Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Thiago Motta: ”Fler är viktiga än Zlatan - det vet han”

Headlines Blogg

ENGLAND

EnglandThe Sun dundrar på med en ”World Exclusive” som överrubrik till ”Chinese Woo Roo”, alltså att Kina försöker locka Rooney. Tidningen uppger att kontakter tagits för att göra den 30-årige engelske anfallaren till en profil för den asiatiska ligan, och pekar på att Rooneys förre landslagstränare, en viss Sven-Göran Eriksson, finns i Shanghai SIPG. Rubriken ”Desperate for Dann” syftar på Scott Danns olyckliga misstag som bäddade för Sunderlands segermål (1-0 mot Crystal Palace) men också en seriefigur.

Daily Mirror lägger tyngdvikten vid Wengers dopningsanklagelser under rubriken ”Fuskare gynnas”. Inför mötet med Dinamo Zagreb uttryckte Arsenaltränaren sin frustration med motståndarspelaren Ademin kom undan för lätt. Även Mirror söker sig till samma Desperate Dann-seriefigur som The Sun i jakten på en putslustig rubrik för Sunderlands seger. Tidningen hävdar också Liverpool är oroliga för att Coutinhos hamstringproblem är värre än befarat. Besked väntas i dag. Och medan Man United enligt agenten Jorge Mendes får svårt att värva Cristiano Ronaldo, så hävdar Mirror med en ”exklusiv”-vinjett att Man City försöker få loss Isco, och pekar på att Citytränaren playmakern är en Pellegrini-favorit.

Annons

The Guardian har också Wengers uttalanden i fokus men under rubriken ”Wenger: Uefa hade oss som mål efter dopningskritik” och med underrubriken ”Tio dopningstestare skickades till Arsenals träning efter tränarens kommentarer”. En annan rubrik som också tar avstamp i presskonferens inför CL-spel är från Chelseas. ”Chelseas trupp utan rädsla för att resa till Israel, säger Mourinho”.

The Times ger också Chelseatränarens uttalande om Israelresan stort utrymme men med helt annan vinkeln. ”Mourinho hämnas på Le Saux”. För han nämnde bara ex-Chelseaspelaren Le Sauxs namn, och inte någon av de andra sex, som 2001 vägrade åka till ett oroligt Israel. Le Saux har nyligen kritiserat Mourinho för hur han behandlande klubbläkaren Eva Carneiro.

Daily Mail är upprörd över att en 20-årig varit på en fest. ”Grealish i ny storm över festande”, försöker man med, och slänger in en ”exklusivt” på köpet. Engelsk sportjournalistik anno 2015.

Annons

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport ger Inters hårda kärna namnet ”De sju samurajerna”. Till det finns bilder på Miranda, Murillo, Medel, Felipe Melo, Kondogbia, Icardi och Handanovic. Med nästa måndags toppmöte i blickfånget skriver GdS också om Napoli med en tung historisk jämförelse. ”Higuaín-Insigne klår Diego-Careca”. Förklaringen kommer i ”Sarris två offensiva spelarna har gjort 17 mål, ett mer efter 13 omgångar än den magiska duon 1988-1989”. Även kvällens CL får lite uppmärksamhet. ”Roma, Messi är med – darra inte!”, och uppföljningen ”Pjanic och Dzeko nycklar för att öppna Barcelona”.

Corriere dello Sport har blickarna fast riktade nästan en vecka framåt i tiden. ”Napoli-Inter är guld värd” inte bara för att matchen är mellan två titelaspiranter, utan också för att den är ”mellan två lag vars totala värde är häpnadsväckande: 651 miljoner euro”. Från mercaton uppger tidningen: ”Lavezzi till Juve – första vägen är fri”, att PSG gett klartecken till att släppa argentinaren, som även Barça och Inter uppgetts intresserade av.

Annons

Tuttosport har förstås ögonen på Juves match, mot Man City på onsdag, och menar att ”Två yttrar kan få Allegri att lyfta”, vilket förstås blir fyndigare när yttrar heter ”vingar” (”ali”). Det syftar oavsett på Cuardrado och Alex Sandro. Även Tuttosport tänker på toppmötet i ligan nästa vecka. En krönika som tagit plats på tidningens förstasida har rubriken ”Napoli-Inter: vinner anfall eller försvar?”.

 

 

 

SPANIEN

SpanienMarca har bild på Florentino Pérez från gårdagskvällens presskonferens och citatrubriken ”Fullt förtroende för Benítez”. Det följs upp av ”Det pågår en kampanj mot mig och alla vet om det”. Fler citat: ”Ropen på ’Florentino avgå’ initieras som vanligt av ultras (Ultras Sur, min anm)” och ”Cristiano har inte sagt något till någon, det är en bra kille”. Det finns också en mindre rubrik om att ”Marcelo blir borta två till tre veckor”.

Annons

AS, som hållit en så låg profil kring problemen i Real Madrid, är något överraskande den Madridtidning som är mest bitsk efter Pérez uttalande i går. Rubriken ”Måndag hela veckan” är filmtiteln (”Groundhog Day”) och känslan AS är ute efter. Tidningen menar att ”Florentino återvände till sina gamla vanliga utspel”, vilket är anklagelser mot medier och ultras, samt att en kampanj pågår mot honom.

Sport sprudlar av optimism, ”Festen kan börja – med Messi!”. Tidningen ser argentinaren som startspelare mot Roma i dag. Även Sport har med citatet från Pérez om att ”Det är en kampanj mot mig”.

Mundo Deportivo ser också Messi som med från start under rubriken ”Välkommen hem”, och bild på en skrattande nummer 10 med sina lagkamrater.

Super Deporte, Valencias sporttidning, har med en snögubbe på sin förstasida. ”Ett helvetes kyla” beskriver förutsättningarna för Valencias bortamatch mot Zenit i CL. Det är ett par minusgrader i Sankt Petersburg.

Annons

 

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe har ”Miraklet på Gerland?” som hoppfull rubrik över förstasidan. Det följs av ”Lyon måste slå Gent för att bevara hoppet om att ta sig till åttondelsfinal”. Tidningen har också en intervju med PSG:s Thiago Motta, där man med allvar verkar ställa frågan om Zlatans skämtsamma uttalande om att han är enda boss i omklädningsrummet. ”Jag vet inte vad begreppet täcker, men Ibra är en viktig spelare här. Han vet det, vi vet det. Vi har stort förtroende för honom. Men det finns andra viktiga spelare här. Det vet han också”, svarar Thiago Motta.

Le Parisien har på sin nyhetsetta en liten bild på Zlatan och rubriken ”Malmö väntar på sin kung Zlatan”. Inne i tidningen finns artikel om återkomsten och om de speciella tröjor PSG kommer att spela i. Sedan synar Le Parisien varför Zlatan bojkottar franska medier. ”Zlatan känner sig emellanåt utan tvivel orättvist behandlad, och man kan inte säga att han har fel”, säger en PSG-representant, och Le Parisien pekar på hans omskrivna utbrott om Frankrike som ”skitland” i mars. ”Zlatan blev överraskad av proportionerna den här affären tog. Han förstod att han begått ett misstag genom att slänga ur sig ’skitland’, men han trodde inte det skulle gå så långt”, säger en närstående till Zlatan, enligt tidningen. Antipatierna mot fransk press har sedan spätts på av skriverier om att han är slut.

Annons

France Football låter Zlatan & hans polare i blått och rött ta över veckans nummer, som kommer på onsdag. ”PSG:s stora utmaning” handlar inte om att vinna ligan utan om att ”målet är noll förluster i Ligue 1”, att gå obesegrade genom säsongen. Jens Lehman, som gjorde det med Arsenal, påpekar att ”Det har större värde än att vinna Champions League”. Veckans omröstning som presenteras är ”Vem ersätter Zlatan i PSG?”. I topp: Cristiano Ronaldo med 30 procent, Sergio Agüero 19, Neymar 16, Cavani 7, och Hazard 6. Veckans ja-och-nej-fråga är ”Är den riktigt Zlatan tillbaka?”. 56 procent svarar ”ja”, 44 ”nej”. Veckans ”avslöjande” är att Marseille och Monaco är ute efter Evertons anfallare Kevin Mirallas.

 

ÖVRIGT

DanmarkBild (Tyskland) ägnar stort utrymme på nyhetsettan åt måndagens nyhet om att St Pauli kräver att klubbar som är undantagna 51-procentsregeln kring ägandeskap (Wolfsburg, Leverkusen och Hoffenheim) inte heller ska ha del av tv-pengar. På sportsidorna fortsätter tidningen att följa huliganbråket när Bayern mötte Schalke i helgen. ”Så lömskt planerat var angreppet”, är dagens vinkel.

Annons

De Telegraaf (Holland) har rubriken ”Man United ’sponsrar’ PSV”, inför klubbarnas möte. Det syftar på spelare som Man United värvat från PSV Eindhoven; Jaap Stam, Ruud Van Nistelrooy, Ji-sung Park och Memphis Depay. Sammanlagd kostnad för de fyra spelarna är 85,4 miljoner, påpekar De Telegraaf. Det finns också en större artikel inför MFF-PSG, ”Tillbaka i ’Zlatanland’”.

Ekstrabladet (Danmark) har bild på Michael Laudrup och rubriken ”Tackade nej till jobbet – DBU tiger”. Det handlar förstås om förbundskaptensjobbet efter Morten Olsen.

A Bola (Portugal) skriver ”Gaitán – ett år till”. Den argentinske mittfältaren, som Atlético upprepade gånger kopplats samman med, senast för bara några dagar sedan, förväntas alltså skriva på nytt kontrakt med Benfica ”som gör att utköpsklausulen hoppar upp till 45 miljoner euro”.

Annons

 

Publicerad 2015-11-24 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto