POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Zlatan närmar sig Beckhams Miami

ENGLAND

a1Daily Mirror spekulerar vidare i tränarskifte i Chelsea med en ordvits på ändelsen i Ancelottis namn, ”I want the lotti”. Tidningen påstår, under markeringen ”exklusivt”, att italienaren sagt till vänner att han endast är intresserad av tränarposten om den är på lång sikt, inte bara tillfällig.

The Times konstaterar att ”Mourinho straffades i och med den senaste förlusten på just straffar (1-1 mot Stoke i ligacupen, 4-5 efter str). Dessutom fick Londonlaget Diego Costa skadad. Anfallaren missar helgens match mot Liverpool.

The Sun tar med sig namnet på Chelseas motståndare till rubriken och använder smarta ”Stoked the fire”, (alltså ”kastade ved på brasan” under Mourinho), och menar att portugisen är ”på fallrepet”. Inne i tidningen skriver man att Aston Villas diskussioner med Remi Garde som ersättare till sparkade Tim Sherwood drar ut på tiden och att Birminghamklubben i stället kan vända sig till Saint-Etiennes Christophe Galtier.

Daliy Express är en av många ”Daily”-tidningar som för en gång skull inte är en ”Daily Mourinho”. För Chelseas ligacupmatch slutade för sent i går kväll. I stället skildras Arsenals cupmisär (0-3 mot Sheffield Wed) stort, med ”Gunners haltar ut”. För Wengers lag fick inte bara stryk utan också Oxlade-Chamberlain och Walcoytt skadade och utbytta.

Daily Telegraph har rubriken: ”Wengers mardröm”.

The Guardian: ”Ljuvligt Wednesday chockar Wenger och ett Arsenal där skadorna tilltar”.

Daily Star skriver om ”Crock Guns stunned”, vilket är en krånglig ordlek med Arsenals smeknamn, skador och förlust. Tidningen menar vidare att det råder en ”Anfallskris på Anfield”, sedan även Benteke är ett frågetecken inför mötet med Chelsea på lördag.

The Independent slänger ut en sen sportetta, som får med Chelseas förlust, som förstås har med Arsenals, och som dessutom har med en klubb med betydligt större problem, här bara det senaste: ”Cellinos beslut att dumpa dräktsponsor kan kosta Leeds fem miljoner pund”.

Läs även Peter Hyllmans blogg: ”Aston Villa i behov av reform och vision men…”

 

ITALIEN

a2La Gazzetta dello Sport skriver att ”Inter återfinner Icardi och toppen”, som ett uttryck för att anfallaren är tillbaka med mål och att Milanoklubben efter gårdagens seger (1-0 mot Bologna) för i alla fall ett dygn är tillbaka som serieledare. Och i tidningens ögon tillbaka som spelmässigt ”fula men hänsynslösa”. Segern var Inters femte med 1-0 på tio spelade matcher, och segermålet kom trots att man var reducerade till tio man.

Corriere dello Sport påpekar med ”Icardi-Handanovic” spelarna bakom segern i Bologna och att ”Inter är etta”, huvudrubriken. Inför kvällens matcher finns rubrik om Inter-rivalerna i toppen: ”Roma och Napoli söker femman”, det vill säga femte raka segern.

Tuttosport stoltserar med en intervju med franske förbundskaptenen Didier Deschamps och ämnet är givet. Rubriken är ”Juve har kuren för Pogba”, och förklaringen är att ”Paul har behov av lugn, och av att behandlas som en person inte som personlighet”, alltså inte som någon stjärna. Deschamps öser beröm över sin landslagsmittfältare med nummer 10, men påpekar att ”han behöver dock utföra det defensiva arbetet även om han inte gillar det”.

 

SPANIEN

a3Marca utbrister i ett ”Äntligen” över bild på tidigare skadade James Rodríguez i träning och texten ”Colombianen är tillbaka efter 50 dagar”. Tidningen understryker att James är en ”nyckelspelare för Benítez” och att Real Madrid ”vinner fler matcher och gör fler matcher med honom” i laget. Tidningen driver också lite med Barças motto ”Mer än en klubb”, då man sätter den rubriken för lagets cupmotståndare i dag, Villanovense, där spelarna har andra jobb än att bara vara fotbollsspelare.

AS hänger sig fast vid gårdagens snackis, ”Valls erbjuder Barça en plats i Frankrike”, alltså att den franske premiärministern (vagt) välkomnade den katalanska storklubben till Ligue 1, om den skulle lämna La Liga.

Sport klär förstasidan med besked som tidningens läsare vill ha, ”Messi på gång” och tillägget ”mot El Clásico”. Argentinaren ska ha gått in i ”den tredje fasen i rehabiliteringsprocessen”, vad det nu innebär. Man kan inte heller låta bli att sparka på ärkefiender med rubrikerna ”Mourinho når botten” och ”För att köpa land får Real Madrid ’bidrag’ av skattepengar på tio miljoner euro”.

Mundo Deportivo pekar på ”Tre vägar” om Barca värvar i januarifönstret. Det är ”Nolito” (”som är den enda som Luis Enrique själv garanterat vill ha”), ”En ung spelare – El Ghazi” (”som scoutats av klubben”) eller ”En veteran – Van Persie” (”som namnet enligt ’Larsson-modellen’ tillsammans med mexikanen Vela”).

L’Esportiu, en annan katalansk sporttidning, sätter politiken i centrum inför Barças inträde i cupspelet, ”Cupen, ja – Kungen, nej”, är beskedet om Copa del Rey, ”Kungens cup”.

Läs Adam Pinthorps blogg: ”Spelaren som krossade Torres målrekord och fick Morata att lämna Atlético”

 

FRANKRIKE

l_equip.750L’Equipe låter Zlatans ansikte pryda förstasidan mot bakgrund av en amerikansk flagga och med en mindre bild på David Beckham. Rubriken är ”Big Bang i Miami” och handlar om en flytt till klubben engelsmannen starar upp. En bit ner i tidningens huvudartikel kommer den tydligaste förklaringen, ”enligt källor nära spelaren lockas han (Zlatan) mer och mer av tanken på att ansluta till projektet i Miami, lett av David Beckham”. Tidningen radar sedan upp skäl till USA-flytten. Som de goda relationerna med Beckham, som att Zlatan varit galjonsfigur för ett nytt projekt i Paris, så varför inte ett annat nytt projekt, som att familjen redan förlägger semestrar till Florida och som att han förstås redan tidigare öppnat för en USA-flytt. Andra lag som uppges intresserade finns i Los Angeles och New York, menar L’Equipe, som sedan spekulerar i ersättare i PSG. Enligt tidningen är Cristiano Ronaldo fortfarande första prioritet, men Neymar och Lewandowski är alternativ. Två spelare som PSG redan tidigare visat intresse för.

Le Parisien lyfter de nya FFP-direktiven i flera artiklar. Den som får huvudrubriken är Andrea Traverso, som man kallar ”Herr Financial Fair Play”, då han ansvarar för klubblicenserna och FFP hos Uefa. Och man får svaret från honom som man vill ha till rubriken: ”PSG kan köpa Cristiano Ronaldo”.

RMC Sport har en intervju med Samuel Eto’o, som säger att det kunde ha blivit han som hamnade i PSG den där sommaren 2012. ”Innan Zlatan anlände, så diskuterade vi flera gånger med ”Leo” (dåvarande sportchefen Leonardo) om att jag skulle komma, men i slutändan blev det inget”. Den afrikanske legendaren tror också Zlatan kan leda PSG till CL-triumf. Läs mer här.

 

TYSKLAND

a5Bild ordvitsar med att ”Bayern siegt pottschön”, vilket blir en motsats till uttrycket ”potthässlich” (ung ”ful som stryk”), och där pott kan syfta på cup. Och anledningen, då? Jo, förstås gårdagens cupseger borta mot regerande mästarna (3-1 mot Wolfsburg). Värre då för Frankfurt, som förlorade mot ett tredjedivisionsgäng (0-1 mot Erzgebirge Aue), och där tränaren tilldelas rubriken ”För Veh är det kris igen”.

Sport-Bild kommer ut med sitt veckonummer som har ett tränartema under huvudrubriken ”Galna Bundesliga”. Det följs av ”Tio segrar, men Pep låter Bayern förbli otåliga” och ”Fem segrar, men Mönchengladbach låter Schubert förbli otålig”. Tidningen har nämligen de 18 tränarna och deras kontrakt i fokus. Men det är inte bara tränare i Tyskland som får strålkastarljusen på sig. Sport-Bild frågar sig nämligen också inför helgens möte på Stamford Bridge om ”Kan ’The Normal One” få ’The Special One’ att kraschlanda?”.

Publicerad 2015-10-28 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto