POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Svenske tränaren: ”Jag håller på Danmark”

sun sportENGLAND

The Sun har haft en rubriksättare som jobbat på högvarv. Klassiska frasen ”The rain in Spain stays mainly in the plain” (från My Fair Lady) har blivit till ”The reign of Wayne is waining in Spain”. Vad det syftar på? Att anfallaren inför vänskapslandskampen mot Spanien medger att han har ”en stor utmaning” framför sig för att behålla platsen som förstaval i anfallet. The Sun säger sig också ”exklusivt” kunna berätta att Man United är säkra på att Cristiano Ronaldo skulle välja en flytt dit framför Chelsea. Okej.

Daily Mail hävdar å sin sida ”exklusivt” att både Barcelona och Real Madrid är intresserade av Leicesters stjärnskott Jamie Wardy och hade scouter beordrade att spana in anfallaren, innan denne tvingades lämna återbud på grund av skada.

Daily Mirror försöker med ”Drog bites back”, som ett uttryck för att ”Didier Drogba har varnat för att Mourinhos tid på nytt kan ha drabbats av en tredje-säsongen-blues”.

The Times har som så många andra tidningar Rooneys citat som rubrik, här i form av ”Rooney: Jag slåss för min Englandsplats”. Inne i tidningen upprätthåller The Times den usla engelska traditionen att inte ange källa och snor citat från från Atlético-spelaren Filipe Luís om tidigare tränaren José Mourinho från Guillem Balague för Yahoo Sports. Rubriken är ”Frispråkige Mourinho anklagas för att ’skada’ sina spelare”. På det följer citatet ”Han har sitt sätt att snacka med pressen, särskilt när laget förlorar, som ibland kan skada spelare. En del spelare mår bra av kritiken, andra gör det inte”.

The Guardian tar också fasta på Rooneys citat med rubriken ”Hodgsons experiment ger Rooney ’stor utmaning’”. Man tar också upp att Wenger av förbundet ombetts förklara sina kommentarer om att motståndarlag som skulle använt dopning.

 

tuttosportITALIEN

La Gazzetta dello Sport levererar ”Mancinis balansräkning”, en summering av Intertränarens ”365 dagar i svartblått” och ”hur han tagit laget tillbaka till toppen”. En intilliggande analys i ämnet har rubriken ”Ett halvfullt glas”. En koll på Inters mercato ger också rubriken ”Efter Meertens – till försvaret: kollar Vlaar”. Tränarsituationen i Sampdoria tycks lösas med att ”Montella är på väg till Samp – i dag landar han?”. Fiorentina uppges nu acceptera 1,3 miljoner euro. För landslaget gäller närmast match mot Belgien och enligt GdS ”ett tungt test” i anfallet för Eder-Pellè.

Corriere dello Sport synar talanger under rubriken ”De bästa unga spelarna i Italien”. På det följer ”Vi kikar på 20 talanger som satt avtryck i sina lag” samt exempel med bilder på Federico Dimarco (Inter), Mattia Vitale (Juventus), Nura (Roma) och Giuseppe Pezzella (Palermo). CdS mercatorubrik är för dagen ”Inter efter Feghouli – Lavezzi säger ja till Juve”. Och så finns en mindre rubrik inför EM-playoff. ”Sverige till EM Ibras senaste utmaning”.

Tuttosport ser det som att ”Juve lägger upp planerna för Champions League”, vilket leder fram till en stor bild på en Chelseaspelare och huvudrubriken ”Oscar kan lämna”. Enligt Tuttosport vill Juventus, för att hålla sig kvar i Europatoppen, göra klart med Lavezzi i januari, och förstärka med Oscar och Benatia i sommar.

 

marca SPANIEN

Marca trummar upp känslorna inför El Clásico med att Madrids ”farligaste duo är tillbaka” och dramatisk bild på Cristiano Ronaldo, ryggen på Benzema och stora rubriken ”Tillsammans i stormen”. Och alla kan nog vid det här laget de olika sttormar som sveper runt respektive spelare. Marca fortsätter med svulstiga ”Cristiano Ronaldo och Benzema visar större sammanhållning än någons i dessa turbulenta tider”.

AS har lite söta engelska rubriken ”Spanish Premier” inför landskampen mot England, med samlad bild på de sju spanska spelarna med hemvist i Premier League. Man har också med Cristiano Ronaldo-citat, ”Ska jag vara ärlig så tror jag att Messi vinner Ballon d’Or”.

Sport gör en uppföljning på Messis skadeläge igen. ”Messi skjuter”. Hör och häpna. Argentinaren ”deltog för första gången i den gemensamma träningen, spelar med boll och gör några mål”, fortsätter tidningen. Spänningen är olidlig. Här finns också en rubrik om att ”Piqué tar emot visslingar”, om att mittbacken som vanligt är i fokus för om spansk publik kommer att bua honom.

Mundo Deportivo har förstås också med att ”Messi tränare med gruppen”, men har störst rubrik kring transferfönstret. ”Nolito – lån eller ingenting”. På det följer förklaringen att Barça nu”funderar på ett lån med köpoption vid klausulen på 18 miljoner euro”. Samtidigt tillägger MD att ”svårigheten att spendera mer kan förhindra övergången frö Celta-anfallaren”.

 

france freddagFRANKRIKE

L’Equipe kallar kvällens vänskapsmatch mot världsmästarnationen Tyskland för ”En doft av EM”. Nästan lite vädjande skriver man sedan att ”med sju månader kvar till turneringen och mitt i sexvideoskandalen vore en framgång välkommen”. Dagens tidning bjudet också på en intervju med Bosniens förbundskapten Mécha Bazdarevic inför kvällens EM-playoff mot Irland. Rubriken är ”Det kan förändra livet”. Zlatans uttalande om att ha ”satt Frankrike på världskartan” uppmärksammas inte i tidningen”, men L’Equipe-journalisten Damien Dubras kommenterade det hela på Twitter med ”Zlatan har satt Frankrike på världskartan. Före honom hade Upplysningen, Victor Hugo, Napoleon, Ludvig XIV & Co misslyckats…Tack”.

Le Parisien tar också upp Zlatans ord men med mycket försiktiga och urskuldande ”Även om han talar om fotbollskartan, så överdriver Zlatan Ibrahimovic en aning”. Bara en aning alltså.

Le Figaro kommenterar Zlatans uttalande med ironiska ”Utan tvekan kommer Platini-generationen som vann EM 1984 och Zidane-generationen som spelade hem VM 1998 och EM 2000, att uppskatta detta senaste medieutspel från skandinaven”.

AFP, den franska nyhetsbyrån, som vanligen håller en mycket dämpad och saklig ton, kan inte heller låta bli att reagera på Zlatans beskrivning. ”Zlatan Ibrahimovic, som har ett oöverträffat ego, gratulerade på torsdagen sig själv, utan att skämta, för att ’ha placerat Frankrike på världskartan’”.

 

DANMARKdanmark fredag

Ekstrabladet har smått sanslösa ”Danmark scorer bedst” på förstasidan, vilket syftar på….snyggast spelarfruar. Sedan bjuder man på en throw-back till 90-talets brittiska lad-tider. ”WAG-kriget: Som landslagsprofiler i Danmark och Sverige blir deras respektive också exponerade som kändisar, och den kampen vinner de danska grabbarna”. Och så jämför man ett antal spelarfruar och vilka som är läckrast. *suck*. Ekstrabladet har också en intervju med Bo Johansson, en gång tränare i bl a Öster, Kalmar och IFK Göteborg, men också förbundskapten för Danmark. Rubriken är ”Bosse håller på Danmark”, och förklaringen finns i citatet ”Jag har alltid haft som princip att jag håller på de lag jag varit tränare för. Det lag jag haft band till. Och jag hade ju fyra fantastiska år med Danmark, så dem håller jag på”. I bilagan Tipsbladet tar man större grepp, en lång intervju med Morten Olsen och en översikt, ”100 års grannkamper”.

BT använder vinjetten ”Slaget om Norden” för playoff-mötet med Sverige, och i artikelskörden märks en av fotbollsredaktören Martin Crone Sejersböl om att ”Zlatan kan det Laudrup inte kan”, en jämförelse mellan den svenske fixstjärnan och Michael Laudrup. ”Medan Michael i motsättnings till sin bror (Brian, reds anm) inte avgjorde matcher själv, men spelade fram andra, så är Zlatan både det ena och det andra”, skriver han och avslutar lite oroad ”Kommer det hela inte riktigt igång kan Zlatan bli den skillnad som saknas i det danska laget. Det är Zlatan de lägger förhoppningarna på. Och dessvärre kan han bära dem”. BT beskriver det också som ”Otroligt” att Danmark inte lyckades sälja slut sina 2 500 biljetter till matchen i Sverige.

Jyllandsposten vandrar både i minnenas allé och spelar på känsliga strängar när man tar ett övergripande perspektiv på att möta Sverige. Och assisterande förbundskapten Peter Bonde gör det på ett väldigt, väldigt danskt vis. ”Att möta Sverige är som att spela badminton med grannen. Även om man gillar honom så vill man gärna vinna rätten att skryta vid nästa kvartersfest”, säger han.

 

övrigt fredagÖVRIGT

Bild (Tyskland) spekulerar i att en kontraktsförlängning för Guardiola kan betyda slutet för Sebastian Rode i Bayern München. ”Lämnar Rode i vinter, före Pep?”. Leverkusen pekas ut som mest aktuell som ny klubbadress för mittfältaren, som inte fått chansen under Guardiola.

Nemzeti Sport (Ungern) gör det enkelt för sig efter bortasegern i EM-playoff (1-0 mot Norge): ”Jaaa!”, lyder rubriken kort och gott.

VG (Norge) är förstås inte lika munter. ”Förlusten som kan kosta oss EM”, står att läsa på tidningens förstasida.

Caras (Portugal) hör inte till vanligheterna i Headlines. Men eftersom både Marca och AS uppmärksammar veckotidningen, som mest håller på med celebriteter, så har dess senaste nummer också hittat hit. Här finns nämligen en intervju med Cristiano Ronaldo och att han ”planerar att dra sig tillbaka inom fem år”, vilket leder fram till huvudrubriken: ”Jag vill leva som en kung”, med tillägget ”med min familj och mina vänner”.

Publicerad 2015-11-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto