POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Jag är som en far för Zlatan”

ENGLAND

Daily Mirror har ord från lågmälde Sven-Göran Eriksson bakom största rubriken. Enligt tidningen är det uttalande som ”vrider upp hettan” under Englandförbundskaptensstolen, nämligen ”Hodgson har det lätt”. På det följer ”Jag hade hamnat i engelska kanalen om mitt engelska landslag åkt ut så tidigt”. Vad det handlar om är att Svennis helt enkelt anser att krav och förväntningar på England var större under hans tid som förbundskapten. Svennis säger sig också inte ha några planer på att lämna Kina. ”Jag har ett bra liv här och hoppas det blir många år till”. Med ”På sin vakt” som rubrik, och med ”exklusivt” som tillägg, påstår tidningen att ”Bayern erbjuder Pep 17 miljoner pund om året för att hålla honom borta från Premier League-klubbar”. Om någon verkligen tror att Mirror har exklusiv information här, så be my guest. Vidare hävdar tidningen att eftersom Guardiola nu kan stanna i FC Bayern till 2018, så bäddar det senare för en flytt till Arsenal eller någon av Manchesterklubbarna, snarare än Chelsea.

The Times har svindlande lite fotboll på sin sportetta, men bläddrar man bland sidorna hittar man uppgiften att den enda egenproducerade spelaren Chelsea fått fram till a-laget i år tröttnat på bänknötande. ”Alltmer frustrerad Ruben Loftus-Cheek vill bli utlånad”.

The Guardian låter i dessa tider av dopningsavslöjanden Wenger-citat från L’Equipe häromdagen ta plats. ”Arsenal har ’spelat mot många lag’ som var dopade”, påstår fransmannen. Wenger anser att det finns stora dopningsproblem inom fotbollen och att allt för lite görs mot det. Tidningen har också en intervju med spanske förbudskaptenen Vicente Del Bosque under citatrubriken ”Det finns ingen ’engelsk’ fotboll längre, ingen egen stil”.

The Sun låter engelska förbundsordförande Dyke svinga vilt under rubriken ”En hög med mutor”. Underrubriken är ”Dyke tror på mutor bakom alla VM-val”. Två så kallade exklusiva uppgifter levereras: ”Lambert till Blackburn”, handlar om tilltänkt tränare i Rovers, och ”Ancelotti är Chelseas nummer ett”, syftar på att han på nytt är förstaalternativ till Mourinho. Det baseras på att ”italienaren syntes i västra London i går kväll, till synes i samtal med folk som påstår sig representera Chelsea”. Många frågetecken kring den iakttagelsen med andra ord.

Daily Star har med ordleken ”Jess wait for it” besked till det senaste stjärnskottet på Old Trafford. ”Uniteds ledning vill inte ge Lingard nytt kontrakt”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att ”Montella sätter fart på karusellen”. Ovanför den stora rubriken finns orden ”Stora tränare, stora manövrar”. Nedanför förklaringen ”att om Vincenzo inte går till Sampdoria (Delneri är het) så kan han tillsammans med Conte konkurrera om en framtida plats i Milan eller Juve. Ancelotti mot Bayern München eller Premier League. Allegri ser väg mot England”. Mycket på en gång.Italien

Corriere dello Sport tar i stället för tränare grepp på spelarkarusellen, med januarifönstret några långskott bort. ”Juve efter Lavezzi”, följs av kontakt med PSG är tagen, och att argentinaren, som har utgående kontrakt i sommar, vill bort redan nu. Sedan följer en rad andra spekulationer kring storklubbar. Som ”Roma: Fritt fram för Juan Jesus. Efter unga spelare: Gerson, Alisson, Diaz”, ”Milan: Witzel målet för mittfältet” o s v. CdS skriver vidare att det är oroligt i Hiljemarks och Quaisons omklädningsrum. ”Ballardini i Palermo men truppen gör revolt”, uppger tidningen, och lägger till ”Alla spelarna är med Iachini: ’en orättvisa’”.

Tuttosport menar att ”Morata har ont i magen”. Det var inte länge sedan tidningen utsåg honom till AM9, eftersom hans målskytte var i CR7-klass. Men nu är uppföljningen ”Måltorka och utschasad på kanten: Real lockar”. Om Turins andra lag skriver Tuttosport att Cristante, Benficamittfältaren, är ”het” som värvningsobjekt. Där finns också besked från andra sidan Atlanten. ”Pirlo: Inter? Jag stannar i New York”.

 

SPANIEN

SpanienMarca tar sikte på El Clásico med Sergio Ramos och ”Ett sista försök innan Barça”, om att det finns hopp för den axelskadade mittbacken att bli spelklar. På temat spelare-på-väg-tillbaka-i-tid-till-El-Clásico skriver Marca bredvid att ”Barça ’chansar’ med Messi” .

AS kör lättsamma ”Selfiespania”, och bild på landslaget i en groupie. Tyngre ämne är ”’Fallet Benzema’ allt värre”, om att Real Madrid-anfallare dras allt djupare in i muthärvan mot Valbuena.

Sport ser till så att när Benìtez har en lugn dag från småhugg i Marca så blir det stora hugg norr ifrån i stället. ”Myteri”, hävdar tidningen om situationen i Real Madrid, och lägger till att ”spelarna har fått nog av Benítez”. Man hänvisar till El Confidencial i går, som studerat hur spelarna på bänken inte var nöjda med en del kommentarer från tränaren under matchen mot Sevilla. Tidningen kopplar förstås också ihop att ”Cristiano Ronaldos framtid är trasslig”.

Mundo Deportivo skriver att ”Messi är i slutspurten till Clásico”, med tillägget att ”återhämtningen går bra och Barça ser honom som aktuell för Bernabéu” samt att ”stjärnan är optimistisk om att spela, men det är upp till Luis Enrique”. Det finns också utrymme för Silly Season. Om Neymar: ”Vill förlänga men Real Madrid, PSG och United vaksamma” och om Munir: ”Everton vill förena honom med Deulofeu”.

 

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe gör något ovanligt genom att inte ha någon bild utan bara text på framsidan av dagens tidning. Det gäller Benzema-Valbuena. L’Equipe säger sig, liksom radiokanalen Europe1 i går, ha kommit över polisens transkribering av ett telefonsamtal mellan Benzema och vad som ses som en mellanhand i mutaffären , och vad Real Madrid-stjärnan sagt att han meddelat Valbuena. “Om du vill att videon ska förstöras, så kommer min vän att möta dig i Lyon. Träffa honom, prata direkt med honom, och skicka ingen annan”. Den texten bildar hela L’Equipes förstasida. På de nästkommande sidorna diskuterar tidningen också konsekvenserna för det franska landslaget, och konstaterar att ”spelare blivit avstängda för mycket mindre allvarliga förseelser”.

Le Parisien slår upp att ”PSG vill behålla Laurent Blanc” stort. Även på nyhetsettan. Framtiden har tidigare ansetts oklar för tränaren, vars kontrakt går ut i sommar. Men enligt Le Parisiens källor har parterna efter en kort tids förhandlingar nått en principöverenskommelse om en kontraktsförlängning. Om inget dramatiskt händer kommer den att blir officiell snart skriver tidningen, som spekulerar i ett kontrakt till 2018.

 

TYSKLAND

TysklandBild (Tyskland) skriver på sin förstasida om ”Kaiserns tunga fall”, alltså Franz Beckenbauers fall i kölvattnet av mutanklagelserna kring VM 2006. Bland övriga sportnyheter märks ”Plockar Pep målvaktstalang som Barça vill ha?”. Bayern München testar 16-årige och 195 cm långe Lazar Carevic från Montenegro, till vardags i OFK Grbalj. SportBild drar på att ”Bundesliga hotas av försäljning”, och menar att en utförsäljning likt England lockar. Vidare uppger tidningen att det varit ”Gräl i Bayern München: det skar sig mellan Robben och Lewandowski”.
EkstraBladet (Danmark) har inför Sverige-playoffen inte Zlatan i fokus på sportettan i dag. I stället är det Danmarks förbundskapten. ”Olsen känner pressen” som täcker sidan. Fortsättningen på det är ”landslagstränaren har något att fundera på inför lördagens första playoff-match – mittfältet är hans stor dilemma”. Men, jodå, Zlatans namn dyker upp. Stort. Andra uppslaget i tidningen är ”Jag är som en far till Zlatan”. Orden är Ajaxscouten John Steen Olsens. I ingressen till intervjun står att dansken ”under de senaste 14 åren byggt upp en tätt och mycket personligt förhållande till den svenske världsstjärnan”. Han berättar om en djup vänskap och respekt, och berättar också att Zlatan ringde honom efter playofflottningen.”Han frågade om vi hade ett bra lag och jag svarade att det har vi, men vi har svårt att göra mål och kunde behöva en Zlatan!” Och nästa uppslag i tidningen? ”Zverige”. Jodå, Zlatan igen. Denna  gång om anfallarens status. Den som är främsta intervjuobjekt i ämnet över de två sidorna: Fotbollskanalens Olof Lundh.

Publicerad 2015-11-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto