POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Vi är favoriter när ni inte törs, Sverige”

ENGLAND

a1Daily Mirror är en av få engelska tidningar som inte ägnar större delen av sportettan åt friidrottens stora dopningsskandalen. Här är det mest fotbollens spelarrykten som bereds plats. ”Carroll tillbaka i Toon”, handlar om att ”McLaren vill att West Ham leder Newcastles kamp mot nedflyttning”. Nästa artikel i ämnet är ”PSG fortfarande angelägna att plocka Wenger”, och inne i tidningen finns ”Chelsea tar sikte på Gonzalo Higuaín, och sätter frågetecken för Diego Costas framtid”. Både Carroll- och Higuaín-ryktena leverars med den tveksamma”exklusiv”-stämpeln. Tidningen skriver även att ”Hammers är förbannade över att förlora Payet ända till februari”, efter en tackling från Evertons James McCarthy.

Daily Star lägger också tonvikten vid fotboll. ”Van Man kommer att leverera”, har den förklarande underrubriken ”Bastian ger sitt stöd till tränaren om att United kommer att vinna som Bayern”. Bredvid den artikeln står två gamla United-profiler och ler under rubriken ”Kolla vilka som är återförenade”. Det är Cristiano Ronaldo och Alex Ferguson vid premiären av den förstnämndes film i London. ”Tottenham vill ha Perez” syftar på Ayoze Pérez. Även Liverpool och Man United uppges ute efter den 22-årige Newcastleanfallaren.

The Times har en mindre fotbollsrubrik. ”Klopp hade rätt – Liverpool riskerar att förlora sin identitet”. Det är tidningens Liverpoolkorre Tony Barrett som skriver om stämning som håller på att försvinna och som kastar avundsjuka blickar mot Tyskland. Tidningen uppger också att ”Uniteds spelare tappar tålamodet med flashiga Depay”. Enligt en källa har omklädningsrummet börjat tröttna på att holländaren inte växer till sig – på och vid sidan av planen.

The Guardian anspelar också på Liverpoolfansen som gick tidigt från söndagens match i en Communards-flörtande rubrik, ”Don’t leave me this way”. Man följer dock upp med ”Klopp beslutsam om att göra Liverpool till en kraft igen”. Att ”Moyes får sparken sedan Real Sociedad tappat tålamodet” stod klart redan i går eftermiddag.

The Sun har bara Payets skada och Moyes avsked på sportettan, men inne i tidningen finns braskar man på med ”exklusivt” om att ”José saknar Drogbas ledarskap” och ”Chelseas stjärnor beredda att be om att ikonen kommer tillbaka”.

 

ITALIEN

a2La Gazzetta dello Sport stoltserar med en exklusiv intervju med Zlatan (nåja , det är en samkörning med Aftonbladet, signerat Jennifer Wegerup). Rubriken på förstasidan är ”Milan är en toppklubb, jag kan återvända”. Tidningen har därmed plockat fritt ur de egentliga citaten. En annan rubrik bortanför friidrottens dopningsvärld och Zlatan, är ”Marotta varnar Juve och Allegri: Tredjeplatsen är ett minimum”, alltså Champions League-kvalificering.

Corriere dello Sport drar på ”Inter, glöm Pirlo”. Det är beskedet från Juventus vd Marotta till rivalen. ”Jag känner honom, han är för fäst vid Juve, han går aldrig dit”. Prandelli tar också till orda på framsidan, men om Serie A-toppen. Den förre förbundskaptens citat sammanfattas med ”Roma favorit” och ”Napoli och Fiorentina, vilken uppvisning”. CdS formulerar det ett vibrerande budskap till potentiella landslagsspelare från nuvarande förbundskapten Conte: ”Italiens landslag är bara för den som verkligen älskar det”.

Tuttosport tar också upp varningen från Marotta under rubriken ”Juventus som trea är minimum för Max”. Märkligt nog har man på annan plats också närmast en identisk rubrik som Gazzettan hade i går: ”Inter och Fiorentina, de två olika ansiktena i topp”, vilket med all sannolikhet även här ska locka till läsning om lagens olika spelstil.

 

SPANIEN

a3Marca har efter gårdagens filmpremiär inte oväntat Cristiano Ronaldo i fokus. ”Huvudrollsinnehavaren” kan rubriken översättas med. Men till den lägger man ”obekväm i Madrid” och citaten man slänger med från den smokingförsedda liraren på röda mattan, har föga med filmen att göra. ”Jag har två år kvar på kontraktet med Madrid men man vet aldrig vad som händer i framtiden” och ”Spela för Mourinho? Varför inte”. Det fortsätter i samma ton under rubriken. ”Fininställningen med Benítez saknas”, ”Passar inte in i systemet” och så vidare. Korts sagt: Marca låter frågetecknet om portugisens framtid växa rejält.

AS är betydligt mjukar. ”Ett filmfoto” har man som rubrik, och bild med ”Cristiano och Ancelotti tillsammans (på bilden syns också Ancelottis dotter och Cristianos agent Jorge Mendes). Tidningen noterar dock att ”ingen från Real Madrid var på premiären”.

Sport fortsätter med tolv dagar kvar att skruva upp temperaturen inför El Clásico. ”Madridmötet känns bra”, säger formstarke Neymar. Man bjuder också på den typen av Barça-kontra-Real-rubriker man gillar: ”Pique, bästa katalanska fotbollsspelare 2014/2015” sitter ihop med ”Cristiano Ronaldo, från dåligt till sämre”.

Mundo Deportivo går också på jämförelsens linje. ”Neymar upp, CR7 ner”. Med tillförsikt skriver tidningen att ”Brasilianaren har elva mål mot portugisens åtta i ligan, och kan gå om honom påBallon d’Ors slutsträcka”. Och så har man ju den där postern på Neymars spektakulära mål från i söndags, som man utlovade i gårdagens tidning.

Faro de Vigo har en artikel om ”Ljuslå baltisk duell”. Få hade kanske gissat på att det handlar om Sverige mot Danmark, om Celta Vigo-spelarna John Guidetti mot Daniel Wass. Bland alla försiktiga ord inför en ”mycket, mycket viktig match”, som Guidetti påpekar, så är det de återkommande ”el Báltico” som sticker ut i texten. Det lär dock syfta på Östersjön (också Baltiska havet). Ändå, ”Escandinavia” hade känts mer hemma.

La Voz de Galicia använder ”Nordiska derbyt”, och det fungerar ju också utmärkt. Allt känns bättre än ”baltiska”.

 

FRANKRIKE

a4L’Equipe har ”Den makalösa comebacken” och bild på Hatem Ben Arfa på förstasidan, vilket kan kännas märklig med tanke på att France Football, som är i samma ägarhus, har samma huvudperson i dag (se nedan). Det är inte bara Ben Arfas sprudlande framfart i Nicetröjan L’Equipe syftar på utan också comebacken i landslagströjan, på fredag mot Tyskland.

Le Parisien har som väntat med Zlatan Ibrahimovics utmärkelse på Fotbollsgalan. För att särskilja från mer etablerade Ballon d’Or kallas den svenska utmärkelsen här ”Ballon d’’Or ’Bleu et jaune’”, alltså ”Den blågula Guldbollen”.

France Football bjuder på lång intervju med pånyttfödde Hatem Ben Arfa, under rubriken ”Jag är tillbaka från helvetet”. Efter sina egna problem beklagar Nicestjärnan kompisen Benzemas situation (muthärva). ”För mig, som befunnit mig i helvetet, bekräftar det bara hur skör vår position är. Det som hänt honom berör mig. Dessutom är det någon som jag hittar med förbundna ögon på fotbollsplanen. Jag hoppas han reser sig snabbt”.

 

DANMARK

a5Ekstrabladet tycks närmast besatt av löneduellen mellan Sverige och Danmark. Efter gårdagens jättesplash på Zlatan följer man i dag upp med ”Så mycket tjänar de” över hela sportettan. Den här gången är det alltså även de andra spelarna med. I topp bland danskarna är Simon Kjaer (Fenerbahçe) med 30 milj danska kronor/år (netto). I topp bland svenskarna efter Zlatan (120 milj/år/brutto) är Andreas Granqvist (21 milj/år/brutto). Sverige vinner sammanlagt lönekampen med 215,5 milj kr mot 130 milj kr. Om nu någon är intresserad. Kanske intresserar rubriken på Allan Olsens krönika mer: ”Jamen, då är vi favoriter när ni inte törs, Sverige!”, en reaktion på Hamréns utspel. Och så fastslår Olsen att ”Sverige har Zlatan – de övriga är muttrar i superstjärnans Volvo där han själv sitter vid ratten”.

BT använder en annan liknelse. ”Ett svenskt landslag utan Zlatan är som en svensk korvrätt…utan korv”. Man använder analogin i samband med uppmärksamhet kring att Zlatan är ett gult kort från att missa returen i playoffspelet.

Jyllandsposten har lista över de mest lästa sportartiklarna. Den första med playoffanknytning ligger på fjärde plats: ”Nytt återbud drabbar Sverige mittfält hårt” (om Wernbloom). Först därefter kommer något om Danmark, ”Morten Olsen väntar med spänning på Simon Kjaer (om att mittbackens fru är på väg att föda parets barn).

Politiken har en intervju med Bo Johansson, som tränat lag och landslag (Danmarks) på båda sidor sundet. Han håller Danmark som marginell favorit, med tanke på andra matchen på hemmaplan. På frågan om vem han skulle vilja ersätta om han hade fått chansen, Erik Hamrén eller Morten Olsen, blir svaret ”Zlatan spelar bara i det ena laget”.

Publicerad 2015-11-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto