Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Zlatan skrattar hela vägen till banken”

Headlines Blogg

ENGLAND

a1Daily Mirror sätter ”Skaffa ett rum, grabbar” som rubrik på Norra Londonderbyt (Arsenal-Tottenham 1-1). Anledningen: en bild på Vertonghen med handen mellan Girouds ben. Man drar bildmässiga paralleller till när Vinnie Jones klämde åt Paul Gascoigne. Några andra likheter tycks inte finnas. Trots alla ordvitsar på Liverpooltränarens namn så är det nog ändå premiär för ”Keystone Flops” (från Keystone Cops), som syftar på insatsen på Anfield (1-2 mot Crystal Palace). Tidningen påstår sig också ha två exklusiva uppgifter. ”Simeon funderar redan på Stamford Bridge”, om att Atlético-tränaren vill ha fria händer att förändra truppen vid Chelsea-flytt, och ”Monk riskerar sparken i Swansea”.

Annons

Dail Mail går på med ännu en multi-Klopp: ”Klopp has pop at Kop” (en förklarande rubrik på svenska skulle kunna vara “Klopp missnöjd med hemmapubliken”), med uppföljningen ”Massorna lämnar arenan till tränarens förvåning”. För Klopp sa efter matchen att han ”kände sig ensam” när fans lämnade arenan efter gästernas ledningsmål i 82:a minuten.

The Sun, tidningen som redan är en hädelse i Liverpool, drar det ett steg längre med ”Smiter du ut, Gerro”, och bild på klubblegendaren Gerrard, som var på besök och också ska ha gått före slutsignal. Annars är ”Josés gallring” störst rubrik, och är ett påstående om att Mourinho bett Abramovitj att i januari få rensa ut spelare som han anser skadliga för laget. Tidningen hänvisar till ”en källa”.

The Guardian menar att ”Mourinho får stanna tills vidare trots att Chelsea störtdyker” och skriver att ”Giroud är ’väldigt arg’ efter sina missar, säger Wenger”.

Annons

Daily Telegraph ser det i stället som att ”Wengers lag visar styrka när Gibbs stoppade bittra rivalen”, och lägger till ”Pocchetino vidhåller att Spurs förtjänade segern efter spännande drabbning på Emirates”.

Daily Express bjuder på många små fotbollsrubriker, med den största i Chelsearelaterade ”Skicka efter Simeone”.

Läs även Peter Hyllmans blogg med bl a Veckans Lag

 

ITALIEN

a2La Gazzetta dello Sport bjuder på en ”Testa tosta” (Headlines bjuder på ungefärliga ”Jämnt skägg”) mellan vad man ser som ”två olika ansikten”. Det syftar på ett tillknäppt Inter som tog sjunde 1-0-segern för säsongen (mot Torino) och ett sprudlande Fiorentina ”som däremot vann efter en show” (2-0 mot Sampdoria). Det hela leder också in i krönikan ”Ett redan vackert ledarlag, och ett som kan bli det”.

Corriere dello Sport konstaterar att det var en ”Scudetto Show” och att de fyra topplagen vann. Förutom Inter och Fiorentina får även Roma ”Seger i derbyt efter polemik” (2-0 mot Lazio) och Napoli ”Pålitlig Higuaín, Sarri drömmer” (1-0 mot Udinese) två av de fem smårubrikerna som toppar tidningen. Den femte tillägnas Juve, ”Ännu en seger som ger hopp” (3-1 mot Empoli).

Annons

Tuttosport lanserade för inte så länge sedan Alvaro Morata som AM9, i ett försök att jämföra med Cristiano Ronaldos CR7. Nu tar man ny sats med att hitta en trio som kan konkurrera med alla klatschiga bokstavskombinationer i andra ligor. Det blir ”Club MED”, alltså Mandzukic, Evra och Dybala. Den får nog gälla för just detta tillfälle, för gårdagens målskyttar. Enligt tidningen ”ropar spelarna i kör ’Vi är tillbaka’ men Allegri ’ett steg framåt, men vi måste bli bättre’”.

 

SPANIEN

a3Marca ser det knappast som någon överraskning att Real Madrid skulle förlora (2-3 mot Sevilla). ”Man såg det komma…” skriver tidningen lite syrligt, och pekar på insatserna mot Atlético och PSG, och menar att ”Sevilla klädde av Benítez Madrid”. Det slutar inte där. För Marca fyller – fortfarande på förstasidan – på med att ”det slutade med att Sevillaspelarna dansade runt ett Madrid utan fysik, utan spel och utan Keylor räddande händer” och ”Ännu en match med en Cristiano som är som förvunnen”.

Annons

AS ser det med helt andra ögon. ”Oväntad kollaps”, är tidningens sammanfattning av Real Madrids förlust i Sevilla. AS konstaterar också att det blivit ett ”skifte i ligatoppen med 13 dagar kvar till Clásicon”.

Sport slår sig stolt för bröstet med ”Barça och och Neymar i ligaledning” (3-0 mot Villarreal), och fortsätter med att ”Luis Enriques lag närmar sig El Clásico efter tre poäng i klassisk stil”. En intilliggande rubrik handlar om just ärkefienden. Och den är förstås skriven med skadeglädje. ”Välta över ända – ett själlöst Madrid”.

Mundo Deportivo försöker sig på en ordvits. ”NeyMARavilla” leker med brasilianarens namn men också det vackra mål han svarade för (maravilla=skönhet). Tidningen utlovar också en poster på målet i tisdagens tidning. Även MD är noga med att poängtera att det var ”en idealisk segern för att resa till El Clásico med tro”.

Annons

Estadio Deportivo, den Sevillabaserade tidningen, vrålar med stolthet i rösten ”Tjurfäktare” åt sina lokala hjältar, och hyllar bland annat Konopljanka efter att ha fällt Real Madrid.

 

FRANKRIKE

a4L’Equipe sätter rubriken ”Signerat Lacazette” på Rhône-derbyt. Och inte undra på. Lyonspelaren gjorde alla tre målen i segermatchen (Saint-Etienne 3-0). Zlatan Ibrahimovic tar inte plats i Veckans Lag, men är med 6,38 nu uppe på andra plats i listan över snittbetyg i Ligue 1, med bara Marseilles Lassana Diarra framför sig (6,4).

Le Parisien går till försvar för Zlatan under rubriken ”I Ligue 1 bestämmer Ibra fortfarande”. Tidningen menar att svensken kritiserats för att vara ”för gammal, för långsam och för individualistisk” men påpekar att siffrorna talar emot. ”Ett mål var 74:e minut. Han har aldrig varit så produktiv”, skriver Le Parisien om hans ligaspel, och skjuter också in Zlatans betydelse för kollektivet. På annat håll jämförs PSG:s storsegrar i med andra europeiska giganter. Ännu har PSG en bit kvar, är slutsatsen. För sedan 2011-2012 har Barça tagit 55 segrar med fyra måls marginal eller mer, Real Madrid 52, Bayern München 50, medan PSG:s siffra stannar på 22.

Annons

 

TYSKLAND

a5Bild fastnade för Aubameyangs ”Batman-jubel” efter derbysegern (3-1 mot Schalke). Rubriken är ”Aubameyang lurade också Tuchel”, för Dortmundtränaren kände inte till planen på måltröjan, som gabonesen hade på sig (och som förutom Batman hade tillägget ”Minns du?” – en passning till Batman och Robin-firandet med Reus i derbyt förra året).

Kicker har en mer samlad bild, möjligen för att man ville ha klart framsidan tidigt. ”Derbyt” följt av ”Känslorna”, ”Analysen” och ”Uppföljningen”. Tidningen lockar också med exklusiva intervjuer med Mario Gomez, Willy Sagnol och Kevin Trapp, där PSG-målvakten bland annat helt tar på sig Real Madrids segermål och säger att ”den stora konsten är att snabbt skaka av sig sådant och komma tillbaka”.

 

ÖVRIGA

a6EkstraBladet (Danmark) har tankarna på EM-playoff och när det handlar om Sverige så handlar det om Zlatan. Han fyller hela sportettan under rubriken ”Zlatan skrattar hela vägen till banken”. Inne i tidningen synas svenskens sponsorer och tillgångar under rubriken ”Spegel, spegel på väggen där, vem i Norden rikast är?”. Där finns också en sida med Zlatan-citat. På sidan bredvid skriver krönikören Allan Olsen att Danmarks problem är dels hur mittfältstrion ska se ut och dels hur man stoppar Zlatan. ”Låt oss ta det en gång till: svenskarnas trupp är inget särskilt, endast Zlatan Ibrahimovic är egentligen ett hot. Att han dessutom utklassar det danska landslaget i intjänade pengar är en annan sak, och är som tur var inte avgörande på lördag”. Annars är även nyhetsettans Zlatan-rubrik värd att uppmärksamma: ”Stor i munden – og penge i pungen”.

Annons

De Telegraaf (Holland) menar att ”Ajax står upp”, sedan huvudstadslaget kommit tillbaka och kvitterat i Rotterdam (1-1 mot Feyenoord).

O Jogo (Portugal) skriver om ”De starkas lag”, sedan alla tre stora i Portugal – och tillika de tre första i tabellen – vunnit sina matcher: Benfica-Boavista 2-0, Porto-Setubal 2-0, Arouca-Sporting 0-1.

La Dernière Heure (Belgien) skriver att det var ”Ännu en förlorad clasico” för Anderlecht (0-1 mot Standard Liège), som nu också ligger trea, två poäng efter Oostende och en efter Gent.

Publicerad 2015-11-09 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto