Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”United får mig att gråta”

ENGLAND

ANNONS

b1Daily Mirror lanserar idén att Chelsea vill ersätta Diego Costa med Bayern Münchens Thomas Müller under måttligt fyndiga rubriken ”Mauler out, Müller in” (mauler = ung. mörbultaren). Tidningen har också lyckats hitta ett citat från gamle holländske landslagsspelaren Willem Van Hanegem om landsmannen Louis Van Gaals Man United. Han är inte imponerad av det engelska laget. ”De får mig att gråta”.

The Sun verkar (förståeligt nog) vilja gråta när de såg agentarvodena från Premier League-klubbarna det senaste året, som släpptes i går kväll. ”Galenskap”, står tryck över hela sportettan tillsammans med bilder på säckar med stålar för de värsta syndarna. Under vinjetten ”exklusivt” hävdar tidningen att Arsenal vill värva 18-åriga stjärnskottet Ruben Neves från Porto i januari. Prislappen för den defensive mittfältaren anges till 22 miljoner pund.

ANNONS

The Guardian klämmer in en liten fotbollsnotis på en sportetta: ”20 år och ännu inte slut”, vilket handlar om Evertons jakt på en buckla, närmast med en kvartsfinal i ligacupen i kväll (Middlesbrough).

Daily Star hävdar att ”Herrera vill ha allvarligt samtal” med Van Gaal. Den spanske mittfältaren uppges desillusionerad och vill diskutera sin framtid med Unitedtränaren. Daily Star har liksom Mirror också bild på återvändaren Steven Gerrard tillsammans med Klopp på Liverpools träning.

Daily Telegraph låter krönikören Jason Burt syna Arsenals skadeproblem under rubriken ”Därför kan Wengers oförmåga att lära sig skadeläxan stå honom dyrt”. Enligt Burt är Arsenaltränaren inte tillräckligt analytisk när det handlar om skador.

 

ITALIEN

b2La Gazzetta dello Sport sammanfattar måndagskvällens toppmöte med ”Napoli sticker (i toppen, reds anm) – Inter förbannade”. För Napoli är efter segern (2-1 mot Inter) ”för första gången på 25 år ensam i tät” av Serie A. Samtidigt var Mancini irriterad på utvisningen av Nagatomo i första halvlek. ”Callejon simulerade (skada, reds anm). Det var som om han blivit påkörd av en traktor” och Vi spelar fotboll, inte pingpong eller basket”, säger Mancini, som kritiserar domaren för Nagatomos första gula kort. En intilliggande krönika konstaterar torrt att ”Nu är Sarri i pole position för scudetton”.

ANNONS

Corriere dello Sport tar i rejält med ”Världens bästa anfallare” och bild på tvåmålsskytten Higuaín. På det följer citat från argentinaren, ”En fantastisk kväll, nu kan man drömma” (om scudetton) och ”Staden och laget förtjänade det här”.

Tuttosport tar förstås också upp toppmötet, men sportettan går som vanligt i svart och vitt. En direktöversättning av huvudrubriken, ”I ansiktet på soptunnan”, kan kännas märklig på många sätt, inte minst då det är svårt att visualisera en soptunnas ansikte. Men då Mandzukic profil dyker upp och då det varje år utses en ”Gyllene soptunna” till sämsta spelare, så är förklaringen att ”SuperMario har kommit över acklimatiseringsperioden, suddat ut tvivlen och tagit Moratas plats”. Ett kompletterande citat från kroatiske legendaren Alen Boksic dyker också upp, ”Mario kommer att göra 20 mål”.

ANNONS


SPANIEN

b3Marca är efter en stilla dag med Benítezattacker på hugget igen. Bild på James och rubriken ”Fått nog”. På det följer ”Colombianen känner att han inte har tränarens förtroende i honom som startspelare”. Och som att förstärka kontrasten: ”Truppen och klubben ser honom som odiskutabel nummer 10”.

AS slår sig för det spanska bröstet ”Ballon d’Or till La Liga” sedan Neymar, Cristiano Ronaldo och Mess som väntat blivit de tre finalisterna. Man lägger också till att ”Luis Enrique, Guardiola och Sampaoli slåss om titeln som bästa tränare”. Det är ännu mer priser på tidningens framsida. För man listar också vinnarna i alla tunga kategorier vid den spanska fotbollsgalan för 14/15, som var i går.

Sport nöjer sig som den regionaltidning man är med ”Barça av guld”, som täcker hela förstasidan tillsammans med två av de främsta pristagarna, Messi och Neymar. Som för att lägga en filt över de vilda transferryktena finns också citatet ”Neymar: Barça är mitt andra hem och här vill jag fortsätta”.

ANNONS

Mundo Deportivo använder av outgrundlig anledning engelskans ”Golden Barça”, och tar sedan upp både Ballon d’Or-nomineringarna och den spanska ligagalans priser.

Super Deporte har som Valenciatidning förstås ett helt annat fokus än glittrande galor, nämligen ersättare till tränare Nuno i stadens största klubb. Ordförande Layhonn säger att ”den nye tränaren inte har några band till Jorge Mendes”. Superagenten har ofta uppgetts dra i trådarna i klubben. Läsarna har i en artikel sedan fått rösta på tre troliga namn: Rijkaard (36%), Laudrup (22) och Sabella (3), men flest röster får ”Någon annan” (40). Super Deporte lanserar sedan också ett fjärde namn: Ancelotti.

 

FRANKRIKE

b4L’Equipe frågar sig ”Vem kan få dem att falla?” inför PSG:s bortamatch mot överraskande ligatrean Angers. Tidningen lyfter sedan också debatten om Cavani, som spelar på kanten, vill spela centralt men har Zlatan  i vägen. I kväll lär dock uruguayanen få chansen, med svensken på bänken. L’Equipe skriver vidare att”när”, inte ”om”, Zlatan lämnar i juni och om PSG förstärker med Cristiano Ronaldo, då kan Cavani få flytta in centralt. Om nu inte PSG misslyckas i sin ambition att värva portugisen och i stället värvar en striker, typ Lewandowski, för då är problemet tillbaka för Cavani, menar tidningen. L’Equipe bidrar även med dagens kanske mest ansträngda rubrik, om matchvinnaren Higuaín: ”Hip, hiPipita!”

ANNONS

Le Parisien sammanför två av tidningens journalister om Zlatans framtid: den ena tror att en fortsättning är utesluten, den andre att ett år till är möjligt. Man ställer också läsarfrågan, ”Bör Zlatan spela i PSG till 2017?”. I skrivande stund har 42,4 procent svarat ”ja” och 57,6 procent ”nej”.

France Football har Martial på framsidan av veckans nummer (som kommer ut på onsdag) under rubriken ”20 år och redan så stor”. En slående skillnad mot förstasidann den 9 september. Då var rubriken ”Stackars Martial”, sett till pris och förväntningar. Bland de många faktauppgifterna som tas upp kring Martial finns likheterna med Thierry Henry. Inte bara spelmässiga, utan att de båda har rötterna i Franska Antillerna, startade karriären i Parisklubben Le Ullis, har spelat för Monaco och dessutom landslagsdebuterade på samma datum, 11 oktober (1997 respektive 2015). Och de två matcherna slutade med samma segersiffror, 2-1. I dessa Ballon d’Or-tider har France Football också haft en omröstning om bäste spelare som inte fått priset. Maradona 21 procent följs närmast av Iniesta 20, Pelé 16, Henry 14 och Buffon 5.

ANNONS


ÖVRIGT

b5Bild (Tyskland) kan inte låta Hummels vara. Man gör till och med artikel på att han fick en boll mellan benen på träning. ”Aj, Mats Hummels”, följt av ”Kanske gjorde de mer ont än kritiken?”. På tal om träning så uppmärksammar tidningen också att Ribéry är tillbaka för Bayern München i morgon, efter åtta månaders frånvaro.

Blick (Schweiz) frågar efter Kim Källströms lyckade start i Grasshopper sina läsare: ”Är Källström den bästa utländska spelaren någonsin?”. Bland svarsalternativen att rösta på märks Karl-Heinz Rummmenigge, Giovane Elber, Ivan Zamorano – och tre andra svenskar: Mats Gren, Robert Prytz och Ove Grahn.

Ekstrabladet (Danmark) sätter frågetecken för Michael Laudrups chanser att få jobbet i Valencia under rubriken ”Han kan spoliera Laudrups dröm”. Enligt den danska tidningen är spanska journalister de talat med övertygade om att superagenten Jorge Mendes kommer att spela en betydande roll i tränarjakten, oavsett Valencialedningens avfärdanden. Problemet är att Mendes rådgivare Bayram Tutumlu inte direkt är Laudrups största fan, och var med om att sparka dansken i Swansea.

ANNONS
Publicerad 2015-12-01 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto