Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”GalactiGO - United blickar mot Real”

Headlines Blogg

ENGLAND

EnglandDaily Telegraph inleder dagens engelska love-in med Tottenham, som flyger högt efter ännu en seger (4-1 mot West Ham). ”Vilda Kane har siktet inställt på topp-fyra-placering”, alltså Champions League-plats. Från Londonderbyt rapporterar också tidningen att ett West Ham-fan blev knivhuggen före matchen. Telegraph lockar med en intervju med Gareth Bale, men har ingen rubrik om den. Den är också lite mellanmjölk.

The Guardian tillskriver tränaren Pochettino citatet att ”Spurs är ’redo för en topp-fyra-försök’”. En annan rubrik är att ”City rannsakade sig själva efter förödmjukelsen mot Liverpool”. Sagna berättar att spelarna hade en samling under söndagen där man gick igenom vad som egentligen hände vid 1-4-förlusten.

Annons

The Sun använder det där om fjärdeplatsen på mer tabloidvis: ”Poch: We are a fource”. Och så har tidningen småplock från Real Madrid under rubriken ”GalactiGO”. Där finns ”Rons ultimatum” och ”Bale nära att lämna” som leder fram till ”LVG vaksam”.

Daily Mirror försöker vara smålustiga med ”Kane är den nye…eh…Vardy”, efter det att Tottenhamanfallaren liksom sin landslagskollega i Leicester hittat målformen. Där finns också efterspel på förra veckans terrordåd. ”Sagna plågas fortfarande av terrordåden i Paris” och ”Lukaku flyr Belgien”, där sistnämnda handlar om att den belgiske landslagsspelaren säger att han tänker sälja sin lägenhet och även flytta sin familj från Molenbeek, där polisen jagat terrorister.

Daily Star struntar i toppform, målglädje och topp-fyra-ambitioner, och synar Tottenhamsegern med ”Väx upp, Alli”. En Pochettino-uppmaning till stjärnskottet sedan denne dragit på sig ett onödigt gult kort och därmed stängs av från nästa Londonderby, mot Chelsea.

Annons

Läs även Peter Hyllmans blogg med Veckans Lag

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport utropar ”BiabiaSI” istället för Biabiany. Förklaringen finns i att ”Efter sju 1-0-segrar blev det målfest (4-0 mot Frosinone). Fransmannen, som opererat hjärtat, inledde målskyttet”. Inter är nu i ensam serieledning, och så tillägger GdS att det är ”toppmöte på San Paolo måndag”. Alltså nästa måndag – Napoli-Inter. Just sydlaget och ligatvåan, får rubriken ”Napoli, guldduon”, som syftar på Higuaín och Insigne, tillika målskyttarna i går (2-0 mot Verona). Kanske inte så oväntat så inkasserar Hiljemark det lägsta spelarbetyget i Palermo (1-1 mot Lazio). Efter att ha orsakat straff, och sedan blivit utbytt, blev det blott en femma av tio.

Corriere dello Sport passar på att sparka på någon som redan ligger ner med rubriken ”Sarri, det är annat än Benítez!”. Här är man imponerad över nuvarande Napolitränaren och föga förvånad över förre Napolitränarens bekymmer i Madrid. Ligaledarens senaste seger får rubriken ”Inter är som ett tåg och kör på egen hand”.

Annons

Tuttosport försöker sig på en liten tabloidaktig ordlek i ”Incredybala”, från ”Incredibile” (”otrolig”) och Dybala, Juves nya stjärna. Det är nämligen fart i argentinarens ben, ”Springer 12 km per match”, skriver tidningen imponerat. Sedan roar sig tidningen med att ge Inter rubriken ”Även Icardi gör mål – Inter skämtar inte”.

SPANIEN

SpanienMarca har förstås krisen efter Clásico-fiaskot för Real Madrid i fokus. ”Fortsätter…”, är den inte helt övertygande framtidsutsikten för Rafael Benítez. Noterbart är också det ödesmättade i att bilden visar tränaren som tittar på sin klocka. Underrubriken är ”Florentino Pérez ger Benítez sitt stöd och gör en uppmaning om att hålla huvudena kalla, men truppen litar inte på tränaren”. Man skriver också att OM det blir ett tränarskifte före sommaren, så är Zidane förstaalternativ. Som salt i såren hos Real-fansen så är laget inte heller längre bäst i Madrid. ”Atlético är nu tvåa”, konstaterar Marca efter de rödvitas bortaseger i går (1-0 mot Real Betis).

Annons

AS söker sig från fotbollsplanen till styrelserummet och hittar nya problem för Real Madrids ordförande med rubriken ”Florentinos andra front”, den strid som han utkämpar i rättssalen där en grupp klubbmedlemmar i veckan hoppas att ordförandevalet ogiltigförklaras och nyval utlyses.

Sport har en rubrik som väl egentligen sammanfattar även den samlade katalanska pressens känslor bäst, ”Total extas”. Det följs upp av ”Det bästa Barça” och ”Real Madrid i kris”. Och enklare kan man väl inte sammanfatta anledningarna till extasen. Inne i tidningen påstår en krönikör att Peréz har Mourinho i tankarna, och avslutar med att ”Det känns i dag som ett avtal mellan två förlorare”.

Mundo Deportivo hänger sig också fullt ut till Barças lycka och Reals olycka. ”En cykel utan slut”, fastslår tidningen. Och man låter paketet kompletteras av bild på jublande Barça-spelare och deppande Cristiano Ronaldo, samt små rubriker om Barças förträfflighet.

Annons

Läs även Adam Pinthorps blogg ”Det här var Pérez förlust – inte Benítez”

 

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe har en rubrik många på franska Rivieran suktat efter, ”Marseilles uppvaknande” (2-0 mot Saint-Etienne). Man konstaterar också att det var tidigare högtflygande Saint-Etiennes tredje förlust på fyra matcher. ”Kallar man på Zidane?” är en annan rubrik. För liksom i Marca ses Zidane här som ersättare om Benítez får kicken. Inne i tidningen noterar L’Equipe att ”PSG:s sjukstuga töms”. För inför matchen mot Malmö så är det bara Verratti, som är på väg tillbaka efter skada, och David Luiz, som är avstängd, som ser ut att missa matchen i Malmö.

Le Parisien sammanfattar transferläget hos ligaledarna med ”Vintern blir lugn i PSG”. Trots att åtskilliga spelare sitter på utgående kontrakt (som Zlatan, Maxwell) och flera har blivit fast på bänken (som Pastore, Van der Wiel, Lavezzi), så tror tidningen bara på att ett större namn lämnar i januari: Sirigu. Ur vinterkalendern noterar tidningen att PSG reser till Doha 27 december där man bara stannar tre nätter. Kanske som en följd av det förhöjda säkerhetsläget väljer laget att avstå det kända hotell man brukar bo på, och har i stället valt ett mer diskret nära träningsanläggningen.

Annons

RMC har en intervju med färgstarke Lyon-bossen Jean -Michel Aulas, som är missnöjd med PSG:s dominans. ”PSG är från en annan planet. Jag är lite irriterad över att de är så långt från alla andra, särskilt från Lyon. Även om vi inte är på den nivå vi önskar är vi ändå tvåa, men 13 poäng efter. PSG spelar i en annan division och det är sorgligt för franska ligan”.

 


TYSKLAND

TysklandBild rasar mot huliganbråken i samband med Schalke-Bayern München i lördags. ”Fotbollens skam” skriker förstasidan ut, men ”Bayern härjar”. Tidningen, liksom Bayern-basen Rummenigge, är rasande över bråken som kommer så tätt inpå terrordåden som skakat om Tyskland (där ju Hannovers stadion enligt uppgifter var nära att utsättas för attentat). Bild lägger till ett uttalande från en polisman, ”Folk kunde ha dött”, vilket syftar på att bråken utanför arenan kunde orsakat panik. Tidningen påpekar också att huliganer greps i samband med ett par andra matcher. På annan plats frågar sig Bild, ”Vad har hänt med Hummels?”, Dortmundbacken som stått för ett par uppmärksammade tavlor på senare tid.

Annons

Kicker har rubriken ”Philip Lahm. Bara så, ”Philip Lahm”. Det lär knappast vara några stora avslöjanden i den intervjun. Men några citat har Kicker i alla fall plockat ut som underrubrik. Som ”Jag vill inte leva mitt liv med rädsla”, om terrordåden. På förstasidan finns också citat från Dortmundbasen Watzke som lovar att ”Vi kommer att kämpa för att behålla våra stjärnor”. Inför Mönchengladbachs match mot Sevilla har Kicker den för många engelsmän säkert lite oväntade rubriken ”Terrys tronföljare”. Det handlar om Chelsealånet Andreas Christiansen, som gör succé i den tyska klubben. 

Publicerad 2015-11-23 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto