POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Cristianos ord till Blanc: ”Vill spela för dig”

ENGLAND

sun sportThe Sun överraskar, på flera plan, med en bild på än betydligt mer stajlad Wenger än man är van att se. Den är plockad från en bilaga av L’Equipe som heter Sport & Style, och där Wenger inte bara klär sig elegant utan också filosoferar. ”Jag är en guide, jag möjliggör för folk att uttrycka sig. Jag har inte skapat något, jag är någon som underlättar för skönheten hos andra att komma fram”. Tillbaka till tabloidernas vardag och Premier League. ”Jag kommer inte att visa José någon nåd”, påstås ”stridsropet” vara från Stokes tränare Mark Hughes inför helgens möte med Chelsea.

Daily Mirror firar Tottenhams hemmaseger (2-1 mot Anderlecht) och Liverpools bortaseger (1-0 mot Rubin Kazan) under rubriken ”Europafyrverkeri”, vilket också syftar på att det var Bonfire Night i England i går. Tidningen har sedan en fet rubrik i ”Vem tror du att du är, Vardy?”, med förklarande underrubriken ”Hodgson: Jamie borde inte säga att han vill spela längst fram – jag bestämmer var han spelar”. En annan rubrik på sportettan är synnerligen ansträngd, ”Garde: I’m Le Boss at Villa”.

Daily Mail fångar upp kramen Klopp delade ut till Liverpools segerskytt Ibe, och som fått spridning i social medier som klipp (extern länk) – ”Ibeee!”. Rubriken är ”Så ja, min grabb!”. En annan rubrik drar blickarna till sig, ”José tar kontrollen från hotellrum”. Mourinho misslyckades med sin överklagan av sin avstängning på en match, som också innebär att han inte ens får vistas på arenan. Men enligt tidningen kommer Mourinho tillåtas att ha kontakt med sina assisterande tränare via mobil från sitt hotellrum när man spelar borta mot Stoke på lördag.

The Times menar däremot att ”Mourinho funderar på en sen överklagan”, att Chelseatränaren fortfarande har en liten chans att slippa avstängningen. Men den artikeln göms bland sportsidorna inne i tidningen. På sportettan får bara en bild på Tottenhams målskytt Harry Kane plats bland rugby och cricket.

The Guardian bjuder främst på en intressant recension av filmen om Cristiano Ronaldo, som bland annat mynnar ut i att ”filmen är ett oerhört fåfänglighetsprojekt” och ”Det är svårt att inte få känslan av att Ronaldo skriker sitt eget namn när han har sex”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter då och då MotoGP-stjärnan Valentino Rossi ta störst plats på framsidan. I dag är en sådan dag. De italienska fotbollstriumferna  radas i stället upp i marginalen under överrubriken ”Europa League-trippeln”. I tur och ordning ”Vilken Gabbiadini! Napoli gör fem igen och går vidare som etta” (Napoli-Midtjylland 5-0), ”Viola, skalp i Polen: två magiska av Ilicic säkrar avancemang” (Lech Poznan-Fiorentina 0-2) och ”Lazio ok i Norge. Två av Djordjevic. Tankarna på derbyt” (Rosenborg-Lazio 0-2). Man synar också statistiken i den finare Europaturneringen, ”Juve och Roma – så svårt det är att tillhöra de stora i Champions League”. Till detta lägger GdS till ”minde bollinnehav, man faller lägre och skjuter mindre”.italien

Corriere dello Sport lyfter förstås också de tre italienska segrarna och fokuserar mest på ett ”Napoli som skrämmer”, med fem mål trots att Higuaín inte var med. Man tar även med citatet från forne Inter-ägaren Moratti om ett uppmärksammat spelarintresse, ”Pirlo i Inter är en strålande idé”.

Tuttosport låter sig inte dras med av de italienska triumfer i Europaspelet utan håller sig tryggt på hemmaplan, i Turin. Pogba-rubriken ”Juve, jag älskar dig”, är budskap för de redan frälsta. På det följer svulstiga rader som ”Det här är klubben som trott på mig: jag har förstått att får man bära Platinis, Baggios och Del Pieros tröja så måste man leda laget framåt…” bla, bla bla. Från Juve-fronten rapporterar tidningen vidare att ”Banega är i sökljuset för de svartvita”. Tuttosport gör också en förstasidesnotis om att ”Nu vill Chelsea ha Mancini”. Uppgifter om detta fanns även i Corriere della Sera i början av veckan.

Läs även Lorenzo Medicis blogg om Roma.

 

SPANIEN

marca spanienMarca ger sitt stöd till brottsmisstänkte Karim Benzema. Eller låter i alla fall Real Madrid göra det. ”Förtroende för Benzema”, är budskapet. Det följs av ”Florentino besöker Valdebebas för att visa sitt stöd för fransmannen”, kort sagt Reals ordförande på träningsanläggningen. Man noterar i en mindre rubrik att ”EM är i fara” för Benzema, med tanke på att det är landslagskollegan Valbuena som varit utsatt för utpressningsförsöket. Förstasidan är också fylld av klockangivelser och bilder, från Frankrike och från när han anlände till Spanien igen. Enligt Marca ”tränade Benzema för sig själv på kvällen”, och ”står till Benítez förfogande inför bortamatchen i Sevilla” i helgen.

AS har en framsida som ofta är kladdig av all sin text, så även i dag. Denna gång kring huvudordet ”Anklagad” och huvudpersonen Benzema. Man radar upp information i fallet, som vi alla redan känner till vid det här laget. Till de spanska lagens EL-segrar finns ett par smärre rubriker. ”Villarreal vinner i Minsk efter två mål av Soldado” (Dinamo Minsk-Villarreal 1-2) och man konstaterar från Athletics storseger (5-1 mot Partizan Belgrad) att det var ”Aduriz: 100 mål med Athletic”.

Sport har ett magert fotbollsutbud på ettan. En stor bild på en munter Neymar till citatrubriken ”Jag anpassade mitt spel till Messi”, och har sedan mage att beskriva det som att brasilianaren avslöjar ”sin stora hemlighet” bakom det lyckade samspelet.

Mundo Deportivo väljer att frossa i Real Madrids olycka. Man kör på förbrytarfoto på Benzema och rubriken ”Anklagad för konspiration och utpressning”. Även MD har Neymar med på tidningens framsida, men i en jämförelse, ”Neymar, den nye Ronnie”, komplett med bild på Neymar och Ronaldinho i liknande poser.

Läs även Adam Pinthorps blogg om Jesús Navas.

 

FRANKRIKE

ny bild franceL’Equipe använder ett märkligt fotomontage på sin framsida med Valbuenas och Benzemas huvuden nära varandra och rubriken ”Huvudvärk”. För tidningens blick följer stadigt vägen mot EM på hemmaplan. ”Risken finns att förbundskaptenen inte kommer att kunna ställa upp med det lag han hoppats på i EM”, skriver L’Equipe, och man kan föreställa sig en tung suck vid tillägget ”Den här nya affären svärtar på nytt ner landslagets anseende”. Inne i tidningen finns sju sidor med svallvågor i kölvattnet på ”Valbuena-Benzema”-affären, som den nu kallas. Bland övriga notiser i tidningen märks att forne Häcken-spelaren nu fått sitt straff för sitt agerande i Lorients-match förra helgen – sex matchers avstängning.

Le Parisien låter för andra dagen i rad sin nyhetsetta tas över av fallet Valbuena-Benzema. ”Samvetskval” är rubriken, ungefär, och förutom de två spelarna finns även bild på förbundskapten Deschamps. Bortanför den komplicerade och infekterade affären, så fortsätter Le Parisien att trumma på för en helt annan typ av affär: Cristiano Ronaldo. Flera artiklar i dag igen. Nu uppger tidningen att vad Cristiano viskade i örat på Blanc var ”Ni spelare fin fotboll, jag skulle gärna arbeta för dig”. Det låter nästan lite FÖR bra för att vara sant, men det är i alla fall vad Le Parisien skriver och hänvisar till ”våra källor”. Inför PSG:s match mot Toulouse på lördag finns ett rubrikvänligt citat från Toulousetränaren Dominique Arribagé: ”Vi är inte i Paris för att ta selfies med Zlatan”.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) undrar ”Förlänger Pep nu?”, sedan FC Bayern-tränaren påpekat att ”Under de två första åren kändes det som om det var Heynckes mentalitet som genomsyrade laget”, men att nu har han ändrat på det. Uppgifter i först spansk (sport) och sedan tysk (SportBild) press har antytt att ett tvåårskontrakt är på gång efter lång tids spekulationer om en flytt i sommar. Kring gårdagens Europa League är fokus på att ”Dortmund skjuter in sig till derbyt, men Reus skadade sig” (4-0 mot Qabala).

abola ovrigtDagbladet (Norge) är bara en av många norska tidningar som ägnar stort utrymme år Molde efter redan säkrat EL-avancemang. ”Belåten Solskjaer: ’Vi har skrivit historia’”– Det är tränarkommentaren efter segern i Glasgow (2-1 mot Celtic), samtidigt som han vädjar för sin kollega och landsman i motståndarlaget, Ronny Deila ”Jag hade behållit honom utan tvekan. Han är den rätta tränaren för Celtic”.

De Telegraaf (Holland) har på sportettan besvikna rubriken ”Inte längre i egna händer”, vilket syftar på att Ajax mållösa match i går (0-0 mot Fenerbahçe) innebär att ”Ajax nu är är avhängig Fenerbahçe” och den turkiska klubbens resultat för att kunna ta sig vidare från gruppen.

A Bola (Portugal) sorterar in de tre portugisiska lagens förluster (Belenenses-Basel 0-2, Skenderbreu-Sporting 3-0 och Marseille-Braga 1-0) under ett enda ord: ”Katastrof”.

La Dernière Heure (Belgien) påpekar att det var ”Ett hugg signerat Dembélé”, den landslagsmeriterade belgaren, som fällde Anderlecht (1-2 mot Tottenham).

Läs även Adam Nilssons blogg om Bayer Leverkusen.

 

Publicerad 2015-11-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto