Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Piqué: Barça hade inte vunnit Premier League

Headlines Blogg

    ENGLAND

untitledDaily Mail har en intervju med Carlo Ancelotti, som pekats ut som en potentiell ersättare till Mourinho i Chelsea, som i intervjun inte stänger dörren för en sådan flytt men säger sig övertygad om att portugisen fixar den prekära situationen. ”Jag ser hans kroppsspråk och han är okej. Han är inte så oroad. Han har självförtroende”. När Ancelotti vandrar i minnenas allé så medger den vanligtvis så lugne italienaren att det ändå hänt att han tappat tålamodet. ”En gång förlorade vi med Paris SG mot Evian i cupen och jag blev så arg att jag sparkade till en kartong. Den träffade Ibrahimovic i huvudet. Det var snarlikt som när Ferguson och den där skon – men vi skrattade åt det sen”. Noterbart: 2013 uppgav den gode Ancelotti att det var en väska han sparkade till.

Annons

Daily Star lockar också med Ancelotti men på helt annat tema. ”City vill ha Carlo”, vrålar sportettan ut, tillsammans med en röd exklusivstämpel och tillägget ”Ancelotti kan bli ersättare om Pep nobbar”.

Daily Telegraph har fått ett snack med Barça-backen Piqué, som ger rubriken ”Barcelona skulle ha svårt att vinna Premier League”. I intervjun berör han nästan klassiska skämtet om svårigheten att spela på Britannia Stadium en regnig novemberkväll. ”Jag tror att om Barça eller Real Madrid skulle spela i Premier League skulle de inte ha en chans att vinna där. Om man åker till Stoke, eller andra typer av lag, så kommer det at bli väldigt svårt. Det är en diskussion som man kan tillbringar timmar med. Detsamma gäller om Man United eller Chelsea skulle komma till Spanien. Ingen chans att vinna ligan”. Piqué överraskar också med att ha med John Stones i sin världselva (bredvid sig själv och Ramos). Det finns däremot ingen plats för Cristiano Ronaldo.

Annons

The Sun använder citat från Raheem Sterling, som dyker upp på flera tidningars sportsidor. ”City är bättre för mig”, säger den unge landslagsspelaren, och tidningen ser det som ett ”påhopp på Liverpool”. The Sun uppger också att fotskadade Valencia i United blir borta i fem månader.

Daily Mirror har samma rubrik som The Sun om Sterling i feta vita bokstäver, samt ett tränarrykte med de röda bokstäverna ”exklusivt” bredvid: ”Moyes är mannen att väcka Leeds”. Det gäller om Steve Parkins köp av klubben lyckas.

The Independent fortsätter på dagens tema i engelsk press, intervjuer med utländska fotbollsprofiler. ”Allegri om hans formation i Juventus: Jag vet inte vad jag ska kalla den”.

Läs även Peter Hyllmans blogg om Wenger.

 

ITALIEN

asdaLa Gazzetta dello Sport fokuserar på ”Operation comeback”, om ett ”Juve i scudetto-zonen till jul”, som uppföljning på ett uttalande från Juveprofilen Elkann som tror på sitt lag som Serie A-vinnare. Gazzettan tillägger att ”fem segrar under slutet av 2015 behövs för att hamna där”. Man blickar också mot Turinlagets mercato och påpekar att Juve är ”I pole position för Lavezzi och med ögonen på Gündogan”. Bland sidorubrikerna på framsidan finns citat från färgstarke Palermoägaren, ”Zamparini: Milan vill ha Vasquez – 30 miljoner euro plus moms”, och tillägger  med en cliffhanger,”Priset gäller i januari, i juni däremot…”, vilket syftar på att då lägger han inte på momsen (22 procent, här motsvarande 6,6 milj euro). Inför landskampen mot Belgien i morgon skriver GdS att ”Belgiens stjärnlag är värt 199 miljoner euro mer än Italien”.

Annons

Corriere dello Sport toppar med Zamparinis uttalande (”Vasquez till Milan: 30 miljoner euro”), men med citattillägget ”De erbjöd 25 och höjer de lite så säljer jag”. Liksom i går finns gott om små mercato-rubriker. Som ”Bellarabi till Inter – Ranocchia till Lazio” och ”Sportchefen Sabatini: Roma perfekt – köper bara om Iturbe försvinner”.

Läs även Lorenzo Medicis blogg om transferrykten.

 

SPANIEN

cvbcvbcMarca har Real Madrids målvakt på ettan och rubriken ”Intensivvård för Keylor”. Enligt tidningen är läkarteamet ”optimistiskt att han kan spela i Clásicon”. En tillhörande Real-rubrik är ”Försiktighet med Isco”. Mittfältaren har lämnat landslaget med en mindre muskelskada.

AS brassar på med ”Abramovitj vill ha Cristiano”, och tillägger att den ryske klubbägaren ”vill göra honom till ledare i ett nytt Chelsea”. Men som klubbmärkena på framsidan gör gällande, så uppges som bekant PSG:s intresse starkt.

Annons

Sport skriver att ”Messi vill ta risken” att spela El Clásico. Tidningen tillägger att ”klubben inte vet hur man ska hindra honom inför risken av ett bakslag, men han insisterar på att spela matchen på Bernabéu”. Tidningen har också plockat upp gårdagens rykte i Daily Mirror och av tveksam anledning placerat det på förstasidan, ”Bayern erbjuder Pep 24 miljoner euro”.

Mundo Deportivo låter en gammal Barça-brasse berömma en ny Barçabrasse – ”Neymar är ett fenomen”, säger Ronaldinho, och följer upp med ”Han är för närvarande den bäste brasilianske fotbollsspelaren”. Åh fan. Förutom brassegull på MD:s förstasida blir det ett par sedvanligt negativa rubriker om Real Madrid.

Super Deporte skriver om ”Operation Culebra”, om hur Valencia ska köpa loss Sportings peruanske landslagsspelare, som egentligen heter André Carrillo.

Annons

 

FRANKRIKE

ytuytuL’Equipe har en elegant framsida med ett bortaställ utan spelare i och feta rubriken ”Att vinna utan Benzema”. På det följer ”Affären med sexvideon kan sätta stopp för anfallarens medverkan i EM, och i morgondagens vänskapsmatch med Tyskland måste Deschamps titta på nya offensiva lösningar”. Inne i tidningen ser L’Equipe sedan till de tre alternativen Giroud, Griezmann och Martial. Det finns också en artikel om Gignac. Tillbaka till förstasidan där rubriken ”Gourcuff ersätter Renard i Lille?” också finns.

Le Parisien har med att ”Rabiot har EM 2016 i huvudet”. Mittfältaren, som spelar med U21-landslaget, har fått chansen i PSG i Verrattis frånvaro. Det finns också en artikel om PSG-damerna ”som fick nöja sig med oavgjort (1-1)” i Örebro. Le Parisien lyckas klämma in en Zlatan-referens i att Mittag ”som i somras kom från svenska klubben Rosengård, där Zlatan Ibrahimovic har sina rötter” nu har rekordet i antal CL-mål, 49.

Annons

 

TYSKLAND

cvbdbcvbBild uppger att Thomas Müller, som Man United upprepade gånger påståtts intresserad av, skriver på ”Nytt superkontrakt med Bayern München”. Det hela väntas vara klart längre fram i månaden.

Kicker synar sportcheferna under rubriken ”De bästa köparna i ligan”, och ”Kickers stora ranking”. I klubbordning kommer Hertha, Leverkusen, Dortmund, Bremen och Bayern i topp. I botten ligger Hannover. En annan rubrik på förstasidan är ”Robben om sin svåra tid”. Man lockar också inför helgen med ”EM-kval: de spännande duellerna i playoff”.

 

 

 

 

 

DANMARK

tm37Ekstrabladet har bild på en deppig Christian Eriksen och rubriken ”Han får för lite”, och förklaringen ”Landslagets sätt att förflytta bollen överraskar inte motståndare och dödar Christian Eriksens kreativitet, menar tränaren David Nielsen”, som bland annat utvecklade Martin Ödegaard i Strömsgodset. ”Eriksen ska spela

Annons
som nummer 10 bakom Bendtner. Grunden till han(Eriksen, reds anm) inte fungerar i landslaget är att det inte är tillräcklig fart runtomkring honom. Han ska spela med spelare som löper på djupet. I Tottenham har han Harry Kane framför sig, som löper på djupet hela tiden och är en mer dynamisk spelare än Bendtner. Därför bör Morten Olsen använda två snabba kantspelare Martin Braithwaite och Yussuf Poulsen”, menar Nielsen. Det finns också en voxpop med svenskar på stan i Stockholm under rubriken ”Medan vi väntar på Zlatan”, och med slutsatsen ”Svensk misstro: Zlatanisterna är i klart överskott, men det är å andra sidan många svenskar som tvivlar på landslaget”. Och så har bland annat Fotbollskanalens Olof Lundh tagit ut sin favoritelva av svenska och danska spelare. Mer om det i Headlines webb-tv, ute vid 10.30-tiden.

Annons

BT är också inne på just en dansk-svensk All Star XI, men har bett norske experten Espen Solbakken ta ut den. Det blev Schmeichel – Lustig, Agger, Kjaer, Durmisi – Larsson, Delaney, Eriksen, Krohn-Dehli – Ibrahimovic, Bendtner. Alltså 8-3 i dansk favör.

TV2 tar tröjstatistik till hjälp för att ge danskarna lite extra hopp: Danmark har aldrig förlorat i nytt Adidas-ställ under Morten Olsen. Sex gånger har man haft nytt och det har blivit fem segrar och en oavgjord match. Mot Sverige är det premiär för det senaste.

Politiken har en färsk pod ute med huvudtemat ”Hur slår Danmark Sverige?”.

Kanal 5 – för den som missade det i går – peppar sina landsmän inför matchen mot Sverige med reklamklipp.

Läs även Jonas Hanssons blogg om VM 1958.

Hade Barça vunnit Premie League? Kan Juve vinna ligan? Är Solbakkens svensk-danska landslag det bästa?

Annons
Diskutera gärna här nedan.
Publicerad 2015-11-12 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto