POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Förbundskaptenen till stjärnan: Lämna United

england fredagENGLAND

The Sun uppmärksammar som många andra tidningar att terrordåden i Paris fortsätter att kasta en skugga över fotbollen. ”Wengers Parisfruktan för Koscielny” handlar om att Arsenaltränaren är osäker på använda den franske backen i helgen, då han fortfarande är skakad av det inträffade. Wenger håller också ett öga på Giroud inför matchen. The Sun fick också bekräftad gårdagens uppgift om att Marseljäsen ska spelas inför helgens matcher, vilket tidningen inte är sen med att påpeka. Funderingar kring Premier League-beslutet i Headlines webb-tv, som släpps vid 10.30-tiden.

Daily Star beskriver de franska Arsenalspelarnas känslor med den stora rubriken ”Plågade”.

Daily Mail har en intervju med nyligen sparkade Real Sociedad-tränaren David Moyes, som bodde på hotell i ett års tid, hade svårt med spanska och knappt talade med spanska journalister, under rubriken ”David Moyes: Det är nonsens att påstå att jag inte omfamnade Spanien”.

Daily Telegraph har å sin sida en intervju med Chelseas obskyre sportchef Emenalo. Han uttalar sig å ledningens vägnar och påpekar att han ”ser ljuset i tunneln” och att klubben har fortsatt förtroende för tränaren Mourinho, ”som levererat så mycket” tidigare. Mest fascinerande är kanske att det är första intervju Emenalo  ger sedan han kom till Chelsea 2007.

Daily Mirror formar orden ”I’ve been etiHAD”, vilket ska föreställa en bokstavslek med namnet på Man Citys huvudsponsor och uttrycket ”I’ve been had” (”Jag har blivit blåst”). Oklart varför rubriksättare kände det som nödvändigt, men det syftar på att ”Klopp medger att han är förd bakom ljuset av Pellegrinis hemligheter”. Eller enklare uttryckt, är osäker på hur City ställer upp.

The Times skriver också om Marseljäsen som ska spelas på PL-arenorna, under rubriken ”Premier League hedrar”, men själva PL-fotbollen och om siffror därifrån finns en annan artikel. Där uppmärksammar tidningen att bollinnehav spelar allt mindre roll. Av 87 matcher den här säsongen som slutat med seger åt något håll, har 42 varit för lag med mindre bollinnehav, alltså nästan hälften.

 

italien fredagITALIEN

La Gazzetta dello Sport har en intervju med tränarveteranen Fabio Capello om Serie A under rubriken ”Håll ett öga på Milan. Jag säger Juve”. Det är ord om ett par av hans forna klubbars chanser framöver, som benas ut i underrubriken ”Om man talar om att komma tillbaka in i scudettokampen så är Allegri i bättre läge. Mihajlovic behöver tid”. Under rubriken ”Men nej, det är Nainggolan”, så tar tidningen upp hur hotellgäster trodde Romastjärnan var en terrorist, vilket vi pratade om i Headlines webb-tv i går morse. GdS låter också Nainggolan-incidenten vara en ingång till förstärkt säkerhet på arenorna.

Corriere dello Sport har en kladdig och krystad etta, med massa smårubriker och två rubriker som spelar dåligt mot varandra. Den första är ”Sarri är den extra spelaren”, om att tidningen tycker att Napolitränaren är den som betyder mest för sitt lag jämfört med de andra tre i topplagen. Den andra rubriken är ”Buffon: Jag vinner igen”, som handlar om Juvemålvaktens ambitioner. Den gemensamma nämnaren mellan dessa två fokus är enligt överrubriken att det är två stora profiler ”som sätter färg på Serie A”. Okej.

Tuttosport slår an tonen med ”Åt fanders med rädslan”, och sedan ”Juve-Milan under maximal övervakning”. Därefter skriver tidningen om noggranna kontroller, metalldetektorer, bombhundar och förstås större närvaro av poliser och vakter. Efter gårdagens grepp om alla skadebekymmer i hemmalaget lägger Tuttosport nu till rubriken ”Buffon ok, bra med Mandzukic”.

 

spanien fredagSPANIEN

Marca menar med ”100 procent Bale” att walesaren är helt skadefri inför El Clásico, och att ”han drömmer om sin första stora afton på Beranbéu”. För säkerhets skull slänger man in citatet ”Jag är redo för bataljen”. Nedanför finns en liten bild på en grimaserande Pique, samt förklaringen ”Fientligt territorium” – ”Pique förväntar sig en visselorkan”.

AS har huvudrubriken ”Oklart med Benzema”, om att beslut fattas i dag om fransmannen kan spela eller ej.

Sport gottar sig ett varv till i att ”Tridenten är tillbaka”, det vill säga Neymar, Suárez och Messi, och anspelar också på att sistnämnda kan starta. ”Leo gör ett sista test i dag och har sedan ett samtal med Luis Enrique”. På annan plats påpekas också att Messi med ett mål går om Di Stefano (14 mål) som meste målgörare i El Clásico.

 

france fredagFRANKRIKE

L’Equipe har trotsiga ”Spelet vinner”, och bilder från sportens värld inför helgens stora evenemang i kölvattnet av terrordåden. En annan rubrik inne i tidningen inför det återupptagna ligaspelet är ”Så meningslöst, så viktigt”. Tidningen följer också upp EM-tråden i säkerhetsfrågan med ”Fanzoner skapar debatt”. L’Equipe skriver på närmare håll om säkerheten kring PSG. Det noteras i sammanhanget bland annat att Zlatan Ibrahimovic, liksom flera sydamerikanska spelare, genom klubbens försorg har bevakning kring hemmet. Mer i Headlines webb-tv, som släpps vid 10.30-tiden.

Le Parisien, som för någon vecka sedan kom med uppgiften att PSG förlänger med Laurent Blanc, skriver i dag att kontraktet med tränaren väntas skivas under nästa månad, att det gäller till 2018 och inte kommer att ha några utstakade sportsliga krav.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) skriver på sin förstasida att ”Tuchel ber HSV om ursäkt”. Tuchel var tidigare i år på väg till Hamburg men drog sig till slut ur, vilket väckte en del irritation i HSV-lägret och lär innebära visslingar från publiken när Dortmund gästar i helgen. ”Om jag gav någon intryck av att vi hade ett avtal på så ber jag om ursäkt, det var inte min mening”, säger Tuchel. Tidningen har också en intervju med Bayern Münchens Jerome Boateng som under rubriken ”Jag åker till Schalke utan rädsla” understryker att fruktan för terrorister inte får ta över. ”Fotbollen borde vara och ska förbli vacker. En fest för alla. Vi måste alla sakta återvända till normalitet”.

Het Laatste Nieuws (Belgien) har en fet rubrik om att ”Wilmots råder Fellaini att lämna Man United”. Den belgiske förbundskaptenen är missnöjd med speltiden landslagsmittfältaren får och säger till Le Soir att Fellaini ”kanske ska se sig om efter en ny utmaning i januari”.

Publicerad 2015-11-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto