POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Ibra – Milan försöker igen”

ENGLAND

Daily Telegraph
bidrar till den uppsjö av vackra förstasidor som skapats runtom i världen i kölvattnet av terrordåden i Paris. På dagens sportetta lyser Wembleybågen i trikolorens färger med budskapet om frihet, jämlikhet och broderskap. Till det har man skrivit ut refrängen till Marseljäsen, den franska nationalsången som engelska fans uppmuntras sjunga i samband med England-Frankrike på tisdag.

The Guardian skriver att ”Frankrike kommer med bästa landslag för att visa på samhörigheten”. Det innebär att Lassana Diarra, vars kusin dödades i terrordåden, och Antoine Griezmann, vars syster var med om attacken vid konserthallen Bataclan men klarade sig, finns med i truppen.

The Times uppger dock i sin största rubrik att ”Franska stjärnor ville ha matchen inställd”, att beslutet om att spela matchen togs av franska förbundet utan att rådfråga spelarna, och att flera av dem anser att beslutet är respektlöst och är missnöjda att man tränat vidare efter händelsen och inte fått tid att träffa sina familjer. Tidningen har också rubriken ”Det plötsliga formfallet håller mig vaken, säger Fàbregas”. Chelseamittfältaren säger nämligen till tidningen att ”Ibland ligger jag i sängen och funderar”, och tillägger bland annat att ”Den här säsongen är körd” – fast att Fàbregas på engelska säger ”This season is being fucked” är förstås mer slagkraftigt.

untitledkDaily Express har på sportettan med både en artikel om Fàbregas citat i The Times och en om att spanjoren lade blommor för terroroffren vid franska ambassaden i Madrid. Huvudrubriken är dock om matchen på Wembley. ”Franskt motstånd” har underrubriken ”landslaget trotsar terrorismen”.

The Independent har den något torra och självklara rubriken ”Efter Parisdåden hamnar säkerheten i topp på agendan för polisen inför EM 2016”. Tidningen påpekar att uppemot en halv miljon brittiska fans väntas göra resan till Frankrike.

Daily Mirror (vänster) har också hela sportettan tillägnad Frankrike, och i viss mån England. För budskapet till den engelska publiken är ”Sjung för Frankrike”. Tidningen har också bild på Lassana Diarras mördade kusin och texten ”Därför måste vi spela, säger Diarra”. Tidningens måndagsbilaga Mirror Football täcks helt av trikoloren, de båda ländernas förbundsmärken och budskapet ”Frihet, jämlikhet och broderskap”.

The Sun har en intervju med Englandsscouten Alan Cork, som var på plats på Stade de France i samband med terrordådet, under rubriken ”Beväpnade män finns utanför, de tänker döda oss alla”, vilket var vad Cork fick höra av andra åskådare.

Daily Starvars koll vanligen är noll, uppger ”exklusivt” att ”Chelsea, Arsenal och Man United har ögonen på Messi…men han vill ha 600 000 pund i veckan”, samt att argentinaren fördrar en flytt till Arsenal. Självklart.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har ett samlat tema kring Parisdåden under rubriken ”#SportForParis”, i blått, vitt och rött. Till det har man samlat bilder från sportsammanhang där trikolorens färger använts i sympati för de drabbade och som en protest mot terrorism. ”Fotboll, Formel 1, tennis, basket, volleyball: alla med Paris”, lyder underrubriken. Tidningen har untitledölockså en intervju med forne italienske förbundskaptenen Prandelli om bland annat Serie A-toppen. ”Roma och Napoli är i pole position. Fiorentina är också med. Inter behöver växa”.

Corriere dello Sport (höger) låter Zlatan Ibrahimovic dominera förstasidan. Men det har inget med EM-playoff att göra utan om Silly Season. ”Ibra – Milan försöker igen”. För vad som gäller är att ”De rödsvarta gör en ny framstöt med god chans att lyckas”. Zlatans kontrakt med PSG går som bekant ut i juni. Tidningen skriver också om att det italienska landslaget efter Parisdåden förstärker säkerheten vid sitt tilltänkta läger under EM i Frankrike.

Tuttosport har spekulativa ”Alex, idé som förbundskapten”. Det handlar om Alessandro Del Piero, som vill bli tränare, och som på en fråga till La Domenica Sportiva förstås inte avfärdar idéen om att en dag få träna landslaget. Tuttosport kompletterar rubriken med ”Juve vänder sig till Conte?”. Alltså nuvarande förbundskaptenen och tidigare Juvetränaren. Man hävdar att Allegri, trots ett uppvaknande Juventus, ”måste återvinna omgivningens förtroende”.

 

SPANIEN


Marca
 har en i dessa dagar en behaglig ton inför El Clásico, och ett annorlunda grepp. ”Clásicos mirakel” sitter tillsammans med en bild på två albiner i Tanzania med Real Madrid respektive Barcelonas tröja. Enligt tidningen hjälper de båda klubbarna ett lag i landet. Marca hävdar också att ”tröjorna ger dem en fri lejd mot de sociala och kriminella trakasserier de utsätts för”. Där finns också en rubrik inför själva matchen på Santiago Bernabéu. ”Benítez och Enriques pussel” handlar om
James eller Casemiro för Real Madrid medan Barça funderar över Messi och Rakitic, som är tillbaka i träning.

AS har fokus på nattens match med New York Cosmos, som blev den allra sista för en Real Madrid-profil. ”Raúl, farväl till en legendar”, är budskapet. Segern (3-2 mot Ottawa Fury) innebar att Cosmos vann NASL-titeln, den 22:a och sista titeln Ráuls karriär. Inne i tidningen skriver AS om att James vill ha höjd lön, i paritet med Bale och Ramos, det vill säga ca tio miljoner euro om året. AS tar också uppuntitled

Sport (vänster) menar att Barça har ”Lavezzi i skottlinjen” för januari. Tidningen skriver att Barça har första tjing på PSG-spelaren, som tidigare kopplats samman med Juve och Inter, och menar att han kostar fem miljoner euro i övergångssumma, då argentinaren har ett utgående kontrakt.

Mundo Deportivo skriver om ”Max larmberedskap” för Spanien inför mötet med Belgien. Efter kopplingen mellan dåden i Paris och misstänkta gärningsmän i Belgien, gäller höjd säkerhet kring landslagets bortamatch i Bryssel.

El Confidencial skriver inför El Clásico att ”Barcelonas plan är att Messi spelar en halvtimme”. Gårdagens stora nyhet var uppgifter om att Cristiano Ronaldo ska ha sagt om Benítez att ”Med den tränaren vinner vi inget”. Klubbordförande Florentino Pérez påstås också vara beredd att sälja portugisen efter dennes flört med PSG.

 

FRANKRIKE

quotiL’Equipe (höger) har inför England-Frankrike bild på franska landslagsspelare och rubriken ”Den heliga unionen”. Det syftar på att stämningen som väntas genomsyra mötet på Wembley, där ”90 000 åskådare kommer att manifestera sin solidaritet efter attentaten i Paris”. Inne i tidningen lyfter man genom en vox-pop med fotbollsprofiler den svåra frågan om det är rätt att spela efter en händelse som denna. L’Equipe ägnar matchen och terrorattacken tolv sidor på ämnesområdet fotboll, men Parisdåden genomsyrar även övriga sportsidor.

Le Parisien skriver om alla PSG-spelare som visat solidaritet med offren för terrorattacken, och tar även upp Zlatans sorg över det inträffade. Där finns också en artikel om att David Luiz nu åkt hem till Paris. Det spreds i går en rad felaktiga citat och insinuationer kring David Luiz i internationella medier. Headlines webb-tv reder ut det hela, programmet släpps vid 10.30-tiden.

 

TYSKLAND

9882_nb_q9bminlzhttwysdqlxmqtwchmrw__Bild försöker förmedla känslan av tyska landslagets ”Skräcknatt i omklädningsrummet”, med bild från omklädningsrummet på Stade de France och underrubriken ”60 människor i ett rum – det fanns varm korv, sandwich och mycket rädsla”. Vidare skriver Bild om att ”Klopp värvar Xhaka för 28 miljoner euro?”. Liverpool är alltså ute efter Mönchengladbachs mittfältare.

Kicker (vänster) har en fartfylld och akrobatisk bild på Aubameyang till rubriken ”Attraktionen”. Man menar gabonesen är ”Dortmunds hetaste akt”, och lägger till att det också är tränare Tuchels förtjänst att Aubameyang är bättre än någonsin. Tidningens synar också ”Följderna för fotbollen och EM 2016” efter terrordåden i Paris.

 

DANMARK

tm33Ekstrabladet (höger) skriver att det är dags att ”Träffa målet, Olsen”, och följer upp med ”Experternas recept på hur Danmark säkrar EM-biljett i morgon”. En sidolång krönika av Allan Olsen har rubriken ”Hjälp, nu måste vi vinna en match”. Tidningen ägnar också fyra sidor åt en intervju med Parken-huliganen, ni vet han som sprang in på planen 2007 och som svenska tidningar redan gjort en lång rad intervjuer med.

TV2 har en intervju med assisterande tränaren Peter Bonde som har en udda iakttagelse. ”Såg ni vår uppvärmning i går (läs: i lördags)? Jag har inte sett något liknande. Vårt fem-mot-fem var på sådan hög nivå att man tänkte – tack, ödet – nu kör vi över svenskarna”. Låt oss hoppas att danskarna har en lika briljant uppvärmning på tisdag.

Jyllandsposten tar upp att säkerheten kring matchen i Parken kommer att vara höjd, och DBU uppmanar åskådare att komma i god tid på grund av det.

 

ÖVRIGT

300_nscimlap_20151116Nemzeti Sport (Ungern, vänster) jublar ikapp med nationen efter EM-playofftriumfen (2-1 mot Norge), ”Europa, här kommer vi!”.

TV2 (Norge) summerar playoff-insatsen med en lång rad kommentarer. En av dem är från förre landslagstränaren Egil ”Drillo” Olsen: ”Ganska ynkligt”.

Publicerad 2015-11-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto