Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinho öppnar för PSG och Inter

Headlines Blogg


ENGLAND

untitled0Daily Mirror inleder vad som är – surprise, surprise – ännu en dag med Mourinhos nuna överallt på sportens ettor. ”Slut” är den korta men kärnfulla rubriken som täcker hela sidan. Tidningen hävdar att ”Chelseaspelarna tror att Josés tid på Stamford Bridge är över” samt att ”spelarna är förvånade över hans uppträdande”. Någon som också ifrågasatts på senare tid men som får mjukare rubriker i dag är en nybliven 30-åring i Manchester. ”Generöse Rooneys tio miljoner pund till välgörenhet”, handlar om att pengarna från en sk testimonial-match som arrangeras för anfallaren efter tolv år i United nästa år, ska gå till välgörenhet för barn.

Annons

Daily Mail slår upp Mourinho lika stort men ”bara” med ”José riskerar arenaförbud”. Vad portugisen enligt domarrapporten sagt i halvtid (West Ham-Chelsea) till domaren Jon Moss är ”Wenger hade rätt, du är en jävla mjukis”.

The Times menar att ”Mourinho är i fara efter domarsågning”. Enligt tidningen riskerar han böter och upp till fem matchers avstängning då West Ham-incidenten är sjätte gången på två år som han ställs till svars av förbundet.

Daily Telegraph är också inne på avstängning med rubriken ”Mourinho kan portas från viktiga mötet med Liverpool”. Krönikören Jason Burt menar att ”The Special One måste be om ursäkt” och uttrycker sig sedan dramatiskt inne i tidningen. ”Nu måste han anpassa sig eller dö”. Telegraph uppger också lite vid sidan av att Zenith är intresserade av att låna Falcao i januari.

Annons

The Sun påpekar att José måste hålla tyst, ”Kop it”, som en hint om att Liverpoolmatchen är i fara. Inne tidningen uppger The Sun ”exklusivt” att bänkade Andros Townsend är beredd att lämna Tottenham och att klubben i stället blickar mot Yannick Bolasie i Crystal Palace.

The Independent har en helt annan vinkel på Mourinho-kaoset än övriga tidningar. Tidningen uppger att representanter för Mourinho redan börjat känna av med PSG och Inter om intresse finns om tiden i Chelsea tar slut. Mellanhänder ska ha varit i kontakt med de båda klubbarna, med den franska klubben som portugisens förstaval.

Läs även Peter Hyllmans blogg om Mourinho

 

ITALIENuntitled

La Gazzetta dello Sport låter ”Attack med kraft” suga in läsarna till text om främst Serie A:s nya etta och tvåa, lagen från sydligare breddgrader: Roma och Napoli. Man dramatisera det hela med att ”det finns en ny väg till titeln och den går via en kamp som aldrig skådats. Nordlagen riskerar att bli stående vid sidan av”. Inne i tidningen jämförs nördig statistik (Napoli pressar och plockar bollen högst upp i banan av de fem i topp, 38,2 meter, medan Roma är lägst, 34,1 m) och fotbollsprofilers tips (24 tror mer på Napoli som scudetto-vinnare, 22 på Napoli).

Annons

Corriere dello Sport har ett liknande tema. ”En scudetto-kamp som aldrig förr”. Man påpekar att ”Bara två poäng skiljer fem klubbar” och att ”Juve och Milan växer” där bakom kvintetten. CdS slår också upp att Serie D-klubben Tarantos spelare överfölls av klubbens egna ultras när de kom efter en förlust mot Turris.

Tuttosport blickar inte ut över en trafikerade scudettoväg i dag, utan nöjer sig med att beundra en av fordonen som fortfarande försöker komma ut på den. Svaret kanske är ”Formula KheDybala”. I alla fall menar Tuttosport att ”Juve är på väg tillbaka tack vare de två essen” Khedira och Dybala. Den förstnämnde har ”gett mittfältet stabilitet tillbaka” och den sistnämnde ”har blivit en garant för mål och fantasi”. Fast även Tuttosport klämmer in en lite rubrik om läget i toppen. ”Aldrig förr har det varit så tätt mellan så många i toppen”.

Annons

Läs även Lorenzo Medicis blogg om Roma och Napoli

 

SPANIEN

1444274876_378804_1445919883_portadadelperiodico_grandeMarca fortsätter med nya Madridgunstlingen på ettan. ”Förlängning på gång” handlar om att ”Real Madrid vill förbättra Keylor Navas kontrakt”. Målvakten som Real Madrid gärna ville och var så ytterst nära att skeppa bort i somras för att få David De Gea. Tidningen hyllar också Marcelo som ”Tre-i-ett”-spelaren; i försvar, i anfall och i inspiration.

AS rör säkert upp Madridkänslor med rubriken ”Mascherano spelar El Clásico”. Bakgrunden är att Mascherano fick rött kort i helgen. Men avstängningen kan hävas på en teknikalitet. För domaren uppger bland annat att han delade ut kortet för att Barçaspelaren använt en förolämpning med ”mamma” inblandad men tv-bilder ska visa att Mascherano sa ”syster”, vilket Barça också påpekar i sitt överklagande.

Annons

Sport menar att Barça-anfallet är ”En tridente på två”, att ”Neymar och Suárez håller ihop anfallet i Messis frånvaro”. Sport skjuter också in en obligatorisk förminskning av en ärkefiende i hyllningen, då Suárez ”har gjort fler mål och är dubbelt så effektiv som Cristiano Ronaldo”. I en mindre rubrik påpekas att ”Barça överklagar Mascherano”, som bestraffas efter skällsord mot domare.

Mundo Deportivo gullar med Luis Suarez under rubriken ”Den förtjänar du”, och skryter med att uruguayanen ”visar upp hattrickbollen för MD, som hans lagkompisar signerat”.

Faro de Vigo har efter måndagens träning snappat upp lite citat från John Guidetti, som säger att Toto Berizzo ”Troligen är den bästa tränare jag haft i mitt liv”. Den svenske anfallaren är också angelägen om att få speltid den närmaste tiden. ”Jag hoppas det. Jag har två viktiga playoffmatcher och vill vara väl förberedd”. Han vill inte heller gå in på domarkritik efter Celtas match mot Real Madrid, och får nog många spanjorer att sätta i halsen när han diplomatiskt säger att ”I Spanien har vi de bästa domarna”.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe påpekar, nu när titeln tycks vara en transportsträcka, att ”PSG har sex rekord att slå” och i procent sannolikhet att slå det: flest poäng (80 procent), segrar på bortaplan (75), största avstånd till tvåa (70), matcher i följd utan förlust (65), segermatcher i följd (50) och flest mål (5).une_hd

Le Parisien tar grepp på sommarens nyförvärv i PSG under rubriken ”Det är Trapp och de andra”. Tidningens summering efter en fjärdedel av säsongen mynna ut i att det bara är målvakten som på allvar etablerat sig med den äran, medan Di María, Kurzawa och Stambouli av olika anledningar ännu inte kan ses som succévärvningar.

France Football har Marco Verratti (visst finns det stänk av Joaquin Phoenix?), som dragplåster för veckans nummer, som utkommer i morgon. ”Den unike”, lyder rubriken om PSG-italienaren, som porträtteras stort. På ledarsidan är det debatten om Zlatan som lyfts. FF menar att det är befogat att ifrågasätta om Zlatan alltid ska spela men menar att ett så känsligt beslut kan skjutas upp. ”Varför skulle Blanc dra ut sprinten på en granat i oktober när ingen fara finns i sikte?”, som man elegant uttrycker det. Tidningen har också fokus på succéklubben Nice. ”Vår modell, om man tänker bort skillnader i klubbarnas dimensioner, är Sevilla”, säger Nice vd Julien Fournier.

Annons

 

TYSKLAND

coverBild släpper inte taget om korruptionsanklagelserna kring VM 2006, som även i dag breder ut sig stort på förstasidan. ”Beckenbauer i fyra timmars advokatförhör”, och tillägget ”Jag svarade på alla frågor”. Tidningen följer också upp Geis toktackling med rubriken ”Fem matchers avstängning för benknäckaren” (plus 15 000 euro i böter) och frågar sig ”Är det verkligen tillräckligt?”. Anledningen till det, enligt tidningen, låga straffet för Schalkespelaren, som sparkade sönder benet på Mönchengladbachs André Hahn, är att Geiss tidigare inte blivit utvisad.

Süddeuteche Zeitung fokuserar på nästjumbon Hoffenheim, som kallat in veteranen Huub Stevens att ersätta Gisold. Rubrik: ”Expert på nödsituationer”.

Läs även Adam Nilssons blogg om förändringarna i Hoffenheim.

 

ÖVRIGT

Kommersant (Ryssland) rapporterar om en uppseendeväckande uppföljning på rasistincidentend på Kievs Olympiastadion förra veckan, när några svarta åskådare blev överfallna på läktaren under CL-matchen mot Chelsea. Olympiastadions vd, Vladimir Spilnitjenko, anser att en lösning kan vara…separat sektion för svarta supportar (!). Dynamo Kiev, som redan tidigare i år straffats av Uefa för rasismincident, riskerar hård bestraffning av Uefa.

Annons
Publicerad 2015-10-27 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto