk med ”Aubameyang” som rubrik över hela måndagsnumret, men det är ”Lewandowski” som gäller. Tidningen har följt anfallarens väg till stjärnorna, men fokuserat på starten, i Polen. Rubriken inne i tidningen är också ”Där allt började”. Mönchengladbachs tränare Eberl blickar också framåt från tidningens etta, mot ett bestämt mål. ”En titel är min dröm”, lyder rubriken.

  

ÖVRIGT

De Telegraaf (Holland) uppmärksammar hur Johan Cuyff, legendaren som fått beskedet att han fått lungcancer, hyllades på matcher runtom i Holland. ”Emotionellt och värmande för hjärtat”, svarar Cruyff genom tidningen.abola

Fotomaç (Turkiet) vaskar bland orden och får fram ”Die-gol-can”, som syftar på de båda målskyttarna i Istanbulderbyt
(Fenerbahçe-Galatasaray 1-1), Diego och Olcan Adin och ordet för mål (”gol”).

A Bola (Portugal) ger Lissabonderbyt bibliska dimensioner. ”Jesus – Ljusets herre”. Det handlar om Sportingtränaren Jorge Jesus, det handlar om Benficas Estádio da Luz (”Ljusets stadion”) och det handlar om att den förre Benficatränaren kom tillbaka och vann med 3-0 med sin nya klubb (Sportings första derbyseger på Benficas arena sedan 2006).

VG (Norge) konstaterar helt enkelt att det är ”Guldfest”, sedan Rosenborg säkrat titeln i Norge med två omgångar kvar (efter 3-3 mot Strömsgodset).

 

Publicerad 2015-10-26 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto