Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PSG-ägaren: ”Om Zlatan stannar? Varför inte”

Headlines Blogg


ENGLAND

untitledoDaily Mirror sammanfattar Englands CL-kväll enkelt och klart med ”Boos and Blues” för Man United (0-0 mot PSV Eindhoven) respektive Man City (0-1 mot Juventus). Men man har ändå med förtydligandet ”Tandlöst United buades ut efter ännu en mållös match som gör att avancemang hänger på en skör tråd” samt ”Bakslag för Pell vars City tappar greppet om gruppen och oroas av Harts skada”. Mirror har också med, den alltid lika vresige, ex-Unitedsstjärnan Roy Keanes omdöme om Rooney: ”Han är ur form, både psykiskt och fysiskt”.

The Guardian lägger tyngdvikten vid ”Uniteds avancemang i gungning, Van Gaal lyckas inte få fart på laget”. Bredvid matchrapporten ligger uppgiften ”Oro över Costa gör att Chelsea börjar leta anfallare”. Vad som gör den uppgiften intressant är att närmast identiska förekommer i Daily Telegraph och Daily Mail i dag, alla skrivna av journalister med hyfsade känningar i klubben. Det finns också (och bör alltid finnas) utrymme för spelevinken Jürgen Klopp på sportettan. ”Jag ville bli läkare, jag tror jag har ett hjälparsyndrom”.

Annons

Daily Telegraph har bild på Rooney med armen framför ansiktet och konstaterar: ”United är på fallrepet”, att fansen på Old Trafford buade och att Van Gaals gäng nu måste vinna borta mot Wolfsburg för att säkra plats i åttondelsfinalerna. Men tidningen noterar också Zlatans intervju för CNN i går med ”Zlatan Ibrahimovic attackerar Pep Guardiola – och avvisar inte Arsenalflytt”. För svensken vidhåller i intervjun att Bayerntränaren ”inte är någon man”, omdömet efter deras tid tillsammans i Barcelona, samt svarar på frågan om Arsenal med ”Det kommer att vara mycket snack fram till sommaren”.

The Sun beskriver United situation som ”Vargen vid dörren”, med syftning på avgörandet mot, just det, WOLFsburg. Och Citys förlust får rubriken ”No,no, Yaya”, dels för att ivorianen bytte tröja med Dybala redan i halvtid, och dels för Harts skada.

Annons

Läs Peter Hyllmans blogg om Man Uniteds misslyckande


ITALIENuntitledoi

La Gazzetta dello Sport skriver om ett ”Juve till max”, med en blinkning till tränarens namn, Max Allegri. ”Mandzukic, som föredrogs framför Moratta, gjorde segermålet” (1-0 mot Man City). GdS konstaterar sedan att Turinlaget är ”Etta i gruppen och redan i åttondelsfinal”, samt att ”det räcker med oavgjort i Sevilla för att vinna gruppen”. Allegri och Buffon får högst betyg, 7,5 av tio. Tidningen tar också upp efterspelet av Romas storförlust i Barcelona. ”Balottas ilska, Garcia i farozonen om Roma blir utslaget”. Motståndaren i den matchen tillägnas en egen liten granskning under rubriken ”Nöjesfältet Barcelona, hos laget som underhåller världen”. MFF:s storförlust (0-5 mot PSG) får inne i tidningen en hyfsat stor artikel med rubriken ”Ibra, i Malmö blev det fest – och PSG åkte hem med fem mål”. Zlatan får sju i betyg för sin insats. Högsta betygen i MFF ges Rodic, Eikrem, Lewicki och Rakip med sex. Lägst får Tinnerholm, Konate, Adu, Rosenberg och Djurdjic med fem.

Annons

Corriere dello Sport gör det enkelt för sig i rubriksättningen med rätt och slätt ”Fantastiska Juve”. Det följs av ”Mandzukic gör mål, Buffon räddar: Juve är förbi engelsmännen i tabellen”. Även här kreddas tränaren. ”Tack vare Allegri sviker inte den gamla damen”, är rubriken på en krönika. Liksom GdS påpekar CdS att Garcias jobb i Roma är i fara. Dessutom pekar tidningen ut kandidater till posten: Capello, Spalletti och Mazzarri. Ett annat italienskt storlag är i farten i Europa League i kväll, men den matchen spelas i Belgien, där terrorhot kopplat grepp på landet. ”Napoli i tystnad och under bevakning”, heter det, vilket också syftar på att matchen mot Brügge spelas utan publik.

Tuttosport har den något märkliga och smålustiga rubriken ”Det är vi som är shejkerna”, vilket förstås syftar på Man Citys ägare. Den ekonomiska underdogstämpeln man vill sätta på framgången förstärks med överrubriken ”Juventus stoppade superrika City”. En matchkrönika har rubriken ”Lysande, Alex Sandro”.

Annons

Läs även Lorenzo Medicis krönika om Juventus DNA


SPANIEN

untitledMarca ser som oftast under Benítez ett halvtomt glas. ”Inte en lugn stund”, suckar tidningen efter bortasegern i Ukraina (4-3 mot Sjachtar). Förklaringen är att ”Real Madrid har målfest (4-0), sedan slappnar man av och hamnar i problem”. Men man hittar något gott i det hela. ”Cristiano är Cristiano och igen, och Bale gör bästa insatsen för säsongen”. Sedan hemfaller man åt bekymmer igen med ”tio insläppta mål på tre matcher” och ”skada på Varane med ett försvar redan på bristningsgränsen”. Tidningen uppmärksammar det andra huvudstadslaget Atléticos triumf (2-0 mot Galatasaray) med ”Dödlig kombination i Gabi-Griezmann”. I ett hörn finns även ”Galaktisk förlängning” – Neymar uppges skriva på nytt kontrakt med Barça till 2021 och få en årslön på 15 miljoner euro netto. PSG:s seger i Malmö får rubriken ”Ibrahimovic, parisarnas Mister Europa”. I matchrapporten skriver Marca att ”PSG säkrade avancemang till åttondelsfinal efter säker seger i Malmö (45-0)”. Lite hårt. Fast man ger MFF viss kredd för hur man kom tillbaka efter inledningen. Och publiken. ”Malmö, understött av deras outtröttliga fans, skapade problem för det franska laget”.

Annons

Sport har stor bild på Barças tridente Luis Suárez, Neymar och Messi till rubriken ”Europa vid deras fötter”. Man påpekar att trion redan gjort 121 mål i år. Man lägger också till att den är ”den mest fruktade i Europa, tillsammans med Bayerns”. Förvånansvärt ödmjukt för att vara Sport. Matchrapporten från MFF-PSG har rubriken ”Ibrahimovic firade inte sitt mål mot PSG”.

Mundo Deportivo nöjer sig inte bara med ”Messi 10” utan har också ”Barça 10”, och frossar i ”Nycklarna för att förstå de spektakulära ögonblicken bakom ett lag som gör förstummar världen”. På det prisar tidningen ”Luis Enriques ledning”, ”Busquets balans”, ”Pressen på bollhållare”, ”Ett rakare lag”, ”Tridentens kemi” och ”Messis hierarki”.

Estadio Deportivo, Sevillas stora sporttidning, låter rubriken ”Vilken katastrof!” täcka förstasidan efter Sevillas förlust (2-4 mot Mönchengladbach) och sorti ur CL.

Annons

 

FRANKRIKENamnlöst-2

L’Equipe skriver till bil på Zlatan med utsträckta armar om ”PSG:s promenad”, och noterar redan på förstasidan att ”Som förväntat hyllade den svenska publiken sin hjälte Zlatan Ibrahimovic”. Resten av tidningens matchrapportering är fylld av Zlatankommentarer. Ägaren Al-Khelaïfi: ”Om han är här nästa säsong? Varför inte. Vi ska ha ett samtal tillsammans. Men det är för tidigt för ett sådant samtal nu”. Blanc: ”Spelarna kom till mig, särskilt Thiago Silva, och ville att vi skulle ge kaptensbindeln till honom (Zlatan, reds anm)”. Där finns också en artikel om Zlatans kväll som får rubriken ”Ibra, återkomst med ett leende”. Målet var dock svenskens främsta avtryck på matchen och han får en sexa i betyg av tio. Di María och Rabiot får båda åtta. I MFF är det bara Berget som får någorlunda godkänt med en femma. Lägst betyg får Pa Konaté, Wiland och Rodic med blott två. MFF:s insats berörs knappt i matchrapporten, publikens desto mer. ”De två tidiga målen, på knappt elva minuter, hade tystat de flesta arenor i Europa men inte Swedbank Stadion, där publiken fortsatte att sjunga, trängas, trumma och bua Di María, som retat upp dem med att fira framför dem, de fortsatte att skrika ut sin frustration vid första bästa tillfälle mot domaren, och hålla lågan brinnande hos ett lag med en fantastisk inställning. Det var bara det att den tekniska kvaliteten inte var på samma nivå”.

Annons

Le Parisien konstaterar på sin förstasida att ”PSG och Zlatan hade kul”, och matchrapporten får rubriken ”Ett nästan perfekt PSG”. Lite poetiskt skriver tidningen att ”Som en blinkning åt ödet, så var det på hemmaarenan där Zlatan fostrats som han blev PSG:s bästa målskytt i Europaspelet någonsin, före Weah, med sin 16:e fullträff. En verkligen lyckad kväll för såväl honom och som för PSG”. Zlatan tilldelas det ganska beskedliga betyget sex. Högst får Di María, åtta. Tidningen noterar också att 21 PSG-fans greps i Malmö.

 

TYSKLAND

9885_qgw4ifzjthry27yqsae99grxpqojaag_Bild pekar på en ”Superseger för Gladbach” på förstasidan (4-2 mot Sevilla). Sedan skriver man att ”Borussia firade första segern i CL-spelet och skickade ett tydligt budskap: Europa, vi lever fortfarande”. Klubben har nu en god chans att fortsätta i Europa League. ”1,5 mål mot Moskva – Schürrle är tillbaka”, utropar Bild också, efter Wolfsburgs seger (2-0 mot CSKA Moskva). Ett av Schürrles mål bedömdes som självmål, därav rubriken. Tidningen frågar sig också ”Är detta genombrottet?”, för det har gått väldigt trögt för spelaren sedan den dyra flytten från Chelsea.

Annons

Kicker skriver om ”Det sista försöket”, om kaoset i Stuttgart, som sparkade tränare Zorninger häromdagen. De två tyska CL-insatserna i går skildras under rubrikerna ”Tack vare Schürrle är man tillbaka” (Wolfsburg) och ”Nu avgörande mot Manchester” (Mönchengladbach).

 

ÖVRIGT

Ekstrabladet (Danmark) har på sin sportdel också med Zlatan och rubriken ”Kungen kom tillbaka – och gjorde mål”. Inne i tidningen tillägnas matchrapporten ett uppslag, och den inleds. ”Malmöfansen förlät honom, självklart gjorde de det. Med fem minuter kvar reste de sig upp på Swedbank Stadion och applåderade. Åt Zlatan Ibrahimovic. Åt deras Zlatan Ibrahimovic, som bara spelade i fel tröja”.Namnlöst-1

VG (Norge) pressar in en leende Zlatan på sin förstasida, med citatet ”Jag fick gåshud”. Dagbladet har en matchrapport som avslutas med att ”Malmöfansen var i himlen. Man hoppade upp och ner till sista sekunden.

Annons
Att de förlorade med 0-5 gjorde ingenting. Zlatan var tillbaka där han hör hemma”.

De Telegraaf (Holland) konstaterar nöjt att ”Allt är i egna händer” för PSV Eindhoven efter matchen på Old Trafford (0-0 mot Man United). Mer förvånande: tidningen hade ett helt uppslag om Zlatan inför PSG-matchen, men har inte ens en notis efter den.

Record (Portugal) pustar ut med ett ”Tack, Raúl”. För Raúl Jimenez fixade med sina två mål en Benficapoäng i Kazakstan (2-2 mot Astana) och säkrade avancemang till åttondelsfinal.

Läs Patrick Ekwalls blogg om Zlatans återkomst och Andréas Sundbergs blogg om MFF-PSG

Publicerad 2015-11-26 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto