POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Zlatan kvalade inte in till EM, EM kvalade in till Zlatan"

ZLATANLAND

Daily Mail (England): ”Om det finns någon tröst för Morten Olsen så är det att han blev knockad av ett geni”.

Daily Mirror (England): ”Att tänka på EM känns sisådär 149 procent härligare nu när Zlatan kvalificerat sig”.

Gary Al-Smith (journalist, BBC m m): ”Zlatan kvalade inte in till EM, EM kvalade in till Zlatan”.

Craig Burley (ex-spelare och expert, ESPN): ”Låt oss vara uppriktiga, EM blir mycket bättre med Zlatan Ibrahimovic”

Goal: “EM hade inte varit lika kul utan Zlatan Ibrahimovic, så njut av honom så länge det går”.

Gazzetta dello Sport (Italien): ”De ’blondas’ land räddades av en son till immigranter”.

Marca (Spanien): ”Kvällar som denna är för stjärnor, och Ibrahimovic är utan tvekan det”.

L’Equipe (Frankrike): ”Zlatan förstärkte sin legendarstatus i blågula hjärtan ytterligare ett snäpp”.

Le Parisien (Frankrike): ”Han visade sig ’zlatansk’ redan tidigt i matchen”.

Allan Olsen (krönikör, Ekstrabladet):Zlatan Ibrahimovic är kanske ingen arbetsmyra, men när han gasar lämnar han alla andra på perrongen. Över två matcher visade han att han är den världsklasspelare Danmark saknar”.

Benjamin Munk Lund (sportredaktör, BT): ”Finns det något att vara glad över? Att Zlatan ska till EM. Han kan något, törs något och vill något”.

Simon Kjaer (spelare, Danmark): ”Han är bara så obegripligt bra”.

Jan-Åge Fjörtoft (kommentator och ex-spelare, Norge): ”Det går inte att klå den här kommentaren” (om citatet om att pensionera Danmark).

 

ENGLAND

aaaa1Daily Telegraph har som så ofta en stilfull sportetta, inte minst i dessa tider. Här med spelarna i Frankrike-England i en ring och rubriken ”Vapenbröder”. Den emotionella tillställningen på Wembley, där resultatet kom i andra hand (England vann med 2-0), får ingressen ”Tystnad, sång och solidaritet när Wembley stod som värd för den perfekta hyllningen”. Tidningen noterar att Man Uniteds stjärnskott Antoine Martial lämnade arenan på kryckor. För att som hastigast lämna matchen på Wembley så skriver Telegraph också att Chelsea ser WBA-anfallaren som en möjlig ersättare till Radamel Falcao i januarifönstret. Pris ca 20 miljoner pund.

The Times använder också bilden på spelarna i en ring på sin förstasida, tillsammans med rubriken ”Förenade mot terror”. Temat är detsamma på sporten. ”Fotbollen står trotsigt upp”.

Daily Mirror (till vänster) har starka nyhetsettan ”Och segraren är…frihet”. Man följer upp det med sportettan ”Je suis Wembley”.

The Guardian omformulerar ett tidigare budskap: ”Vi måste stå enade mot en skräck som inte har någon hudfärg, som inte har någon religion”. Ursprunglig avsändare är Lassana Diarra, som förlorade sin kusin i terrordådet i Paris, men fanns med i gårdagskvällens match.

The Independent har franska och engelska spelare som håller om varandra och de franska orden ”Liberté, égalité, fraternité”.

The Sun har samma franska ord tryckte på tidningen, där bilden av spelarna sträcker sig över både första- och sistasidan, och får på sistasidan (sporten) också orden ”Tillsammans står de, okuvade för terrorn, Three Lions och Les Bleus”.

Daily Star har också spelarna och rubriken ”United” i trikolorens färger.

Metro är inne på samma tema, ”England. Frankrike. United.”, som följs upp av ”Axel mot axel, två nationers lag hyllar de drabbade i Paris på Wembley”. På sportettan följer man upp en kram mellan förbundskaptenerna med ”Wembley träffar rätt ton”.

Daily Express påpekar att ”Fotbollen är vinnare”.

 

ITALIEN

aaa2La Gazzetta dello Sport (höger) skriver om ”Arenor i krig”, och lägger till ”Terroristmardröm för fotbollen”. Det finns bild både från arenan i Hannover, där matchen Tyskland-Holland ställdes in på grund av ett förmodat terrorhot, samt Wembley. Den oavgjorda vänskapslandskampen (2-2 mot Rumänien) summeras med ”Italien växer men vinner inte”. Just nedanför finns rubriken ”Ibra, två vackra mål: Sverige i EM”. Inne i tidningen ger GdS för övrigt Zlatan en åtta av tio i betyg. Närmast efter följer Granqvist, Forsberg och Källström – och Hamrén – med sju. En meractouppgift rörande Inter får plats: ”Mancini vill ha Candreva i januari”.

Corriere dello Sport har ”Heja Europa” som en samlande rubrik för att EM-kvalet nu är över, komplett med bilder på en rad av turneringens kommande stjärnor. Men även den inställda landskampen i Tyskland omnämns i sammanhanget.

Tuttosport gör sig till språkrör för Juventus, ”Låt oss vara tydliga, Rugani är inte till salu”. Tidningen skriver att ”Den unge backen är i Napolis, Arsenals och Man Uniteds blickfång, men har inte lyckats övertyga Allegri”. Om Italiens landskamp menar Tuttosport att ”Italien är utan försvar, kanske är det dags att byta”. Angående Inters intresse för Candreva skriver Tuttosport att Lotito i Lazio vill ha ”Ranocchia och tio miljoner euro”.

 

SPANIEN

aaa3Marca (vänster) fortsätter med att ha Real Madrids tränare under luppen. ”Tungviktarna i laget ber om att få tala med Benítez, de vill övertyga honom om att attackera Barça”. Enligt tidningen så var ”Benítez överens med spelarna men förklarade att han hittills inte haft alla spelare till sin disposition”.

AS vänder blickarna norrut, ”Wembley heder åt fotbollen”. I en av smånotiserna märks ”Neymars pappa: om inte skattesituationen bli bättre kan vi inte stanna i Spanien”.

Sport har tankarna på helgens El Clásico och en bild på polis utanför Santiago Bernabéu samt texten ”Sköld för Clásico, med tillägget ”Maxkontroll efter terrorhoten”. Bland punktade uppgifter finns ”3 000 poliser”, ”tre säkerhetsringar runt Bernabéu”. ”metalldetektorer”.

Mundo Deportivo kombinerar elegant ihop kontrasterna i Hannover och London med bilder från arenorna och rubrikerna ”Horror” (”Skräck”) och ”Honor” (”Hedrande”). Nedanför sitter Luis Suárez (”Fruktad Suárez”) på en fotbollsplan med en tavla med Barças klubbmärke i händerna, medan Real Madrids stannar lutad mot stolpen. Jaha.

 

FRANKRIKE

aaaaa4L’Equipe (höger) returnerar mottagandet på Wembley med ett ”Thank you” över hela förstasidan. Man tillägger att ”Wembley var i blått, vitt och rött för att hedra Frankrike. Det var en emotionell afton som utmärktes av en hedersam engelsk seger (2-0)”. Bacary Sagna säger till tidningen att det var den svåraste match han spelat och att ”det gällde att hålla huvudet högt”. Om den svenska segern har man den fyndiga rubriken ”Ibra förlänger med Paris…”. Alltså knappast kontraktet, men tiden i Frankrike. Zlatan får högst betyg, en sjua (samma som Yussuf Poulsen i Danmark). Bara Sebastian Larsson får i övrigt en sexa, vilket flera danska når upp till (Eriksen, Delaney, Höjberg, Schmeichel).

Le Parisien får i ett hörn på förstasidan med att ”70 000 engelsmän sjöng Marseljäsen på Wembley”. På sporten konstaterar man att ”Ibra skickade Sverige till EM”. Tidningen tar också ett grepp på PSG:s damer som på onsdag möter Örebro i skuggan terrordåden. ”Vi ska försöka hedra offren på bästa sätt, genom att göra bästa möjliga match”, säger Laura Georges.

 

DANMARK

aaaa5Ekstrabladet (vänster) skriver ”Så synd” över sportdelen och har bild på Schmeichel som gräver ned huvudet i sina handskar. Till detta har man hårda domen att ”vad hjälper det när Danmark som lag inte klarar av själva essensen, själva fonden som soppan ska kokas på, nämligen att skapa målchanser”. Första uppslaget är en stor bild på Zlatan och rubriken ”Au revoir, Danmark”. Ekstrabladet ger Ibrahimovic, Larsson, Granqvist – och Hamrén – högst betyg, fyra (av sex). Bara Kaspar Schmeichel når upp till det i det danska laget. Bendtner får…noll. Självfallet tillägnas också stort utrymme till avgående förbundskaptenen Morten Olsen.

TV2 låter Nicolai Jörgensen svarar på Zlatans vassa kommentar om att han pensionerat Danmark. Svaret är knastertorrt. ”Vi har fortfarande ganska många unga spelare med många år kvar, så det vet jag inte om han gjort”. Simon Kjaers analys av matchen är klar. ”Han (Zlatan, reds anm) gör hela skillnaden, och det spelar Sverige på. De har tio man i försvaret och så har de honom”.

BT påpekar att man var tidningen bakom det där om att pensionera Zlatan, och skriver att Zlatan nu visade han var långt ifrån redo för pension. BT betygsätter för övrigt Bendtner med att ”Han gick från att vara Lord Bendtner till Greve Ingolf”. Sistnämnde är 75 år. Mest imponerad är tidningen annars över Höjbergs svar i tre bokstäver på om Danmark gjort allt för att nå EM: ”Nej”.

Jyllandsposten menar att ”Landslaget är i djup kris efter zlatansk förödmjukelse”.

 

TYSKLAND

aaaa6Bild (höger) skriver om ”Bombångest” över hela nyhetsettan. Tidningen domineras som väntat av händelserna i Hannover, där Tyskland-Holland i sista stund ställdes in efter misstänkt terrorhot. På sportsidorna följer en lång rad rubriker på temat. ”Så upplevde Angela Merkel bomblarmet”, ”Så upplevde Jogi Löw bomblarmet” och så finns en citatrubrik från fotbollskommentatorn Tom Bartels, ”I värsta fall måste vi avstå EM”.

Sport-Bild kommer ut med sitt veckonummer, och gör knappast något för att minska folks rädsla. ”Bundesliga efter terrorn” är den stora rubriken, och till det finns en bild på hur ett barn bärs ut från en arena… Till detta paket ställer man sig också frågan hur man säkrar arenorna och allmänna platser. En rubrik som i alla fall handlar om spelet är ”Boateng: Jag är Peps quarterback”.

Publicerad 2015-11-18 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto