POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Nu är det upp till Zlatan & Co”

    ENGLAND

untitledThe Sun får inleda med dagens första av många ordvitsar med namnet på nye Aston Villa-tränaren Remi Garde. ”Oh my Garde!”, behöver kanske inte översättas och kanske inte heller förklaras närmare än att fransmannen var på White Hart Lane och såg sin kommande klubb spela (1-3 mot Tottenham), innan han tar över. Men det är förstås en annan tränare som stjäl de fetaste rubrikerna. ”Basket case” syftar på att Mourinho tappat det, men också att han en gång påstås ha gömt sig en tvättkorg för att kommunicera med sina spelare när han fått en avstängning. Och avstängning har han fått. Från lördagens match mot Stoke. Och en stämning har han också fått. Från förre Chelseadoktorn Eva Carneiro. Så The Sun (som ju tvärsäkert påstod att matchen i lördags var ”Dagen D”) undrar ”Kommer Roman att tåla mycket mer?”.

Daily Mirror kör också fram tvättkorgen för Mourinho, ”Basket case”, och drar fram en ordvits för Garde, ”Spurs wreck home Garde” (av ”home guard”, alltså hemvärn). En liten sångreferens blir det i ”Stand by your Man”, om att Van Gaal tycker att fansen ska ge en viss kämpande Man United-lagkapten med nummer 10 på tröjan sitt stöd.

Daily Express då? Jo, det blir ett ”Villa needs a life Garde” (av ”Lifeguard”, livräddare). Tidningen har också en artikel som hänvisar till den mystiske ”The Secret Footballer”, som i sin tur pekar ut Cesc Fabregas som den som ligger bakom ett påstått spelarmyteri i Chelsea. Enligt tidningen kan det också bli aktuellt att Van Gaal bänkar Rooney, som United-fans alltmer börjat snacka om.

Daily Mail drar sin Remi Garde-vits: ”Villa let their Garde down” (get it?), innan man ger sig på Mourinho som är ”På fallrepet”. Enligt tidningen är Ancelotti aktuell som ersättare men tillsammans med förre Chelsea-spelaren Claude Makélélé, senast tränare för Bastia.

Daily Telegraph sticker ut. Inte med avsaknad av Mourinho – hans misär finns men. Men med avsaknad av Garde-ordvitsar och med fokus på vinnande lag på White Hart Lane, ”Spurs lyfter”.

The Times skriver förstås också om förestående stadionportning och stämning för Mourinho, men också om portugisens framtid. För enligt tidningen är Mourinho och familj så rotad i England att han vill kvar, även om det inte blir med Chelsea, och det finns enligt The Times inga klausuler i hans kontrakt som hindrar honom från att ta över en annan Premier League-klubb. Eller troligare National League South-klubb, så som saker och ting går för närvarande.

The Independent sammanfattar det hela med ”Mourinhos miserabla måndag”. Och föga talar för att kommande veckodagar erbjuder honom så mycket bättre, om man får tro den engelska pressen.

Läs även Peter Hyllmans blogg om Remi Garde

 

sadITALIEN

La Gazzetta dello Sport gör en anspelning på nyligen avslutade Expo 2015 i Milano, med logga och allt, och menar att ”Expon fortsätter” i form av stadens lag Milan och Inter och deras tränare. ”Mancini är vid toppen och Mihajlovic växer”, konstaterar den Milanobaserade tidningen nöjt, och fortsätter: ”Milano blir huvudstad med stora projekt. De svartblå med en defensiv mur och de rödsvarta med kreativitetens vingar: så här långt kan de nå”. Bland smårubrikerna omkring märks en om Fiorentina, ”Viola är strålande, skjuter och håller i bollen som Barça”. Inne i tidningen tillhör Hiljemark den kvartett av Palermospelare som får lägst betyg, 5 av 10, efter gårdagens förlustmatch (0-1 mot Empoli). Inhopparen Quaison får 6.

Corriere dello Sport har citatrubriken ”Pogba stannar”, som en hänvisning till ett förtydligande av hans agent Mino Raiola. Fler vändor väntar garanterat. Ämnet blir också det övergripande temat inför Juventus CL-match mot Mönchengladbach i kväll, som också får det korta konstaterandet ”Vinner Juve är man vidare”. Under rubriken ”Roms prefekt attackerar Roma och Lazio” som följs av ”Gabrielli: Derby med tomma kurvor? Klubbarna hjälper inte staten”. Bakom orden döljer sig en frustration över hur staden ska handskas med derbyt den 8 november, och att det krävdes 1 700 poliser förra året. Med gårdagen match i åtanke skriver tidningen vidare att ”Palermo knockades, nu skakar det under Iachini”, alltså att Hiljemarks och Quaisons tränare riskerar sparken.

Tuttosport menar att ”Morata vill få utlopp” för frustrationen och ”släppa loss sin ilska mot tyskarna”. Låter spännande. Och lite farligt. Tidningen påpekar också att spanjoren är ”cupkung”. Man får också med lite svenskt kring CL på ettan. ”Ronaldo utmanar Ibra, men oroar Real. United avvaktar” – sistnämnda om portugisens framtid.

Läs även Lorenzo Medicis blogg om Milan

 

SPANIEN

cxadsfMarca fyllde ju ettan med Zlatan Ibrahimovic i går, och nog dyker svenskens ansikte upp i dag igen. Den här gången tillsammans med fem andra stjärnor inför kvällens Real Madrid-PSG, och under rubriken ”Den stora kvällen”. Och man matar på med sprakande ammunition. ”Stormatch på fullsatt Benabéu mot stjärnfylld rival” och ”Duell mellan obesegrade om förstaplatsen”, innan man också klämmer in att James är tillbaka och Jesé startar. Bortanför CL:s strålkastarljus finns en notis om att ”Kineser köper Espanyol”.

AS påpekar att Real Madrid är ”Utan Bale och och Benzema men med…” och så med stora bokstäver ”CRISTIANO”. Bland många artiklar inför Real Madrid-PSG finns också en med rubriken rubriken ”18 matcher på bortaplan mot stora klubbar, bara två mål…”. Kring Madrids andra CL-klubb, Atlético, finns också en rubrik på ettan. ”Torres kliver in från start mot Astana”.

Sport räknar på en Paul Pogba-värvning till texten ”Barça är medvetna om svårigheterna med en affär som är astronomisk”. Siffrorna man kommer fram till är 100 miljoner euro till Juventus, 10 milj euro till agenten (Mino Raiola) och 150 milj till Pogba själv (lönekostnader). Total kostnad alltså 260 miljoner euro. Zlatan klämmer sig in i en liten rubrik: ”Ibrahimovic på jakt på Bernabéu”.

Mundo Deportivo tittar på ”Alternativ till Pogba”, eftersom ”fransmannen inte längre är främsta mål för Barça”. Bilderna är på de tre hetaste: Verratti, Gündogan och Koke. Den tycks vara i fallande prioritetsordning för Barça, enligt MD, som också hävdar att Wiegl, Bazoer, Klaasen och Tielemans är ”unga spelare för framtiden” som lockar.

Läs även Adam Pinthorps blogg inför El Clásico

 

FRANKRIKE

svcsdvL’Equipe har bild på PSG:s anfallstrio med Zlatan i täten och rubriken ”Nu är det upp till dem”. Underrubriken är ”De tre Paris-anfallarna Edinson Cavani, Zlatan Ibrahimovic och Angel Di Maria måste i kväll visa sig värdiga klubbens ambitioner i Champions League”. L’Equipe ringar inne i tidningen in tre saker som behövs för framgång: ”Effektivitet i anfallet”, ”Stänga ytor” och ”Inte vara för passiva”.

Le Parisien tycks nästan komma med en varning till PSG på sin förstasida, ”Den här gången, var till er fördel!”. Inne i tidningen tar man på nytt upp besvikelsen över mötet på Parc des Princes och menar nu att ”man måste göra mål på Europas bästa försvar”.

France Football domineras av ”Operation överlevnad”, en fyllig lägesrapport av turbulenta Marseille. I en lång intervju i tidningen, som kommer ut på onsdag, diskuterar Yaya Touré de afrikanska spelarnas genomslag men också avsaknad av dem bland de allra bästa i världen. ”Tyvärr är det många som bara ser de glittrande sidorna av jobbet; pengarna, tjejerna, bilarna och kläderna”, beklagar sig mittfältaren. FF presenterar en omröstning om årets spelare så här långt. Totalt 13 132 har röstat, Veratti (PSG) har fått flest röster, 15 procent. Han följs av Ben Arfa (Nice) 13 samt Lassana Diarra (OM) och Nabil Fekir (Lyon) 12. Zlatan blev delad sjua med 4 procent.

 

ÖVRIGA

dsfsdfsdfBild (Tyskland) har på nyhetsettan sin allra största rubrik i FC Bayern-relaterade ”Hoeness ansöker om att bli släppt i förtid”. Den förre sportchefen har suttit av 17 månader av sitt straff för skattebrott och hoppas nu bli släppt i mars, uppger tidningen.

Ekstra Bladet (Danmark) har efter Morten Olsens truppresentation rubriken ”Det får inte misslyckas” över hela sportettan, och med bild där Zlatan åkt i backen.

Tribuna (Ukraina), den stora nätsidan, har gjort en löneliga för tränare i högsta divisionen. MFF:s motståndare Sjachtar har den solklart mest avlönade i form av Mircea Lucescu. Han har 4,5 milj US-dollar om året, motsvarande nästan 45 miljoner kr. Det kan jämföras med den grundlön på tre miljoner kr/år som MFF-tränaren Åge Hareide förra året uppgavs ha. Mer om ukrainska medier inför matchen mot MFF i Headlines webb-tv, som släpps vid 10-tiden. Håll till godo med inslag från TV4 så länge.

Läs även Lorenzo Medicis blogg om Veckans Europaelva

Publicerad 2015-11-03 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto